Mentinerea unei relatii emotionale pentru o lunga perioada de timp necesita daruire, pasi inainte si pasi inapoi, actiuni si sacrificii.

Adesea relatia merge de la sine, deoarece complementaritatea dintre cei doi parteneri este de asa natura, incat dureaza foarte putin. In alte cazuri, nu este nevoie de mult.

In natura lucrurilor, repetitivitatea indusa, de obicei, aduce monotonie. Daca as intreba acum in ce consta aceasta monotonie, sunt sigur ca multi ar raspunde: „ facem intotdeauna aceleasi lucruri ” sau „ nu facem niciodata nimic ” sau „ nu se intampla niciodata nimic ”.

Evident, multe lucruri se intampla in timpul zilei, dar adesea viata cuplului este comprimata in cateva ore din cauza angajamentelor de munca.

Adesea – si gratuit, deoarece este un puternic instinct natural – vorbim despre a avea copii ca o evadare de la monotonie. Este adevarat ca ei aduc schimbari semnificative, insa plictiseala este eliminata aproape in totalitate. Dar apoi copiii cresc, merg la scoala, trebuie sa ne ocupam intotdeauna de esenta relatiei dintre parteneri.

Cum sa depasesti plictiseala si monotonia atunci?

In viata unui cuplu exista momente de stagnare, este inutil sa o negam. In unele cazuri, daca sunt prelungite, acestea ar putea fi anticamera separarii. In alte situatii ne confruntam cu o stare de calm total care poate fi modificata de o tensiune pozitiva, care duce la crearea de noi oportunitati.

Acorda atentie si afectiune, nu neglija intimitatea, incearca sa fii creativ, mai putin evident, mai atent si mai bine dispus. Incercati lucruri noi in dormitor, pozitii noi, jocuri de rol, incercati un threesome – vezi o selectie de profile cu escorte Fb69.net si alege o femeie sexy care sa va insoteasca in dormitor.  Imbratisati-va, mangaiati-va, tineti-va de mana chiar si in timp ce mergi pe strada.

Si intelege ce vrei sa spui prin plictiseala si apatie. Monotonia poate proveni din faptul ca impactul de locuri de munca prea mult pe orele zilei si apoi au putin timp pentru a organiza timpul lor liber. Poate ca sunt copii de crescut si energiile le sunt rezervate. Deci, este evident ca plictiseala trebuie incadrata bine. Pentru ca daca aceasta vine dintr-o zi care nu lasa nimic vietii unui cuplu , atunci este bine sa intervii tocmai asupra organizarii vietii cuiva.

Este diferit daca ti-ai pierdut interesul pentru partenerul tau , ceea ce reprezinta pentru tine si pentru viata ta. Trebuie sa va intrebati daca doriti sa eliminati plictiseala sau daca este in regula cu dvs. 

Uneori este nevoie de foarte putin : incercarea de noi experiente nu numai ca creeaza adrenalina care ne face sa ne simtim bine, dar genereaza si noi oportunitati de a intari relatia (legatura).

Deci, cel mai pasionant sfat este sa incerci ceva diferit, sa nu fii depasit de vantul lent si constant al obiceiurilor. Chiar daca acest lucru implica mai mult timp, obositor, organizare pana in cele mai mici detalii. In general as spune: treceti dincolo de zona de confort.

Petreceti timpul: adica nu va lasati coplesiti de rutina. Si folositi acest timp pentru a face o cina pentru doi singuri, pentru a iesi impreuna in timpul saptamanii, pentru a lua o ora, doua ore libere, daca puteti, sau o zi libera pentru a va deconecta. Fii proactiv in loc sa cedezi la ritmul saptamanal al ciclului fortat acasa-munca-casa si weekend.

Oferiti un cadou, nu asteptati date canonice pentru a arata generozitate si apreciere. Incearca sa fii intelegator, pune-te in locul partenerului tau si incearca sa-ti dai seama daca la final nu are nevoie decat de putina incurajare. Asteptarea este inutila, actioneaza si vezi ce se intampla.

Faceti mici gesturi care fac parte din recunostinta sau care faciliteaza iertarea daca iesiti dintr-o cearta. Lasati mici note scrise. Scuzati-va cu un gest. Imbratiseaza-l. Toate acestea sunt sisteme dovedite psihologic, care ofera usurare si sunt bune pentru moral.

Iesi din rutina chiar si in weekend. Unii oameni – de dragul obisnuintei – cheltuiesc mai mult in restaurantele din oras sambata seara, dupa ce s-au straduit sa gaseasca o masa. Planificati o mica evadare romantica intr-un loc frumos pe care nu il cunoasteti. Introducerea unei noutati perturbatoare, cum ar fi un loc in care nu ati fost niciodata sau o atmosfera total diferita, este subestimata. Chiar daca calatoriti 30 sau 40 km.

Revigorati-va imaginatia si nu luati nimic de la sine, astfel incat sa va puteti intari relatia facandu-o sa treaca chiar pragul inevitabil al momentului oboselii.

Cum sa recunoastem monotonia

Monotonia in cuplu are legatura cu obiceiurile, dar si cu decalajul dintre o situatie si alta. De exemplu: te simti confortabil in birou cu colegii tai de munca, dar imediat ce ajungi acasa incepi imediat sa te plictisesti si abia astepti ca maine dimineata sa fie mai vesela. 

Daca sunteti in cautarea multor forme de evadare din monotonie, cum ar fi sa stati pe smartphone, sa va uitati prea mult la televizor, sa incercati sa petreceti mai mult timp la birou sau la serviciu in loc sa mergeti acasa. Acesta poate fi un indiciu ca lucrurile pe care le faceti cu partenerul dvs. nu mai sunt pasionale.

La fel, aceasta monotonie a indepartat orice surpriza in intimitate. Relatia ia forma unei linii de asamblare in care faptele si evenimentele se acumuleaza intotdeauna in acelasi mod, in acelasi ritm, fara nicio variatie. Viata sexuala reflecta, de asemenea, acest mecanism de abandon.

Timpul trece incet cu partenerul tau, repede in toate celelalte ocazii.

Incepi sa vezi defectele. L-ati analizat multi ani acceptand defectele ca parte a unei personalitati care oricum v-a placut intotdeauna. Dar acum va enerveaza felul lui de a se imbraca sau de a pune intrebari pentru ca asociti lucrurile cu obiceiuri plictisitoare.