Pielea sanatoasa este un vis al fiecarei persoane. In viata contemporana, este greu sa ai o piele excelenta. Multi factori nocivi il influenteaza: alimente, fumat, alcool, poluare. Mai mult, unii oameni pot avea alergie primavara sau iarna. Apoi, pielea poate suferi si pentru ca, impreuna cu o problema nazala sau oculara, puteti avea o infectie.

Cum se obtine pielea radianta? Exista mai multe principii care trebuie respectate de fiecare persoana. Acest lucru va va permite sa aveti un aspect sanatos.

Aveti o dieta nutritiva, bogata in fibre

Sanatatea incepe cu nutritia. Problemele digestive vor duce la boli de piele, de aceea dieta este foarte importanta pentru noi. Luand numarul potrivit de minerale si vitamine, te vei ajuta sa pastrezi un echilibru sanatos in organism. Este necesar sa consumati produse naturale: peste, nuci, carne alba, cereale si legume. Incercati sa evitati alimentele procesate si artificiale. Acizii grasi Omega 3 sunt elemente necesare. Reduc inflamatia pe piele. Aceste substante sunt continute in nuci si pesti. Consumati doar alimente sanatoase pentru a va face pielea sa arate bine.

Bea apa

Apa curata corpul si elimina toxinele si deseurile. Pielea noastra este formata din 15% apa. Este necesar sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi. Amelioreaza pielea de uscaciune si riduri.

Evitati soarele

Soarele contribuie la producerea de vitamina D . Soarele diminetii de la 7 dimineata pana la 9 dimineata este bun pentru piele. Cu toate acestea, evitati soarele la pranz. Razele UV sunt suficient de puternice. Acestea deterioreaza structura pielii si poate duce la cancer. Folositi o crema de protectie solara cu SPF mai mare de 45.

Hidrateaza pielea

Este important sa hidratezi corpul din interior si din exterior. Curata-ti fata de doua ori pe zi. Folositi apa rece pentru spalare.

Curata-ti pielea

Cum sa scapi de celulele moarte ale pielii? Trebuie sa aveti un peeling regulat, folosind ingrediente naturale, cum ar fi fulgi de ovaz, coaja de portocala sau cafea. Va face fata indepartarii celulelor moarte, a prafului si a murdariei si va face pielea neteda si impecabila.

Scapa de machiaj inainte de culcare

Machiajul este o parte integranta a oricarei femei moderne. Este important sa indepartati complet produsele cosmetice de pe pielea fetei, buzelor si ochilor cu un detergent usor inainte de culcare. In caz contrar, porii vor fi incheie, se pot dezvolta inflamatii si acnee.

Lasa stresul in urma

Hormonii stresului conduc la o munca excesiva a transpiratiei si a glandelor sebacee. O baie calda si un somn sanatos va vor ajuta in acest caz. Ai nevoie de 7-8 ore de somn pentru minte activa si frumusete. O vizita la centrul spa si la piscina va poate ajuta sa va relaxati muschii. De asemenea, puteti relaxa stresul prin yoga, ascultand muzica relaxanta, citind carti.

Faceti activitate fizica

Activitatea fizica este necesara deoarece exercitiul aerob creste fluxul de oxigen catre celule. Faceti cateva activitati in mod regulat: dans, ciclism, alergare, mers pe jos, orice va va face activ!