Fiecare organism are particularitatile sale si, cand vine vorba de perioada menstruala, femeia trebuie sa se ingrijeasca cu atentie de sanatatea ei. Ai un flux normal sau greu? Urmati aceste sfaturi pentru a-l controla.

Suferiti de sangerare menstruala abundenta? Menstruatia corespunde momentului in care ovulul pe care femeia il elimina pentru a fi fecundat nu este fecundat. Acesta este alcatuit din sange, tesut endometrial si alte fluide vaginale. Se considera o perioada normala cand dureaza intre 2 si 7 zile.

Cu toate acestea, unele femei trebuie sa se confrunte cu menoragie in fiecare perioada. Acest lucru, pe langa faptul ca este enervant, poate avea consecinte asupra sanatatii. Daca acesta este cazul dvs., iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa controlati aceasta problema.

Sfaturi pentru a reduce sangerarea menstruala abundenta

Nivelul de estrogen din corpul unei femei influenteaza de obicei cresterea sau scaderea sangerarii menstruale. Prin urmare, orice modificare poate afecta direct calitatea vietii in acea perioada a lunii si poate afecta activitatile zilnice.

Inainte de a pune in practica urmatoarele sfaturi, este recomandat sa consultati un specialist. Pe de alta parte, retineti ca, chiar si atunci cand nu prezentati disconfort, ar trebui sa mergeti periodic la consultatie ca masura preventiva.

Utilizati contraceptive hormonale

Contraceptivele orale (CO) sunt utilizate pe scara larga, desi numarul de efecte adverse pe care le pot genera este enorm.

Unele metode de control al nasterii, cum ar fi pilula, ajuta adesea la ameliorarea sangerarii menstruale abundente. Acest lucru, potrivit unei publicatii a Serviciului National de Sanatate , se datoreaza efectelor hormonilor sexuali feminini estrogen si progesteron, care ajuta, de asemenea, la reglarea ciclurilor menstruale si la reducerea crampelor.

Discutati cu medicul dumneavoastra despre suplimente

Pe langa sfaturile de mai sus, puteti lua suplimente de fier, mangan, zinc, calciu si vitamina B6, daca medicul dumneavoastra considera acest lucru. In cazul in care suferiti de o deficienta de fier, suplimentele va vor ajuta sa atenuati deficitul.

Pe de alta parte, o revizuire a literaturii publicate in The Journal of the Canadian Chiropractic Association sugereaza ca unele cazuri de menoragie se datoreaza excesului de estrogen in endometru. Vitaminele B ajuta la normalizarea metabolismului estrogenului.

  • Nota: Nu consumati suplimente fara autorizatie medicala. De asemenea, evita cu orice pret automedicatia, deoarece, desi ofera o oarecare usurare in acest moment, poate avea consecinte pe termen lung asupra sanatatii tale.

Aplicati pachete de gheata

Se spune ca frigul, pe langa ameliorarea durerii si a inflamatiei, ar putea ajuta la reducerea sangerarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca provoaca o constrictie a vaselor de sange, ceea ce scade pierderea de sange.

Pune pe abdomen o punga plina cu aschii de gheata. Lasati-l nu mai mult de 20 de minute, indepartati-l si repozitionati-l mai tarziu (2 pana la 4 ore). Faceti-o cat timp simptomele raman. Daca va simtiti prea frig sau pielea se simte amortita, indepartati pachetul de gheata.

Mentine o dieta bogata in fier

Alimentele de origine animala sunt cea mai buna sursa de fier pentru organism, desi trebuie consumate cu moderatie.

Cand vine vorba de sanatate, este intotdeauna indicat sa mentii o dieta echilibrata, impreuna cu alte obiceiuri bune de viata. Cand menstruatia este prea grea, poate exista o deficienta de fier. Acest lucru este indicat de publicatia The Journal of the Canadian Chiropractic Association mentionata mai sus.

Prin urmare, este important sa crestem consumul de alimente care contin acest nutrient. De asemenea, vitamina C este necesara pentru absorbtia eficienta a fierului. Prin urmare, incorporeaza alimente care le contin pe ambele in dieta ta. Acest lucru va poate ajuta sa faceti mai bine cu menoragia.

Cand nu este normal?

A sti cat de mult sangerare este normala si ce tipar ar trebui sa existe in fiecare ciclu este o preocupare comuna. Exista modificari care pot fi masurate tinand cont de frecventa, intensitatea si durata menstruatiei.

Fluxul menstrual trebuie sa apara la fiecare 21 pana la 35 de zile si sa dureze 2 pana la 7 zile. In legatura cu aceasta, o publicatie a Centers for Disease Control and Prevention indica faptul ca sangerarea abundenta este luata in considerare atunci cand tamponul sau tamponul sanitar trebuie schimbat in 2 ore sau daca se elibereaza cheaguri de marimea unui sfert de dolari sau mai mari.

De asemenea, exista si alte tulburari precum oligomenoreea (sangerare menstruala mica si distantata) si opsomenoreea (intervale mai mare de 35 de zile). Fiecare modificare trebuie studiata si gestionata individual de catre un specialist. Mai ales daca sangerarea menstruala abundenta sau prelungita afecteaza performanta zilnica.

Aceasta include atat activitatile fizice si sanatatea emotionala, cat si viata sociala. In plus, trebuie acordata o atentie deosebita unor simptome precum ameteli, oboseala, dureri de cap, crampe foarte dureroase, dificultati de respiratie, vedere incetosata si aritmie. Daca acest lucru se intampla fara alt motiv aparent, cel mai bine este sa va consultati medicul.

In sfarsit, daca intensitatea ciclului tau nu este produsul unei boli care necesita interventie medicala, poti folosi aceste 4 sfaturi pentru a ajuta la reducerea sangerarilor in timpul menstruatiei. Astfel, acestea te pot ajuta sa uiti de momentele rele prin care treci in acele zile si sa te bucuri de bucuria de a fi femeie.