8 personalitati din Romania si ieseni de exceptie pot fi vazuti si ascultati pe 9 iulie cu prilejul unei noi editii a evenimentului local TEDxIasi, care aduce in fata publicului unii dintre cei mai importanti ganditori si creativi romani sa impartaseasca lucrurile de care sunt pasionati.

„TED” sunt initialele de la Technology, Entertainment, Design — trei domenii largi, care combinate ne influenteaza viitorul. De fapt, evenimentul acopera idei care au importanta in orice disciplina. Participantii l-au supranumit „o cura pentru minte” si „o calatorie de 4 zile in viitor”. Publicul diversificat – manageri, oameni de stiinta, creativi, filantropi – este pe masura vorbitorilor printre care pana acum s-au numarat Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck si Bono.”Evenimentul nostru se numeste TEDxIasi, unde x indica un eveniment TED organizat independent. La TEDxIasi vom combina discursuri inregistrate de la conferintele TED international cu vorbitori prezenti pe scena evenimentului pentru a suscita discutii profunde si comunicare in grupul celor prezenti si al apropiatilor. TEDxIasi este organizat de o echipa de tineri ieseni pentru toti locuitorii orasului Iasi care cred in puterea ideilor bune de a schimba atitudini, perspective si de a crea o alta lume, asa cum ne-o dorim fiecare dintre noi.  TEDxIasi se afla deja la a doua editie si se bucura si de prezenta unor vorbitori exceptionali, specialisti in domenii precum arta, media, medicina, antreprenoriat, care isi vor povesti viata si vor expune, in spiritul TED, idei care merita sa fie impartasite”, spune Dana Tudor, unul dintre organizatorii evenimentului.

Speaker-ii de la TEDxIasiLiviu Smantanica, cel mai bun actor papusar din lume care incearca sa creeze o lume guvernata de zambet si veselie Carmen Avram, promotor al conceptului „excelenta in jurnalism” in calitate de realizator si prezentator al emisiunii “In premiera” Dana Tudor, una din femeile din Romania care construiesc o lume noua, redactor-sef al revistei Cariere si detinatoarea a Buticului de Inspiratie Alina Serban, actrita care a ales sa lupte pentru o lume in care rromii au drepturi egale, folosind metode artistice Marius Ursache (foto),specialist in branding ce lucreaza pentru a crea o noua imagine a orasului Iasi Dr. Iulian Zonenstain sustine cresterea unei lumi mai bune prin efortul depus in medicina si management.

„Daca te afli printre cei pasionati de idei bune si discutii constructive, inscrie-te la eveniment pe www.tedxiasi.ro. Tot aici veti putea gasi informatii despre eveniment, speakeri, taxa de participare„, precizeaza Dana Tudor. Evenimentul, organizat de Youth Academy si September Media, este sustinut de Mercedes Benz prin Casa Auto Iasi si Centrul de Afaceri Ideo. Despre Youth AcademyYouth Academy este o organizatie cu scop educational ce se adreseaza catre 2 categorii de public: tinerii de liceu si tinerii din mediul corporatist.Printre proiectele sale se numara HOLA!, TEDx Iasi si, in curand HR Academy, MKT Academy, IT Academy si Leadership Academy. Pana in acest moment, proiectele Youth Academy au fost sustinute de companii precum Procter&Gamble, Danone si Rompetrol – prin intermediul organizatiei “impreuna pentru fiecare”.Despre September MediaSeptember Media este o agentie media care dezvolta proiecte in Romania si Republica Moldova. Ne ajutam clientii sa isi indeplineasca cele mai inalte obiective cu multa creativitate, pasiune, cunostinte, initiativa si, cel mai important, unicitate.