Ultimele tendinte moda in ceea ce priveste pantofii in aceasta vara sunt destul de creative. Astfel, se poarta foarte mult culorile aprinse, modele extravagante si paietele. Practic, avem libertate totala sa alegem ceea ce ne place iar optiunile nu sunt deloc limitate.

Si totusi, anumite tendinte din sezoanele trecute au revenit in actualitate. Spre exemplu, pantofii transparenti, cataramele, franjurii si platformele sunt in continuare prezente in toate aceste tendinte moda. In schimb, au aparut anumite trenduri total neasteptate precum insertiile de plasa, dungile diagonale sau pantofii inspirati din epoca victoriana.

1. Incaltamintea transparenta

Inca de acum doi ani, pantofii si accesorile confectionate din PVC au facut furori in colectiile de moda ale marilor designeri. Motivul este unul simplu: acesti pantofi sunt lejeri de purtat si in special de asortat. Marc Jacobs si Balmain au lansat cateva modele interesante pentru aceasta vara de pantofi realizati in intregime din silicon.

2. Cureluse

Chiar daca inspira un look mai rock, incaltamintea cu cureluse e considerata de multe persoane un mare hit in materie de tendinte moda. Curelele pot fi late sau subtiri, in jurul gleznei. De exemplu, casa de moda Burberry a scos un model de pantofi cu toc cui si o curelusa de piele mica in jurul tocului.

3. Plasa si impletituri

O adevarata revelatie in materie de tendinta moda pentru incaltaminte sunt macrameurile sau impletiturile. Fiecare colectie a avut cel putin un element ce continea o impletitura, fie sandale cu curele impletite sau pantofi cu plasa sau cu motive crosetate.

4. Kitten heel

Kitten heel este antipodul tocului inalt. Acest tip de toc a castigat notorieetate deoarece nu e mai inalt de 3 cm ceea ce inseamna ca e comod de purtat, indiferent de modelul de pantof. Considerat o inovatie in tendinte moda, kitten heel confera eleganta si merge perfect atat la botine, sandale cat si slapi.

5. Pantofi din epoca victoriana

Expertii in tendinte moda declara fara doar si poate ca in imaginea moderna actuala trebuie sa existe elemente de inspiratie din perioada victoriana. In ce priveste incaltamintea, trendul este exprimat prin tesaturi brodate cu margele mari si catarame mari.

6. Platforme

Stilul urban este  caracterizat si in aceasta vara de platforme inalte si tocuri masive. Drept doavada stau sandalele din colectiile lui Michael Kors si Miu Miu. In primul rand, o astfel de incaltaminte este usor de purtat chiar si de cele care nu poarta tocuri in general. Apoi, platformele sau tocurile groase sunt adecvate pentru tinute casual. De exemplu, sandalele cu platforma merg excelent cu jeansi rupti sau pantaloni scurti, elemente esentiale in sezonul torid. Pentru un look mai delicat, platformele se combina cu pantaloni cullotte sau fuste plisate.

7. Franjuri si ciucuri

Nelipsiti franjuri sunt decorul cel mai cautat la incaltamintea de anul acesta deoarece prin dinamica lor, creeza un mers frumos si atrage atentia asupra picioarelor. Franjurii si ciucurii se poate in diferite culori si imbraca diverse modele de pantofi cum ar fi sandale, slapi sau cizme.

8. Piele de reptila

O pereche de pantofi simplu se pot transforma intr-un accesoriu spectaculos cu ajutorul imitatiei de piele de reptila. Desi se observa ca oarecum aceste tendinte moda pentru un astfel de imprimeu s-au mai domolit comparativ cu alti ani, relieful voluminos care imita modelul de piele de reptila este un succes.

Pantofii cu o astfel de imitatie contin si insertii de plasa, tesaturi, sau margele din lemn. Totusi, trebuie retinut faptul ca nu se poarta incaltaminte ce imita pielea de sarpe in culori stridente. Sunt preferate in schimb nuante de alb-negru clasic sau verde natural, specific reptilelor.

9. Sport chic

Multe case de moda precum Prada, Gucci, Versace sau Coach au introdus elemente sport in incaltamintea lor. Exista modele sport care sunt dotati cu toc sau platforme sau chiar cu pene decorative si franjuri.