Ultimii ani au conturat nevoia de a lucra de acasă, mai ales în contextul adus de Covid-19, iar prioritățile și responsabilitățile s-au schimbat de asemenea. Dar munca de acasă presupune existența unor echipamente: laptop, monitor, tastatură, scaun ergonomic și birou. Toate aceste lucruri erau asigurate atunci când mergeați la serviciu, acum va trebui, în cazul în care nu le aveți deja, să le achiziționați, măcar pe o parte dintre ele.

În primul rând, biroul de acasă se deosebește de biroul de la serviciu prin spațiul de care dispuneți. La serviciu, spațiul este mai mare. Astfel că vă oferă șansa de a amplasa un birou mai mare, cu spații pe care le puteți folosi pentru  documentele și rechizitele pe care le utilizați. Acasă, pentru că spațiul dedicat este mai mic, va fi nevoie să schimbați puțin strategia. Puteți opta pentru unul dintre modelele de birouri cu sertare sau spații de depozitare incluse.

Cum alegeți înălțimea potrivită pentru birou?

Recomandarea este ca înălțimea biroului să fie între 73 și 76 de centimetri. Aceste dimensiuni vă permit o poziție corectă și comodă, cu picioarele sub birou. Dar, cel mai important, această înălțime va permite intrarea totală a scaunului sub birou, inclusiv a brațelor. În cazul în care alegeți o înălțime prea mică, veți risca să stați departe de birou, pentru că brațele scaunului vă vor împiedica să vă apropiați. 

În cazul în care alegeți un birou care se dovedește a fi prea înalt, pozițiile brațelor și a picioarelor dumneavoastră vor fi necorespunzătoare. Poziția corectă este atunci când, în timpul utilizării tastaturii, brațele dumneavoastră au o poziție verticală, iar antebrațele se regăsesc în poziție orizontală pe birou. Aceste lucruri sunt de reținut, mai ales în cazul în care vreți să alegeți pentru copilul dumneavoastră unul dintre modelele de birouri copii.

Cum alegeți lățimea potrivită pentru birou?

Acum că am stabilit cum se stabilește înălțimea potrivită pentru birouri, putem să trecem la lățime. Un prim aspect de luat în considerare este destinația pe care o va avea biroul. De obicei, pe biroul de acasă urmează să așezăm monitorul calculatorului sau laptopul. Astfel că ar trebui să țineți cont de faptul că distanța dintre ochi și monitor trebuie să fie undeva la o lungime de braț. Astfel că lățimea biroului ar trebui să fie puțin mai mare de un braț. Pe https://www.mobilier-mirjan24.ro/ găsiți mai multe modele care cu siguranță vor corespunde cerințelor dumneavoastră.  

Cum alegeți lungimea potrivită pentru birou?

Nevoile și preferințele dumneavoastră vor stabili lungimea biroului. În primul rând, țineți cont de spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru așezarea biroului. Dacă spațiul de lucru de care aveți nevoie pentru a vă duce la bun final sarcinile este mare, atunci alegeți un birou mai lung. Țineți cont de faptul că un birou de 1,40 metri vă permite să vă așezați un calculator, dar și alte obiecte pe el. 

Cât de mult contează bugetul în alegerea biroului?

Bugetul contează în orice moment, astfel că e important ca și pentru achiziția unui birou să vă faceți un buget dinainte pe care să îl și respectați. Acest lucru vă va feri de achiziții prea scumpe care depășesc puterea dumeavoastră de cumpărare. Dar vă ajută și la o căutare mai rapidă a unui model de birou potrivit, pentru că veți căuta numai birouri care se încadrează între anumite limite. În cazul în care vedeți un birou care vă place, dar considerați că prețul este prea mare, nu fiți descurajat! Căutați în continuare, pentru că există posibilitatea să găsiți unul dintre modelele de birouri ieftine care să corespundă exact criteriilor dumneavoastră.