Sanatatea intestinului a aparut ca cuvantul cheie printre pasionatii de sanatate de astazi. Fara indoiala, acesta este un parametru cheie al bunastarii, deoarece un intestin nesanatos poate duce la o varietate de afectiuni medicale. Poate provoca diverse probleme digestive, poate duce la cresterea in greutate fara precedent, poate avea un impact asupra sanatatii mintale si chiar poate provoca modificari ale dispozitiei. Prin urmare, ingrijirea sistemului digestiv devine stalpul bunastarii generale.

De unde sa incepeti: evaluati mai intai sanatatea intestinului!

Sanatatea intestinelor este legata de starea sistemului digestiv, indiferent daca are o performanta optima sau nu. Primul lucru de facut este sa evaluezi unde se afla. Semnele unui intestin sanatos includ capacitatea de a digera alimentele in mod corespunzator, fara a obtine gaze, balonari, constipatie sau diaree. Mai mult, este indicat de bunastare generala, apetit sanatos, greutate optima, buna dispozitie si niveluri ridicate de energie. Dimpotriva, daca intampinati exact opusul, sanatatea digestiva probabil are nevoie de munca.

In cazul in care digestia nu functioneaza optim, trebuie sa ii acordati atentie. Cel mai frecvent motiv al unei digestii slabe este un stil de viata nesanatos. Daca mancati nesanatos, faceti mai putin exercitii fizice si va rasfatati cu un consum excesiv de fumat si alcool, intestinul dvs. va suferi. Aceste obiceiuri va presurizeaza digestia si, in cele din urma, o pot deteriora definitiv. Cea mai buna masura pentru a pune lucrurile in ordine este sa va restructurati stilul de viata si sa il faceti mai prietenos cu intestinele. Iata cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a readuce lucrurile pe cale naturala.

Reduceti alimentele procesate

Alimentele procesate sunt cele mai grave pentru sanatatea digestiva, deoarece sunt greu de descompus si asimilat. Evident, intestinul trebuie sa faca mult mai mult pentru a le digera. Reduceti alimentele procesate si cele incarcate cu sare, zahar si grasimi nesanatoase. Eliminarea acestora din dieta reduce, de asemenea, posibilitatea aparitiei unor afectiuni precum obezitate, diabet, hipertensiune si boli de inima.

Concentrati-va pe dieta bogata in fibre

Corectarea dietei dvs. depaseste reducerea alimentelor gresite, deoarece trebuie sa le includeti si pe cele potrivite. Concentrati-va pe alimentele bogate in fibre, cum ar fi fructele si legumele crude, nucile, leguminoasele si cerealele integrale. Fibrele pe baza de plante regleaza intestinul si imbunatatesc functionarea digestiva. Imbunatateste si functionarea generala a sistemelor corpului.

Includeti in alimentatie alimente prebiotice si probiotice

Un alt mod natural de a va intari intestinul este consumand o multime de alimente prebiotice si probiotice. Alimentele prebiotice au un continut ridicat de fibre nedigerabile care hranesc bacteriile sanatoase din intestin. Cerealele integrale, bananele, broccoli, ceapa si usturoiul sunt cateva alimente prebiotice. Probioticele sustin, de asemenea, bacteriile intestinale sanatoase si includ optiuni precum iaurtul si alimentele fermentate. Puteti opta si pentru suplimentele probiotice.

Luati o curatare periodica a intestinului

Curatarea periodica a intestinului este o alta masura eficienta pentru restabilirea si mentinerea sanatatii sale bune. In timp ce o puteti face cu o dieta de curatare, exista cateva suplimente de curatare a intestinelor pe care le puteti incerca pentru efecte imbunatatite. O curatare periodica este ca o repornire a sistemului digestiv si pur si simplu elimina toate toxinele si substantele chimice daunatoare care ar putea compromite performanta acestuia.

Bea multa apa

Alegerea corecta a alimentelor si curatarea ajuta, dar este la fel de important sa beti multa apa pentru a va mentine digestia in forma maxima. Apa actioneaza ca un agent de incarcare natural si usureaza eliminarea deseurilor din corpul dumneavoastra. Un aport crescut ajuta sistemul digestiv si excretor si le mentine performante optime. Beti cel putin 10-12 pahare zilnic si beti apa calda este si mai benefic.

Incercati preparate pe baza de plante

Mai multe ierburi au demonstrat beneficii dovedite pentru imbunatatirea sanatatii intestinului. Va puteti baza pe preparate pe baza de plante, cum ar fi ceaiul de ghimbir, pentru a va imbunatati sanatatea intestinelor si pentru a atenua problemele digestive, cum ar fi gazele si balonarea. Inceperea zilei dvs. cu un pahar de apa calda amestecata cu o picatura de suc de lamaie este, de asemenea, o modalitate excelenta de a incepe performantele intestinale.

Stergeti si emotiile negative

Un intestin sanatos nu se refera doar la mancarea pe care o consumi, ci si la modul in care gandesti. Eliberarea emotiilor negative, cum ar fi stresul si anxietatea, de asemenea, va ajuta sa va fortificati digestia, deoarece acestea pot provoca probleme precum arsurile la stomac si indigestia. Asigurati-va ca mancati incet si va bucurati de mese.

Faceti din meditatie si atentie un mod de viata daca doriti sa va mentineti intestinul intr-o stare buna. Digestia dvs. este legata de corp si minte, iar ingrijirea ambelor este cheia unui intestin sanatos.