Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar (foto), ne-a declarat, ieri, ca a fost cercetat in mod abuziv de procurorul Daniel Morar, in Dosarul „Alimentara”. M-a plimbat prin tribunale 4 ani. Tribunalul Brasov, Curtea de Apel Brasov si Curtea Suprema de Justitie, toate m-au achitat. Dosarul acesta, in care eu am fost implicat, a fost fabricat de Morar la comanda politica a lui Radu Sarbu, pe atunci presedintele FPS. Am fost suspendat din functie pentru 24 de ore pe baza unui ordin ilegal emis de prefectul de Cluj, Saculeanu Vasile, membru PNTCD.

Acesta la randul sau primise comanda de la Vlad Rosca, atunci, ministru administratiei publice. Expertiza contabila instrumentata de Daniel Morar a fost considerata de instante o «stupizenie». Eu mi-am desemnat un expert contabil, pe Ioan Popa, profesor la Facultatea de Stiinte Economice. Acesta a fost nevoit sa renunte la calitatea de expert, intrucat a fost presat cu telefoane de procurorul Morar sa intocmeasca expertiza asa cum o vrea el. Exista la dosar, pe aceasta tema, declaratia lui Ioan Popa.

As fi dorit sa merg mai departe, sa dau statul in judecata pentru prejudiciul moral adus, dar instantele m-au achitat pe un anume alineat, care nu imi da voie sa fac acest pas. Si totusi, nu-mi vine sa cred ca Daniel Morar va fi procurorul general al PNA. Ce rasturnare de situatie! Spun asta, deoarece, acum trei luni, intr-un interviu acordat unui ziar local, spunea ca vrea sa renunte la functia care o are si sa treaca la avocatura”. (R. Lica)