Cheia unui machiaj ideal, este sa ai un ten neted, de invidiat. Din ritualul de ingrijire ten nu trebuie sa lipseasca produsele cosmetice de curatare si hidratare. Pielea este cel mai mare organ, totusi atat de multe femei isi neglijeaza tenul. In opinia multor cosmeticieni, fiecare rutina de infrumusetare incepe si se termina cu o buna ingrijire a tenului. In primul rand, sa incepem cu o intrebare. Iti cunosti tipul de ten?

Cunoasterea tipului tau de ten te va ajuta sa gasesti combinatia perfecta de produse cosmetice ten si produse de machiaj care iti vor face pielea sa arate excelent. Acest aspect este doar o parte din ingrijirea pielii pas cu pas. Produsele de ingrijire ten de pe PERFECTBEAUTY.RO sunt de calitate si se pliaza pe varietate de cerinte si tipuri de ten. Iata care sunt pasii cei mai importanti de urmarit pentru ingrijire ten.

Sfatul 1 ingrijire ten – Creme protectie solara

In copilarie, probabil ca ai utilizat protectie solara pentru zilele petrecute in aer liber si in timpul excursiilor la mare. Desi este extraordinar ca te-ai protejat in acele zile, este la fel de important sa alegi creme SPF cu spectru larg in fiecare zi. In ciuda modului in care arata cerul, puteti fi in continuare afectat de razele UV daunatoare ale soarelui, care pot provoca imbatranirea prematura a pielii si chiar unele tipuri de cancer. Pentru a reduce aceste riscuri, este vital sa aplici creme cu protectie solara. Acesta fiind o parte importanta a rutinei tale zilnice de ingrijire a tenului si a pielii. 

Sfatul 2 ingrijire ten – Curatare dubla

Porti mult machiaj sau locuiesti intr-un oras plin de praf? Ce zici de transpiratie excesiva? Oricare ar fi cazul, o curatare dubla poate fi cel mai bun prieten al pielii tale si a tenului tau. Cand va spalati fata in doi pasi, puteti elimina machiajul si impuritatile intr-un mod minutios pentru a va asigura ca impuritatile nu raman pe suprafata pielii peste noapte.

Tot ce trebuie sa faci este sa incepi cu un produs de curatare bland, cum ar fi o apa de curatare micelara si apoi sa aplici un demachiant special pentru tipul tau de piele. Este recomandat in mod deosebit acest duo, deoarece apa micelara indeparteaza machiajul, iar un demachiant  indeparteaza orice machiaj rezidual si murdarie, in timp ce iti exfoliaza simultan pielea.

Sfatul 3 ingrijire ten –  creme hidratante

Curatarea pielii este un inceput excelent, dar fara a-l hidrata direct dupa, iti lipseste un pas vital din rutina de ingrijire a tenului. Atunci cand aplici o crema hidratanta, in timp ce pielea este inca usor umeda dupa curatare, puteti sigila aceasta umiditate pentru a ajuta la promovarea hidratarii pe tot parcursul zilei. 

Sfatul 4 ingrijire ten – Maseaza-ti fata 

In loc de o curatare si apoi o aplicare rapida a cremei, acorda un anumit timp pentru masarea tenului. Cand iti faci timp sa-ti masezi usor tenul inainte sa aplici cosmetice si produse de beauty, vei spori circulatia sagelui si vei obtine un ten vizibil mai sanatos. 

Sfatul 5 ingrijire ten – Aplica produsele cosmetice in ordine corecta

Daca doriti ca produsele cosmetice sa aiba cea mai buna sansa sa furnizeze rezultatele promise, asigura-te ca le aplici in ordinea corecta. Majoritatea dermatologilor recomanda aplicarea produselor de ingrijire ten de la cele mai usoare, la cele mai complexe. De exemplu, iti poti incepe ziua cu un ser usor, urmat de o crema hidratanta subtire si, in final, utilizeaza o crema cu o protectie solara cu spectru larg.

Sfatul 6 ingrijire ten – Utilizeaza masti exfoliante

Aplica diferite masti de fata pe diferite portiuni ale tenului pentru a adapta produsele la nevoile specifice ale fiecarei zone. Spre exemplu, utilizeaza o masca de detoxifiere pe partile uleioase ale fetei si o masca cu o formula hidratanta pentru zonele uscate. 

Sfatul 7 ingrijire ten – Exfoliere ten

Dupa cum stii, exfolierea este cheia unui ten stralucitor. Atunci cand indepartezi celulele moarte de pe piele, tenul va parea mai radiant si mai neted. Cu toate acestea, retine ca, daca simti ca pielea se inroseste prea tare, atunci renunta la acel tip de exfoliant ten sau nu masa prea accentuat tenul. Acest lucru poate dauna aspectului tenului si nu vei mai obtine rezultatele pe care le cauti.

Sfatul 8 ingrijire ten – nu dormi cu machiaj

Cu totii am fost acolo. Ajungeti acasa de la serviciu si tot ce vreti sa faceti este sa va prabusiti in pat. Cu toate acestea, atunci cand adormi cu machiajul de peste zi poate duce la pori infundati si potentiale cosuri. Din acest motiv, ar trebui sa iti speli intotdeauna fata cu un produs de curatare bland pentru a indeparta impuritatile, murdaria, bacteriile si machiajul, inainte de a merge in pat.

Sfatul 10 ingrijire ten – Foloseste cosmetice cu apa micelara

Fara o clatire rapida dupa ce transpiri vara sau in timpul unui antrenament, tenul va avea de suferit. Cand nu te clatesti imediat, risti sa iti inchizi porii cu orice murdarie, transpiratie si machiaj de pe piele. De aceea, specialistii in cosmetica recomanda sa porti la tine servetele umede cu apa micelara sau cateva dischete si o sticluta cu apa micelara pentru a obtine o curatare rapida in orice loc.

Sfatul 11 ingrijire ten – Dormi suficiente ore

Privarea corpului de somn nu numai ca iti poate afecta productivitatea, dar iti poate afecta si aspectul pielii. Un studiu a aratat ca orele putine de somn pot creste efectiv semnele imbatranirii si pot diminua din functiile pielii. Pentru a-ti pastra pielea sanatoasa, incearca sa dormi cel putin 8 ore.

Sfatul 12 ingrijire ten – Ingrijeste-ti pielea gatului

Gatul este una dintre zonele pe care tindem sa le neglijam in rutina noastra de ingrijire a pielii, iar semnele vizibile ale imbatranirii pot deveni o problema reala. Pentru a ajuta la combaterea acestei probleme, foloseste produsele de ingrijire ten si in zona gatului. Asigura-te ca iti hidratezi pielea gatului zilnic si nu uita niciodata sa aplici si protectie solara, inainte de a iesi in aer liber. 

Sfatul 13 ingrijire ten – Relaxeaza-te!

Ai un eveniment major care te streseaza? Incearca sa te relaxezi. Un studiu a aratat ca stresul psihologic, in special la adolescenti, poate creste de fapt riscul de acnee. Asadar, incearca tehnici de relaxare, care atenueaza stresul sau orice te ajuta sa te relaxezi. Nu uita ca atunci cand esti stresat, muschii tenului sunt incordati si asa se formeaza cele mai multe riduri.