Chiar daca nu iti dai seama si angajatorii au ceva emotii de fiecare data cand intervieveaza pe cineva pentru un post. Si nu pentru ca ei sunt cei examinati, ci pentru ca persoanele venite la interviu pot cateodata sa ii surpinda neplacut cu anumite intrebari nu tocmai potrivite. Sa descoperim care sunt intrebarile pe care nu i le pui niciodata angajatorului si ce ii sperie pe angajatori la un interviu.

Cat sunt tichetele de masa? Chiar daca este perfect normal sa te intereseze bonusurile pe care le vei primi in cadrul jobul-ului incearca sa nu intrebi nimic de tichetele de masa daca angajatorul nu aduce in discutie acest subiect, cel putin la prima intalnire.

Daca vrei totusi sa afli daca primesti tichete intreaba simplu daca mai sunt si alte bonusuri sau daca salariul tau se limiteaza doar la salariul propriu-zis sau include si alte bonificatii. In asa fel vei afla ce ti-ai dorit, fara ca angajatorul sa fie deranjat de intrebare.

Nu il suportam pe fostul sef. Asa cum am mai spus de nenumarate ori, nu este bine sa iti vorbesti de rau fostul sef sau fostii colegi, indiferent de motivele care au dus la “despartirea” voastra. Prin aceasta mica dezvaluire, intervievatorul va putea crede ca nu stii sa lucrezi in echipa, ca esti genul de persoana foarte orgolioasa si care nu accepta ca a gresit sau ca iti place sa provoci probleme la locul de munca. Iar acest lucru cu siguranta nu este un avantaj.

In cat timp pot promova? Aceasta este o intrebare pe care va trebui sa o adresezi dupa ce postul ti-a fost deja oferit si ai semnat un contract de munca. Daca vei pune aceasta intrebare mai devreme, angajatorul poate crede ca nu vrei sa stai mult pe acest post, ca job-ul te nemultumeste sau ca te grabesti sa ii iei locul. Mai bine afla aceste informatii de la colegii care sunt mai vechi in firma si vezi ce le-a adus lor o promovare, pentru a face si tu la fel.

Am birou propriu? Ei bine daca nu ocupi vreo pozitie de conducere sau nu esti coordonatorul unei intregi echipe, ia-ti gandul de la un birou propriu. In plus, gandeste-te ca toti cei din companie au inceput cu posturi mai mici, dupa care au avansat si in acest fel au primit un birou propriu, destul de inghesuit la inceput.

Ma voi dedica job-ului complet! Este bine ca esti un om dedicat si care stie ce vrea de la viata, insa aceste cateva cuvinte pentru angajator nu pot inseamna decat un singur lucru: ca nu ai o viata sociala activa, ca esti un singuratic sau ca interactiunea cu oamenii nu este punctul tau forte. Mai bine puncteaza si spune ca job-ul este foarte important pentru tine si cam atat, fara sa exagerezi.