Feng Shui este una dintre cele mai folosite tehnici in decorare astazi. Aceasta filozofie chineza, care are o istorie de peste 3.500 de ani, urmareste sa echilibreze energia persoanei, prin distributia si orientarea spatiilor in care se desfasoara activitatile sale zilnice.

Feng Shui poate fi folosit pentru a acumula energie pozitiva, pentru a promova sanatatea, relatiile bune de familie, pentru a atrage bani, inspiratie si bunastare acasa. De aceea astazi va spunem care sunt 3 obiecte pe care trebuie sa le eliminati din casa pentru ca atrag energia negativa.

 Flori ofilite si praf

Acele colturi in care se acumuleaza de obicei praful trebuie curatate in mod constant pentru ca energia sa nu stagneze si sa-si urmeze cursul natural. In ceea ce priveste florile, este foarte important sa le inlocuiesti si sa le pastrezi mereu proaspete. Cand prezinta primul semn de ofilire, trebuie schimbate. Potrivit Feng Shui , naturile moarte indica Universului o energie a saraciei si a mortii, prin urmare, trebuie sa avem mare grija de aceste detalii si sa nu avem flori ofilite in vaza.

Oglinzi

Oglinzile sunt un obiect cu multa putere si mistica, de aceea trebuie sa fii foarte atent cu ele conform Feng Shui . Este foarte comun ca acasa sa existe cel putin o oglinda per camera, totusi, pentru Feng Shui este un portal care absoarbe energia si abundenta casei tale. Este adevarat ca au devenit esentiale in viata noastra de zi cu zi, insa numarul lor trebuie limitat si trebuie mentinute in pozitia corecta si in incaperile potrivite, precum baia si dormitorul principal. Si, de preferinta, aveti grija sa fie oglinzi ovale sau rotunde. Fara pereti acoperiti de oglinzi, oglinzi in sufragerie sau sufragerie si cu atat mai putin oglinzi in fata patului.

Obiecte la mana a doua

Moda vintage a devenit o tendinta, pe langa faptul ca este o modalitate de a economisi bani si de a oferi obiectelor o a doua sansa de a reduce impactul asupra mediului. Totusi, Feng Shui  afirma ca obiectele folosite sunt impregnate cu energii straine noua, iar atunci cand sunt introduse in casa noastra se ciocnesc de energia care traieste deja acolo. Lucrurile mostenite sau cumparate la mana a doua nu sunt bune in casa noastra. Daca este foarte necesar sa le achizitionam, acestea trebuie sa treaca printr-un proces de curatare energetica inainte de a le aseza in casa noastra pentru a nu se rupe echilibrul.