Daca ar fi sa credem prezicerile mayasilor, pana la sfarsitul lumii au mai ramas circa 7 luni. Daca evenimentul planuit pentru data de 22 decembrie va avea loc cu adevarat, asta inseamna ca in aceste 7 luni ar trebui sa facem toate acele lucruri pe care ni le-am dorit intotdeauna. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, am intocmit o lista cu 6 muzee ce trebuie neaparat vazute pana la momentul nefericit din decembrie.

Muzeul instrumentelor medievale de tortura

Primul pe lista noastra de obiective turistice de vizitat intr-o viata este muzeul instrumentelor medievale de tortura din Praga ce aminteste cu succes de Evul Mediu. In perioada respectiva, pedepsele aveau ca deznodamant executia in piata publica. Practic, muzeul din Praga prezinta aceste tehnici barbare dispuse sub forma a 60 de mecanisme de tortura care pot fi admirate intr-un tur de aproximativ 45 de minute. Fiecare mecanism este insotit de un tutorial care vizeaza modul de utilizare si un scurt istoric.

Muzeul sexului

In lume exista trei muzee dedicate artei sexuale: unul la Amsterdam, Paris si Husavik. In Paris, muzeul erotismului se afla in apropierea zonei Place Pigalle, recunoscuta pentru sex shop-urile sale. Acest muzeu prezinta o colectie impresionanta de arta erotica din intreaga lume, printre care se numara simboluri ale fertilitatii pentru locuitorii din America de Sud si Asia, dar si  istoria unei prostituate franceze sau o expozitie de arta erotica moderna.

Muzeul din Amsterdam este vizitat anual de aproape o jumatate de milion de turisti. In cadrul muzeului  se regasesc tablouri, sculpturi, manuscrise, inregistrari, masinarii si cabine private interactive.

Muzeul din Islanda este cel mai inedit prin modul de prezentare abordata. Vizitatorii pot admira 250 de exponente falice de la fiecare mamifer din Islanda, majoritatea fiind montate pe pereti sau conservate in recipiente din sticla.

Muzeul de psihiatrie Glore

Muzeul dedicat in intregime unui spital de nebuni este situat la doar o ora de mers cu masina in regiunea St. Joseph, Missouri (SUA). Cladirea este situata in apropierea „Centrului de reabilitare psihiatrica din Northwest Missouri” si gazduieste aparatura folosita pentru tratarea nebuniei. Un numar de 1446 de obiecte (agrafe pentru hartie, cuie, ace de siguranta sau nasturi) inghitite de pacienti, alaturi de lucrari de arta ale unor bolnavi internati in azil sunt expuse in cadrul muzeului.

British Museum

Cel mai complex muzeu din lume care adaposteste sub acelasi acoperis domeniul Egiptului, Romei, dar si a Greciei Antice este aflat la Londra. Acesta cuprinde obiecte traditionale de la populatiile de aborigeni, elemente preistorice, dar si de arta veche. Asadar, intreaga cultura mondiala poate fi vazuta in cadrul British Museum.

Muzeul Metropolitan de Arta

Arta si cultura metropolitana moderna a lumii este adunata printr-un mix de clasic si modern din New York. Caracterizat prin multiculturalitate, muzeul american prezinta obiecte de arta islamica, africana, europeana, dar si americana. Totodata, cateva lucrari ale sculptorului roman, Constantin Brancusi, sunt expuse in cadrul Muzeului Metropolitan de Arta.

Muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds

Fie ca ne aflam la Londra sau la Amsterdam, in mod clar nu trebuie sa ratam vizita la muzeele figurilor de ceara. Statuile sunt pozitionate conform urmatoarelor teme: „Lumea filmului”, „Legendele muzicii”, „Petrecerea celebritatilor”, „Lumea sportului”, iar printre personalitatile imortalizate  se numara Arnold Schwarzenegger, Nelson Mandela, George Clooney, Angelina Jolie, Brad Pitt, Lady Gaga si altii. Preturile sunt cuprinse intre 21 de lire pentru copii si 25 de lire pentru adulti.

Printre sugestii nu trebuie uitate Capela Sixtina din Vatican, Galeria Uffizi din Firenze sau Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg.