Indiferent că preferați manichiura cu gel, acrilică sau semipermanentă, este esențial să aveți unghii naturale sănătoase. Pentru a vă bucura de unghii sănătoase, întotdeauna optați pentru servicii de manichiură oferite de tehnicieni cu experiență. În lipsa experienței, un tehnician poate provoca unele daune severe unghiilor naturale. Atunci când vă faceți manichiura acasă, asigurați-vă că v-ați informat foarte bine înainte de a folosi produse destinate saloanelor, fie că este vorba despre un lac tip gel, despre o pudră de unghii sau despre lampa UV. De exemplu, dacă unghiile acrilice nu sunt aplicate corect peste unghiile naturale, asta poate duce la subțierea și slăbirea unghiilor naturale. În plus, dacă unghiile acrilice se slăbesc și capătă buzunare de aer la scurt timp după aplicarea lor, acestea sunt semne clare că nu au fost aplicate corect sau că unghiile naturale nu au fost tratate cu suficientă grijă înainte de aplicarea unghiilor artificiale. În mod ideal, ar trebui să vă schimbați unghiile acrilice la fiecare șase până la opt săptămâni. Dacă depășiți acest termen, uzura poate deveni evidentă, iar în unele cazuri, poate duce la probleme pe termen lung.

Iată cum puteți avea grijă de manichiură între vizitele la salon:

Hidratarea este esențială

În timpul ședinței de manichiură, unghiile naturale vor fi pilite foarte mult dacă ați optat pentru o manichiură acrilică. Dacă apreciați unghiile acrilice și nu sunteți dispusă să faceți trecerea la manichiura cu gel sau la cea semipermanentă, atunci trebuie să știți că unghiile naturale vor fi pilite frecvent și nu vor avea suficient timp la dispoziție pentru a crește și pentru a se vindeca. Unghiile subțiri sunt predispuse la exfoliere, asta însemnând că vor avea nevoie de ceva timp pentru a se vindeca. Hidratarea este primul pas către vindecarea unghiilor. De fapt, este pasul benefic în toate aspectele vieții și frumuseții, iar unghiile nu fac excepție de la asta. Aportul de apă adecvat susține circulația care, la rândul său, ajută la creșterea și rezistența unghiilor. În schimb, deshidratarea poate face ca unghiile să devină casante.

Luați o pauză de la manichiură

Dintre toate tipurile de manichiură, unghiile acrilice și gelul solicită cel mai mult unghiile naturale. De asemenea, lămpile UV și acetona elimină umiditatea din unghie, așa că este necesar să vă lăsați unghiile să respire și să se vindece între vizitele la salon. Dacă unghiile naturale au suferit deteriorări severe, chiar și după vindecare, este bine să evitați manichiura acrilică. În schimb, puteți opta pentru un kit unghii pe care să îl folosiți la domiciliu, având grijă să oferiți unghiilor naturale tratamentele de care au nevoie înainte, în timpul și după orice manichiură.

Administrați-vă suplimente

Dacă întotdeauna ați avut unghii subțiri și fragile sau dacă manichiura acrilică sau cu gel v-a provocat exfolierea unghiilor naturale, atunci după o perioadă de vindecare, cel mai bine este să optați pentru o manichiură cu o ojă simplă și să vă administrați suplimente care susțin sănătatea unghiilor. Biotina, de exemplu, este o vitamină care poate întări unghiile casante. La rândul lor, acizii grași Omega-3 sunt recomandați pentru creșterea și hidratarea unghiilor. Acidul folic susține dezvoltarea sănătoasă a celulelor, ceea ce va contribui la sănătatea unghiilor. Zincul, calciul, vitamina C și proteinele sunt, de asemenea, deosebit de importante pentru sănătatea și frumusețea unghiilor.

Sursa foto: freepik.com