Peelingurile la domiciliu sunt un tratament care se realizeaza cu scopul de a indeparta stratul de celule moarte ale pielii si, in acelasi timp, de a reduce numarul de impuritati de pe piele. Toate acestea pentru a-l face sa arate mai sanatos, mai curat si mai atractiv.

Aceste peelinguri sunt de obicei facute din doua sau mai multe ingrediente. Una dintre ele este o baza cu o textura uleioasa sau cremoasa (cum ar fi uleiul vegetal sau o crema neutra), iar celelalte cu o textura de pudra cu granulatie fina (cum ar fi fulgii de ovaz).

Ideea este sa le folosesti ca parte a unui ritual de frumusete si relaxare pentru a oferi corpului (sau fetei, dupa caz), acelasi plus de care are nevoie pentru a arata mai bine. Sa vedem mai multe mai jos.

Beneficiile peelingurilor

Dupa cum am mentionat deja, peelingul este un tip de exfoliere a celui mai superficial strat al pielii pe care il efectuam pentru a elimina celulele moarte care se acumuleaza si a-i da un aspect tern si ofilit. Alte beneficii pe care procedura le-ar oferi ar fi urmatoarele:

  • Imbunatateste fluxul sanguin.
  • Ofera mai multa catifelare pielii.
  • Ofera o stralucire naturala pielii.
  • Promoveaza regenerarea pielii.
  • Activeaza formarea colagenului.
  • Permite eliminarea impuritatilor si imbunatatirea sanatatii pielii in linii generale.

Cat de des le putem aplica?

Nu ar trebui sa abuzam de peeling. Daca le aplicam frecvent, putem ajunge sa ranim pielea si sa o facem mai predispusa la uscaciune, strangere, peeling, iritatie, riduri premature etc. Pielea trebuie sa aiba odihna corespunzatoare si sa-si efectueze procesele respective, inclusiv regenerarea celulara. Prin urmare, cel mai bine este sa faceti unul pe luna (sau orice va recomanda profesionistul).

Este important sa retineti ca nu toate tenurile trebuie exfoliate sau decojite cu aceeasi frecventa. Fiecare are nevoi diferite si, din acest motiv, este esential sa se acorde atentie indicatiilor medicului dermatolog.

Peeling pentru piele uscata

Pentru acest peeling , vom folosi fulgi de ovaz, deoarece au o textura foarte fina si are si proprietati de catifelare si calmare, ideale pentru piele si zonele sensibile.

Amestecati fulgii de ovaz cu ulei de masline intr-un castron. Ne putem folosi mainile sau o paleta de plastic.

Persoanele cu pielea matura ar putea adauga cateva picaturi de ulei de macese sau ulei esential de muscata. Ambele ajuta la regenerarea si promovarea sanatatii pielii.

Peeling pentru ten mixt

Pielea mixta prezinta complicatia de a avea zone grase si zone uscate, astfel incat peelingul va fi si destul de moale. Ceea ce vom face este sa ne concentram putin mai mult pe zonele care tind sa aiba cea mai mare grasime, care constituie in general zona T (frunte, nas, barbie).

Vom folosi fulgi de ovaz, dar in acest caz il vom amesteca cu o crema neutra si cateva picaturi de ulei de Salvia sclarea L. , caruia i se atribuie proprietati antibacteriene, antimicrobiene si antiinflamatorii si, prin urmare, antiacnee.

Peeling pentru ten gras

Pielea grasa necesita o coaja care sa o curete in profunzime. In acest caz, vom folosi fulgi de ovaz (sau putin zat de cafea) ca baza si o vom amesteca cu gel de aloe vera si cateva picaturi de ulei esential de lamaie, care are proprietati antioxidante.

Peeling pentru pielea cu acnee

Pielea cu acnee trebuie tratata cu delicatete, deoarece acneea reprezinta mici inflamatii, dar trebuie si curatata in mod regulat pentru a ajuta la eliminarea impuritatilor.

Vom folosi fulgi de ovaz amestecati cu cateva picaturi de ulei de cocos si cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai sau palmarrosa.

Peeling pentru corp

Pielea corpului este mult mai putin sensibila decat pielea, iar noi ne intereseaza un peeling mai profund pentru a imbunatati circulatia in zone precum coapse, abdomen, fese sau brate. De aceea vom folosi ca baza sare grunjoasa, ideala pentru masarea corpului si in acelasi timp combaterea problemelor de circulatie, celulita, vergeturile etc.

Il vom amesteca cu ulei de cocos si, optional, cu ulei esential de rozmarin, care ne va ajuta sa activam si mai mult circulatia.

Cum se aplica un peeling?

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este ca inainte de a efectua peeling- ul trebuie sa ne curatam (fata sau corp) cu un sapun delicat si apa calduta. Apoi procedam la uscarea zonei cu ajutorul unui prosop, facand atingeri moi. Nu este necesar sa se usuce „la perfectiune”.

In continuare, luam putin din amestecul ales si il intindem cu grija pe piele. Vom face acest lucru cu varfurile degetelor, intotdeauna cu miscari moi si delicate, fara frecare niciodata energic deoarece acest lucru maltrateaza pielea.

Daca urmeaza sa folosim peelingul pentru fata, trebuie sa aplicam amestecul, evitand intotdeauna zonele in care pielea este mai subtire si mai delicata, cum ar fi conturul ochilor si al buzelor.

Apoi, ramane sa efectuati un masaj bland cu varful degetelor pentru a elimina celulele moarte si a activa circulatia. Inca o data, va fi esential sa evitati orice miscare brusca.

La final, odata ce am masat toata fata, procedam la indepartarea amestecului cu apa calda si un sapun bland, de preferinta neutru. Apoi, uscam cu atentie si aplicam o lotiune hidratanta in functie de tipul nostru de piele.

Stii deja ce peeling ai vrea sa incerci? Nu uitati sa tineti cont de tipul dvs. de piele si de liniile directoare pe care vi le-a dat dermatologul dumneavoastra pentru a beneficia la maximum de aceste tratamente la domiciliu. Pe de alta parte, retineti ca, daca suferiti de orice afectiune a pielii, ar trebui sa dublati masurile de precautie pentru a evita reactiile adverse.