Roman Polanski si Sharon Tate au avut una dintre cele mai infame si tragice relatii din istoria Hollywoodului. Casnicia lor dificila de un an s-a incheiat cu o tragedie in 1969, cand Tate, care era insarcinata in 8 luni si jumatate cu primul copil al cuplului, a fost ucisa, impreuna cu Jay Sebring, Abigail Folger, Wojciech Frykowski si Steven Parent, de adeptii unui lider de cult: Charles Manson.

Cu totii cunoastem aceasta poveste si am vazut-o chiar si in filme, dar nu a fost intotdeauna descrisa in cel mai veridic mod posibil. De fapt, casatoria lor a fost legata de controverse inca de la inceput si chiar ramane un subiect foarte popular, in ciuda faptului ca au fost casatoriti de mai putin de 2 ani. Stii deja povestea lui?

Sharon Tate si Roman Polanski

Unele dintre primele zile ale povestii de dragoste a lui Sharon Tate si Roman Polanski au avut loc la Londra, in timp ce filma filmul din 1967 „The Fearless Vampire Killers”. Dar ceea ce este mai interesant este ca, conform cartii din 2020 a lui Sam Wasson, „The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood”, Tate avea o relatie cu stilistul celebru, Jay Sebring, la acea vreme, totusi, potrivit careia acesta ar fi inselat-o. in mod regulat, in ciuda faptului ca este „complet indragostit de ea”.

„Ea a incercat sa rationeze cu ea insasi, dragostea libera era naturala si, prin urmare, buna”, a scris Wasson, „si de cand a venit la Londra, a auzit atat de multi oameni sofisticati precum Roman Polanski denigreaza obsesiile clasei de mijloc.” American ca fidelitate care aproape ca venise sa se impace cu ei insasi, cel putin pentru acea noapte”.

Actrita i-a spus surorii ei, Debra, ca ea si Polanski nu s-au inteles imediat, asa cum este dezvaluit in cartea „Sharon Tate Recollection”, compilata de Debra. Potrivit tributului, Polanski a refuzat sa vorbeasca cu Tate la prima lor intalnire. La cea de-a doua iesire a perechii, el l-a speriat pe Tate „asaltandu-o” in timp ce purta o masca Frankenstein.

In ciuda intalnirii mai putin decat placute, cuplul s-a indragostit si s-a casatorit pe 20 ianuarie 1968, la Londra. Casatoria lor a fost afectata de zvonuri salbatice, variind de la infidelitate pana la grupuri fortate in trei.

Dupa nunta lor, Roman Polanski si Sharon Tate s-au mutat de la Londra la Los Angeles. Ei au devenit rapid parte dintr-un cerc social larg care includea vedete de film, vedete rock, cantareti populari, mostenitori si alti oameni mari de la Hollywood. „Aici, in Los Angeles”, si-a amintit mai tarziu Polanski, in conformitate cu „The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood” de Sam Wasson, „nu existau zgarie-nori; era viata la tara cu toate avantajele dezirabile ale unui oras”.

Totusi, au trebuit sa petreaca timp separat din cauza programelor lor de filmare, iar Polanski a imbratisat stilul de viata „iubire libera”, (dar Tate nu a facut-o). Potrivit cartii din 2016 a lui Greg King „Sharon Tate and the Manson Murders”, Polanski s-a referit la dezgustul lui Tate fata de infidelitatea ei drept „marea problema a lui Sharon”. Intr-un articol din 2005 pentru The Sunday Times, jurnalistul Peter Evans l-a citat pe Tate spunand: „Avem un aranjament bun. Roman ma minte si ma prefac ca il cred”. In ciuda acestui fapt, ei erau cunoscuti ca fiind aproape singurul cuplu casatorit cu adevarat fericit de la Hollywood.

Si este ca, potrivit rapoartelor, Tate era profund indragostit de Polanski, in ciuda faptului ca era cu 9 ani mai in varsta decat ea. Dar, in acelasi timp, a fost si foarte intimidata de regizor.

In cartea „Sharon Tate: A Life”, una dintre prietenele lui Tate, Joanna Pettet, a spus ca Polanski avea un nivel ridicat de control asupra sotiei sale. „I-a spus cum sa se imbrace; i-a spus ce machiaj ii place si ce nu. Am preferat-o fara nimic, fara machiaj”.

Si daca asta nu era de ajuns, ar fi vrut sa o oblige sa-l faca pe plac sexual cu alte femei: „A adus alte fete sa faca sexe in trei cu Sharon, iar lui Sharon nu-i placea ca ia fete pe Sunset si ia ei acasa sa faca sex cu ei”, spune cartea.

Sharon a ramas in cele din urma insarcinata, iar regizorul ar fi refuzat sa se culce cu ea in acea stare si, de fapt, a indemnat-o sa faca un avort. Cand ea a protestat, el a parasit Statele Unite la Londra si a avut o aventura cu Michelle Phillips din „The Mamas & the Papas”, a scris autorul.

Asa se face ca pe 9 august 1969, Tate, insarcinata cu copilul cuplului, se afla fara sotul ei cand a fost ucisa impreuna cu alte 4 persoane in casa pe care o impartea cu Polanski. Tate si prietenii ei, Jay Sebring, Abigail Folger, Wojciech Frykowski si Steven Parent, au fost ucisi in incercarea liderului de cult ucigas Charles Manson de a incepe un razboi rasial numit „Helter Skelter”. Fiecare a fost injunghiat de duzina de ori si sangele lor a fost folosit pentru a scrie pe pereti.

Polanski, la Londra, a primit vestea ca sotia sa insarcinata a fost ucisa la scurt timp dupa aceea. Prietenul sau Andy Braunsberg, care era cu Polanski cand a primit telefonul care i-a schimbat viata, a spus ca regizorul este de neconsolat. „S-a prabusit literalmente in fata ochilor mei”, a spus el. „S-a dezintegrat”.

Polanski a marturisit ani mai tarziu cum moartea lui Tate i-a afectat restul vietii: „Chiar si dupa atatia ani, ma trezesc incapabil sa vad un apus de soare spectaculos sau sa vizitez o casa veche frumoasa sau sa experimentez placere vizuala de orice fel fara sa-mi spun instinctiv cum. mult i-ar fi placut totul”, a scris Polanski. „In felul acesta ii voi fi credincios pana in ziua in care voi muri”.