Multi oameni se simt inconfortabil vorbind despre sex. Poate fi greu sa ceri ce vrei si poate fi greu sa clarifici conceptele de baza – mai ales atunci cand le explici unui copil. Incepe prin initierea unui dialog, chiar daca nu esti sigura exact ce dorestisa spui. S-ar putea sa descoperi ca devine mai usor sa vorbesti despre sex odata ce ai trecut de stangacia initiala!

Daca simti nevoia de a vorbi cu partenerul despre sex dar nu stii de unde sa incepi, citeste mai jos

Fii onesta

Expune-ti gandurile cat mai clar posibil. Evita eufemismele si incearca sa depasesti disconfortul initial. Daca nu te simti confortabil referindu-te la ,,sex”, incearca sa utilizezi o expresie similara, dar ,,mai moale”. In loc sa spuni ca ,,faceti sex”, spune ca ,,faceti dragoste” sau ,,sunteti intimi’’. Fiecare dintre aceste fraze are propriul set de conotatii. Aminteste-ti ca sexul este perfect natural. S-ar putea argumenta ca, intr-adevar, nimic nu este mai natural. Asa te-ai nascut.

Ambii trebuie sa fiti de acord

Daca nu te simti confortabila sa faci ceva, atunci nu o face. Daca lasi ceva sa alunece chiar si o singura data, atunci va fi mai greu sa-l opriti sa se intample in viitor. Fii ferma cu privire la asteptarile tale si nu lasa pe nimeni sa profite de tine. Aminteste-ti: Consimtamantul este crucial atunci cand vine vorba de sex. Daca tu sau partenerul tau spui nu, raspunsul lor trebuie sa fie pe deplin inteles

Intreaba despre testarea ITS (infectie cu transmitere sexuala)

Inainte de a deveni intima cu o persoana, initiaza o conversatie intamplatoare despre sanatatea sexuala si istoricul testelor. Nu face mare lucru – intreaba doar daca a fost testat recent. Aminteste-ti ca ai dreptul sa-ti ingrijesti propria sanatate sexuala. Meriti sa stii daca esti pe punctul de a face sex cu cineva care ar putea avea o infectie. Foloseste protectie. Nu doare niciodata sa folosesti prezervativ, chiar daca un partener te-a asigurat ca nu are ITS. Daca ai o ITS, fii sincera in legatura cu aceasta. Iti poate chinui partenerul de ani de zile si poate avea implicatii grave asupra sanatatii.

Fii comunicativa

Cere ce vrei. Fii vocala cu privire la ceea ce iti place si nu te teme sa vorbesti cand ceva nu functioneaza pentru tine. Daca nu esti clara cu privire la nevoile tale, atunci partenerul tau nu va sti cum sa le satisfaca. Fii cat se poate de sincera si deschisa. Cultiva o relatie construita in jurul unei comunicari clare. Cu cat vorbesti mai multe despre acest lucru, cu atat va fi mai usor!

Daca doresti mai mult sex, nu-ti fie frica sa spui acest lucru, dar nu cere acest lucru. Explica de ce nu simti ca obtii suficient si gaseste o solutie cu care ambii ve-ti fi de acord. Daca doresti sa condimentezi viata sexuala, cu un threesome, spune-I partenerului. Daca ai si cautat deja pe matrimoniale, fete sex Iasi, fii sincera cu partenerul. Daca va fi de acord puteti continua, daca nu, intreaba-l si afla de ce nu este de acord. Comunicarea este intotdeauna cheia. Poti sa-i descrii si pagina unde ai gasit acele fete. Poate va fi impresionat de pagina de matrimoniale si de fetele de acolo, si astfel poate vei reusi sa-l convingi ca relatia voastra sexuala are nevoie de ceva nou.

Intelegerea reciproca

Asigura-te ca tu si partenerul  aveti o intelegere reciproca despre regulile si asteptarile relatiei. O relatie este o intelegere reciproca si este responsabilitatea ambilor sa mentineti aceasta intelegere. Defineste tipul de relatie pe care il doresti si fa din relatia in sine un act de a discuta despre acest echilibru. Vorbeste despre cand si unde este bine sa faci sex. Preferintele pot fi modificate in timp ceea ce este bine, dar trebuie sa mentii partenerul actualizat. Decide daca sunteti exclusivi. Daca nu, asigura-te ca esti de acord cu cine dintre voi poate si nu poate face sex. Fii clara si fii sincera. Daca lasi aceasta parte tulbure, atunci poti sa deteriorezi relatia si sa ranesti grav partenerul.

Creeaza un dialog

Fiecare dintre voi ar trebui sa se simta la fel de imputerniciti sa negocieze termenii conversatiei. Probabil ca cineva va trebui sa initieze conversatia, iar acea persoana ar putea fi tu, dar poti crea spatiu pentru ca partenerul tau sa fie deschis si sa se simta in siguranta. Fii rabdatoare, evita afirmatiile acuzatoare ,,tu” de genul ,,Nu mai vrei sa faci sex niciodata!” In schimb, concentreaza-te pe felul in care lucrurile te fac sa te simti sau incearca sa ramai obiectiva. Spune: ,,Simt ca pulsiunile noastre sexuale au fost dezechilibrate in ultima vreme” sau ,,Vreau sa deschid un dialog despre felul in care a fost viata noastra sexuala in ultima vreme”.