Mircea Badea, responsabilul cu revista presei de la Antena 1, a fost distins de Asociatia Profesionistilor in Televiziune din Romania cu Premiul „One man show“. Emisiunea „In gura presei“ este una dintre cele mai spumoase reviste a presei din media romaneasca.

Mircea Badea, responsabilul cu revista presei de la Antena 1, a fost distins, marti seara, de catre Asociatia Profesio-nistilor in Televiziune din Romania cu Premiul „One man show“.

Prin premiul acordat lui Mircea Badea, realizatorul si prezentatorul emisiunii „In gura presei“, de la Antena 1, APTR deschide o noua nisa prin care telespectatorul poate capata o alta perceptie a productiilor tv. Astfel ca, dupa ce la editia precedenta un alt realizator al unei emisiuni de tip revista presei a primit distinctia Opera Prima – Radu Cazan -, in acest an, juriul premiilor a considerat ca prestatia inegalabila a lui Mircea Badea de la Antena 1 este demna de un premiu acordat de obicei realizatorilor emisiunilor de divertisment. Comentariile, aprecierile personale, abordarea subiectelor fac din emisiunea lui Mircea Badea una dintre cele mai spumoase reviste a presei din media romaneasca.

Ciulei revine la arhitectura
La cea de-a XVI-a editie a Galei Premiilor Nationale de Televiziune, organizata la Teatrul National din Bucuresti de Asociatia Profesionistilor in Televiziune din Romånia (APTR) in colaborare cu TVR, ministrul culturii Adrian Iorgulescu a avut onoarea de a inmana Premiul de Excelenta lui Liviu Ciulei (83 de ani). Regizorul „are capacitatea de a fi etern si de a influenta perceptia oamenilor despre teatru si despre viata“, a afirmat Iorgulescu la ceremonie. Pe scena, Liviu Ciulei a facut o marturisire, anuntand ca se apuca din nou de arhitectura, dupa o pauza de 50 de ani.

Marele Premiu,cåt o Dacia
Gala a fost dominata de Societatea Romana de Televiziune care a primit cele mai multe premii. APTR a acordat 12 din cele 23 de premii ale Galei unor oameni de televiziune de la cele patru posturi publice. Marele Premiu, constand intr-un autoturism Dacia, a fost castigat de Iuliana Ciugulea, pentru emisiunea „Travelling circular“, pe care a facut-o la TVR 1.

Juriul Premiilor APTR a fost alcatuit din Nicolae Breban, Manuela Cernat, Bogdan Ficeac, Lucia Hossu Longin, Dan Necsulea, Dan Pita si Ilinca Tomoroveanu. Premiul pentru intreaga activitate a fost acordat machieuzei Georgeta Radu Popovici si maestrului de sunet Radu Boeriu, in timp ce Premiul special al juriului a plecat la TVR Cluj pentru materialul „Biserica inghitita“, realizat de Alina Suatean.

Palmares APTR
Printre alti oameni de televiziune destinsi de juriul APTR se mai numara: Nicolae Baltaretu, Florin Tabacaru – Premiul pentru sunet; Oana Gheorghe, Sebastian Chelu, Robert Kallos – Premiul pentru montaj; Laurentiu Popescu, Ovidiu Guzu – Premiul pentru imagine; Cristina Soloc, TVR 1 – Premiul Opera Prima pentru „Noapte sfanta in Maramures“; Adrian Bucur, Prima TV – Premiul pentru minireportaj: „Profesori in greva“; Ioana Raduca, Antena 1 – Premiul „Jean Louis Calderon“ pentru „Otelec“;  Adrian Dragusin, Tiberiu Stoichici, TVR 1 – Premiul „Conditia umana“ pentru „Cei uitati“; Cristina Tilica, TVR 1 – Premiul pentru interviu: „Serge Moscovici. Cronica anilor disparuti“; Oana Dragilinescu, Silviu Andrei, TVR Cultural – Premiul pentru clip muzical: „Clipe si sunete“; Liliana Paun, Cristian Vlad, TVR 2 – Premiul pentru reportaj: „D’ale lu’ Mitica“;Anca Filoteanu, B1 TV – Premiul pentru documentar de arta: „Familia Lowendal“; Daniel Georgescu, TVR 1 – Premiul pentru ancheta: „Spirite invrajbite“; Stefana Bratu, Mihai Sandu Paun, TVR International – Premiul pentru portret: „Arta cu sare si piper – Vladimir Setran“; Cornel Mihalache, TVR 1 – Premiul pentru documentar social politic: „1989. Sange si catifea“; Dana Deac, Antena 3 – Premiul pentru emisiune magazin: „Cafeaua cu sare“; Catalin Stefanescu, TVR 1 – Premiul pentru emisiune de cultura: „Garantat 100%“; “Stirea zilei cu Gabriela Vranceanu Firea“, Antena 3 – Premiul pentru talk-show; 
n „Jurnal“, „Realitatea zilei“ si „Editorii Realitatii“, Realitatea TV – Premiul pentru emisiune informativa.