Seriale straine sunt printre cele mai bune de pe Netflix si de fiecare data cand iese unul nou se alatura listei celor mai vizionate de pe platforma si sunt multe dintre ele suficient de scurte pentru a le urmari de la inceput pana la sfarsit intr-un weekend.

Cu totii i-am vazut pe Lupin din Franta, pe Dark din Germania si pe Sky Rojo din Spania si am fost atat de atrasi de ei incat le-am terminat aproape in aceeasi zi in care au aparut, dar cea mai buna parte a streamingului este ca intotdeauna exista altceva si acestea sunt doar cateva dintre marile seriale (care nu sunt din Statele Unite) cu povesti foarte bune, personaje incredibile si chiar decoruri spectaculoase care fac categoria productiilor straine mereu in top.

Vizionarea unui serial din alta tara ne permite sa vedem putin mai mult din cultura, stilul si povestile care ne intereseaza in alte tari, ne face sa descoperim lucruri noi si sa ne surprinda cu teme si moduri de a spune povesti pe care nu le cunosteam si tocmai asta ne face sa nu ne putem opri sa le privim.

In lista Netflix exista vrajitoare, science fiction si chiar criminali in serie brutali, iar alaturi de ele poti face si o excursie in jurul lumii.

Inocentul

Bazat pe unul dintre romanele lui Harlan Coben, acest serial spaniol incepe cu un accident care duce un barbat in inchisoare ani de zile. La iesire, Mat Vidal are o noua sansa de a-si reconstrui viata, dar trecutul sau ameninta sa-i distruga prezentul cand un telefon misterios scoate la iveala vechi secrete si il face din nou suspect de crima. Si nu, nimic nu este ceea ce crezi.

Katla

Pentru fanii Dark. Acesta este primul serial islandez de pe Netflix si combina science-fiction cu misterul, intr-o poveste care are loc in oraselul Vik (care este real), unde un vulcan care erupe de mai bine de un an a fortat majoritatea locuitorii sa paraseasca insula, in timp ce cativa au ramas in urma sa investigheze evenimentul, care ia o turnura supranaturala cand incep sa apara oameni straini si sa le afecteze viata in moduri pe care nu si le-au imaginat.

Fatma

Acest serial turcesc este unul dintre cele mai bune din 2021. Fatma este o femeie care a suferit o tragedie familiala dureroasa si isi cauta sotul disparut pentru a-i spune totul. Fara un barbat langa ea, este mai vulnerabila si nimeni nu o ia in serios, dar asta o face sa devina asasinul perfect, comitand tot felul de acte violente in cautarea ei pentru adevar si dreptate.

Sigur

Un alt serial bazat pe romanele lui Harlan Coben. Starurile Safe Michael C. Hall, care joaca rolul chirurgului Tom Delany, care dupa ce a descoperit ca fiica lui este disparuta, incepe o investigatie care il duce sa descopere o serie de secrete intunecate de la vecinii sai si de la propria familie, pentru care acestea ar putea fi cheia. gasind fata inainte de a fi prea tarziu.

Dracula

Cu totii stim povestea celui mai faimos vampir din literatura, dar aceasta serie ii pune o intorsatura interesanta. Incepe ca de obicei, cu un conte misterios care incearca sa-si construiasca o noua viata, dar Dracula este apoi prins timp de secole si eliberat in zilele moderne, unde se confrunta cu noi probleme si noi dusmani.

Un joc de Cavaleri

Pentru fanii fotbalului si ai seriilor vintage. Acest serial vine de la acelasi scriitor ca Downton Abbey si se bazeaza pe o poveste adevarata. Serialul urmareste doi fotbalisti din secolul al XIX-lea care incearca sa schimbe sportul (si Anglia), aratand ca diviziunea de clasa (care ii desparte si pe ei) este un obstacol care impiedica sportul sa isi atinga intregul potential.

