Zendaya a facut istorie cand a devenit cea mai tanara persoana, precum si a doua afro-americana, care a primit un Emmy pentru cea mai buna actrita si nu a fost surprinzator sa aud numele ei anuntat ca castigatoare a premiului dupa ce s-a vazut munca incredibila pe care a facut-o in primul sezon al serialului HBO Euphoria.

Cu proiecte precum Dune, cel mai recent Spider-Man si Malcolm & Marie (un film pe care l-a filmat in secret in timpul carantinei) printre cele mai bune proiecte ale sale, este clar ca Zendaya este una dintre marile promisiuni ale cinematografiei de astazi si ca victoria sa in diferite filme. iar premiile de televiziune sunt doar inceputul.

Zendaya Maree Stoermer Coleman a inceput sa lucreze ca actrita de la o varsta foarte frageda, mai intai cu roluri mici si in cele din urma obtinand propriul ei serial Disney (impreuna cu Bella Thorne), dar stia ca cariera unui copil actor este scurta si uneori nu o face. a ajuns la viata adulta, asa ca a inceput sa caute modalitati de a face tranzitia si de a evita sa fie aruncata.

Dupa Disney a venit The Greatest Showman cu Hugh Jackman si apoi a primit un apel de la MCU, dar munca ei la unul dintre cele mai bune seriale HBO a fost cea care a separat-o cu adevarat de acea imagine a unui copil vedeta si a deschis portile Hollywood-ului pentru ea ( fara toata acea nebunie, excese si tragedii care marcheaza de obicei cariera copiilor actori care nu stiu prea bine sa creasca in industrie).

Acum, ne uitam la o potentiala legenda care are deja cateva titluri interesante in numele sau si se pare ca lista va deveni mai impresionanta in viitor. Deocamdata avem deja cateva filme, seriale si date de care sa ne indragostim si mai mult de actrita.

Zendaya in 8 filme (si seriale)

Cel de-al treilea film al lui Zendaya in MCU a castigat un rating de 100% pentru Rotten Tomatoes. No Way Home reia imediat dupa evenimentele din Far From Home, unde lumea afla identitatea secreta a lui Peter Parker, care acum se confrunta cu noua sa faima si cu acuzatia de uciderea lui Mysterio. De asemenea, filmul arunca in aer multiversul cu raufacatori din diferite francize Spider-Man, inclusiv unii care au murit in propriile lor saga. 

Serialul HBO a fost cel care i-a oferit prima nominalizare si castig la Emmy 2020. In Euphoria, aflat la al doilea sezon, Zendaya o joaca pe Rue, o adolescenta cu probleme cu drogurile care, dupa ce a parasit un centru de reabilitare, trebuie sa incerce sa-si recapete viata, dar mediul care o inconjoara ii ingreuneaza lucrurile si ispitele. incepe sa o afecteze. Euforia este un portret al complicatiilor vietii adolescentilor si al diverselor probleme cu care se confrunta, de la relatii toxice la alcool, droguri si abuz sexual.

Marvel stia ca trebuie sa-i ofere Omul Paianjen al lui Tom Holland un prieten grozav , asa ca au renuntat la Mary Jane si ne-au dat-o pe MJ, o adolescenta desteapta care incepe rapid sa banuiasca ca se intampla ceva ciudat cu colega ei de clasa. MJ este un personaj puternic, iar primul film al noului Spidey a aratat clar ca nu va fi o „domestica in dificultate”.

Zendaya s-a intors ca MJ in urmatorul film Spider-Man, in care Peter si insotitorii sai au calatorit in Europa ca parte a unei excursii scolare. De data aceasta, Spider-Man are un nou „aliat” care mai tarziu ii va deveni dusman, iar Peter apeleaza la MJ si la cativa dintre insotitorii sai pentru ajutor, chiar daca nu stiu exact pe cine ajuta.

Acesta a fost primul film al lui Zendaya in afara Disney. Aici, actrita joaca rolul unui acrobat de circ care trebuie sa faca fata prejudecatilor vremii pentru a fi alaturi de barbatul pe care il iubeste si nu avea de gand sa se lase invinsa de cativa rasisti. Anne, ca si restul personajelor lui Zendaya, este puternica, hotarata si nu se va opri la nimic pentru a obtine ceea ce isi doreste.

Rolul sau a fost mic, dar memorabil in acest serial Netflix care a fost anulat dupa al doilea sezon. Aici, Zendaya joaca rolul unui hacker genial care descopera un joc misterios care are puterea de a deschide o usa misterioasa catre o alta realitate, facand din ea un ghid sau un oracol in poveste. Aceasta este o versiune a actritei care a plecat cu totul de la Disney pentru a incepe o noua era in cariera ei.

Noua versiune a lui Dune este un film epic plin de actiune si fantezie, care este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune science fiction pe care le-am vazut in ultimii ani. In Dune, Zendaya il interpreteaza pe Chani, un razboinic care impartaseste o legatura speciala cu Paul Atreides, fiul unei familii nobile care are sarcina de a-si proteja pamantul de inamicii care incearca sa-l fure si care este un fel de mesia care poate salva universul.

Acest film ii prezinta pe Zendaya si John David Washington (de la Tenet) ca protagonisti, a fost filmat in timpul carantinei si are loc pe parcursul unei nopti, unde vedem un cuplu care se lupta, se impaca si se lupta din nou, lasand sa-si iasa nesigurante, griji si frici, Zendaya si Washingtonul arata ca nu este nevoie de lucruri grozave pentru a spune o poveste buna.