Controversatul concert mondial al Madonnei, Confessions on a Dance Floor, va ajunge totusi si la Moscova, pe 11 septembrie.

Concertul Madonnei de la Moscova ar trebui sa aiba loc pe esplanada din fata Universitatii Lomonosov, dar ar putea fi mutat din motive de securitate. Nu, nu este vorba despre securitatea cantaretei, ci a studentilor care ar putea cadea de la ferestre incercnd sa o vada mai bine pe preferata lor. Seful departamentului de securitate al capitalei ruse, Nikolai Kulikov, declara ca au fost vndute deja peste 250.000 de bilete, dar numarul celor care o vor asculta si vor incerca macar sa o zareasca va fi mult mai mare. Si cum tineretul rus stropeste atat necazul, cat si bucuria cu o sticla de votca, autoritatile se tem ca vor avea loc accidente. Tocmai din acest motiv, municipalitatea intentioneaza sa mute concertul pe stadionul Tusino. Fanii divei se temeau ca politia va anula show-ul dupa ce, recent, un act terorist a ucis zece persoane la Moscova, dar fortele de ordine au anuntat ca sunt pregatite sa asigure atat securitatea Madonnei, cat si a celor care vor asista la spectacol.

Biletele s-au epuizat

Starul muzicii pop va canta la Moscova pentru prima data. In ciuda apelului la boicot facut de Biserica ortodoxa rusa, care a acuzat-o pe cantareata de exploatarea simbolurilor crestine, toate biletele au fost vandute inca de la inceputul lunii august. In timpul concertului, Madonna, cunoscuta pentru spectacolele ei controversate, isi pune pe cap o coroana de spini si se agata de o cruce imensa, in timp ce canta melodia Live to Tell. Acest moment al show-ului a fost indelung contestat, mai ales de cand Madonna a inceput seria concertelor europene, in urma cu o luna.

Ironiile presei

Madonna a fost invitata si a acceptat sa ia masa cu presedintele rus Vladimir Putin, in ziua de dupa concert, a anuntat presa rusa. Diva va cina cu Putin si cu cele doua fiice ale acestuia, Maria si Katia, dar nu se stie pentru moment daca va participa si prima doamna a Rusiei, Liudmila. Presa de la Moscova afirma ca cele doua fiice ale liderului de la Kremlin, fane ale Madonnei, si-au convins tatal, care la inceput se cam codea, sa o invite pe Madonna la masa. Ziaristii nu pot sa nu se intrebe insa daca diva va discuta cu presedintele rus despre pacea in Orientul Mijlociu sau despre jocul scenic incriminat de Biserica.