Procesul

Acest serial italian se concentreaza pe procesul unei femei care este acuzata de uciderea unei adolescente. Aparentul vinovat provine dintr-o familie puternica care isi va folosi toate resursele pentru a o proteja, in timp ce procurorul face tot posibilul pentru a demonstra ca ea a fost cea care a comis crima, descopera totodata ca ea insasi avea o legatura cu victima care ar putea afecta. procesul.judecatii si impiedica sa se faca dreptate.

Paranoid

Cu Indira Varma (din Game of Thrones), acest serial politist britanic incepe cand o femeie este ucisa cu brutalitate intr-un parc. Cand corpul sau este gasit, declanseaza o cautare a criminalului, ceea ce ii face pe detectivii responsabili de caz sa realizeze ca in spatele crimei exista o conspiratie mai intunecata si mai complexa decat si-au imaginat.

Biohackeri

Serialul german cu indicii de science fiction urmareste o studenta la medicina pe nume Mia Akerlund, care se inscrie la clasa unui profesor revolutionar care incearca sa foloseasca tehnologia pentru a trata diferite boli si a transforma oamenii, dar Mia este acolo pentru ca cunoaste secretul intunecat al mentorului ei. si se afla in clasa ei pentru a gasi dovezile care sa le dezvaluie, cu ajutorul unui jurnalist care are propriile motive pentru a dori sa o distruga.

Crimele Valhalla

Acest thriller islandez este unul dintre cele mai bune de pe Netflix. Povestea incepe cand un barbat in varsta este gasit mort in casa lui, ceea ce duce la o ancheta care dezvaluie ca totul ar putea fi opera unui criminal in serie, conectat la o casa pentru copii cu probleme care s-a inchis cu ani in urma din cauza abuzurilor a tot felul. . Cazul este primul al unui criminal in serie din tara, asa ca agentii trebuie sa-si urmeze instinctele pentru a gasi raspunsurile.

Strainul

Bazat pe romanul lui Harlan Coben, Strainul incepe atunci cand un barbat este contactat de o femeie misterioasa care dezvaluie un secret care i-ar putea distruge familia si il lasa obsedat de a descoperi adevarul. In curand descoperim ca nu este singurul care a fost vizitat de strain si incetul cu incetul se dezvaluie legaturile ciudate dintre acel secret si cele ale multor alte persoane care sunt si ei implicate.

Serpentina

Bazat pe povestea adevarata a unuia dintre cei mai cunoscuti asasini din Asia. Povestea arata cum un barbat pe nume Charles Sobhraj (Tahar Rahim) a manipulat turistii care calatoreau de-a lungul traseului hippie din Asia, incercand sa-i convinga sa faca trafic cu bijuterii si apoi sa-i omoare si sa-si ascunda trupurile, apoi folosindu-si identitatea pentru a continua sa calatoreasca prin tara comitand infractiuni.fara a fi depistate.

Snabba Cash

Acest serial suedez are loc in lumea jet-set-ului corporativ si in lumea interlopa criminala a unui oras care ascunde o latura brutala, haotica si nemiloasa. Aceste doua lumi sunt adesea separate, dar se ciocnesc atunci cand povestile unei femei de afaceri, un membru al unei bande si un adolescent cu probleme se ciocnesc, testand prietenii, parteneri de afaceri si aliante care au fost formate cu un singur scop: bani usori.

In spatele ochilor ei

In spatele ochilor lor se afla un thriller (bazat pe un roman) in care nimic nu este ceea ce pare. Povestea incepe cand o femeie pe nume Louise intalneste intr-un bar un barbat pe nume David, cei doi se plac si decid sa aiba o relatie desi el este seful ei si este casatorit. Louise o intalneste apoi pe enigmatica sotie a lui David si descopera ca cuplul poate ascunde un secret mortal si terifiant.

Luna neagra

Aceasta serie de vrajitoare are si un pic de science fiction si multa fantezie. Luna Nera urmareste o adolescenta care trebuie sa se ascunda dupa ce o familie puternica descopera ca este o vrajitoare, ceea ce o face sa descopere un grup de femei razboinice care fac tot posibilul pentru a-i salva pe altii ca ei de la tortura si executarea in public. de frica si prejudecati.