Modul in care va imbracati este ca o carte de vizita. Este nevoie sa alegeti hainele corespunzatoare atat pentru silueta voastra, cat si pentru evenimentul la care participati. Indiferent de tendintele in moda, cand vine vorba despre rochii, un aspect foarte important care trebuie urmarit este si confortul resimtit. Nimic nu este mai stanjenitor decat sa tot trageti de rochie in timpul unei petreceri. 

Pentru a alege modelul potrivit de rochie este important sa va orientati atentia spre un magazin online de rochii, iar un punct de reper este rochii.xyz. Acest magazin are un catalog actualizat cu ultimele modele de rochii la moda, dar se regasesc si o multitudine de marimi si modele perfecte pentru diferite ocazii. De asemenea, bugetul nu va fi depasit deoarece este un magazin online ofera spre vanzare si rochii ieftine. In continuare vor fi prezentate cele mai importante sfaturi pentru a alege rochia potrivita.

I. Alegeti rochii confortabile

Cand te simti bine cu ceea ce porti, atunci vei emana acea senzatie de incredere in fortele proprii si in atuurile tale. Spre exemplu, o rochie confortabila inseamna ceva diferit pentru fiecare persoana. Daca nu te simti confortabil in rochii scurte, atunci alege rochiile midi sau lungi, indiferent de moda. Moda se schimba frecvent, dar daca urmariti doar tendintele si nu le pliati pe nevoile dumneavoastra, atunci dispare si efectul de fashion si sofisticat. 

Daca nu sunteti sigura in ce rochii va simtiti bine, incercati sa achizitionati sau sa probati mai multe modele. Chiar si rochiile formale sau office pot fi confortabile daca alegi un model care sa se plieze perfect pe silueta ta. Daca este esential sa porti o rochie deoarece evenimentul impune acest lucru si nu stii ce sa alegi, o rochie neagra este intotdeauna apreciata, indiferent daca este scurta, lunga, midi sau in diferite stiluri de croi. 

II. Alegerea rochiei in functie de silueta

Atunci cand alegi un model de rochie, un alt pas important este sa stabilesti ce tip de silueta ai. In functie de diferitele siluete sunt croite si rochiile. De aceea fiecare stil de rochie se potriveste mai mult sau mai putin pe o anumita forma a corpului.

1. Silueta triunghi inversat

Aceasta forma a corpului descrie o persoana care are zonele umerilor si a bustului mai late decat soldurile. Aceasta persoana poate avea in vedere purtarea unor articole care sunt mai mici in partea de sus, cum ar fi topurile simple ale rochiilor si sa accentueze mai mult partea de jos, cu o fusta cu volane.

2. Silueta atletica

Aceasta forma a corpului descrie o persoana care are practic aceleasi marimi atat la solduri, cat si la bust, iar talia nu este bine definita. Aceasta persoana ar trebui sa ia in considerare rochiile care scot in evidenta atat bustul, cat si soldurile si sa isi contureze talia cu o curea sau cu un alt accesoriu.

3. Silueta tip para 

Aceasta forma a corpului descrie o persoana care are marimea soldurilor mai mare decat cea a bustului. Daca aveti acest tip de silueta, ar trebui sa luati in considerare rochiile care va accentueaza talia, acest punct fiind centrul atentiei. 

4. Silueta tip clepsidra

Aceasta forma a corpului (prezentata in mod obisnuit ca ,,ideala”) descrie o persoana cu masuratori ale soldului si ale bustului aproape egale ca marime si o talie subtire. Aceasta persoana poate de obicei sa poarte aproape orice fel de rochie, fara prea multe probleme.

III. Alegerea culorii rochiei

Pe baza culorii parului si a tonului pielii, anumite culori se pot potrivi mai bine decat altele. Blondele cu pielea deschisa ar putea alege tonuri intense pentru rochii, deoarece aceste culori stralucitoare adauga un contrast suplimentar. Pe de alta parte, daca aveti pielea mai inchisa sau maslinie, atunci culorile mai calde, cum ar fi coral si auriu ar putea arata uimitor. Daca sunteti roscata, atunci aratati uimitor in verde, in timp ce daca sunteti bruneta, rosul este clasic.

Cu toate acestea, daca nu sunteti sigura sau nu aveti nuante favorite, puteti oricand sa alegeti o culoare neutra deoarece negrul, rosul si albul se potrivesc in orice context si pentru orice tip de piele.

IV. Rochii pentru ocazii

Rochiile de ocazie trebuie alese in functie de eveniment si de codul vestimentar impus. Daca este vorba despre Black Tie, atunci acest stil presupune purtarea rochiilor de seara care confera o nota de lux. Evenimentele White Tie sunt cele mai pretentioase si se refera la decenta pe toate planurile si eventual la manusi lungi albe. Rochiile sunt foarte formale si trebuie sa se plieze idel pe silueta ta.