Cu ani in urma am descoperit prin intermediul unui prieten existenta unui parc tematic in Franta numit Puy du Fou. S-a intors din acel parc fermecat, de aceea, cand s-a deschis Puy du Fou Toledo, nu am ezitat sa-l vizitez.

In primul rand, si inainte de a intra in chestiune, sa va spun ca nu eram prea sigur ce voi gasi in Puy du Fou Toledo. Stiam ca totul se invarte in jurul diverselor spectacole care apropie calatorul de istoria Toledo si Spania, dar nu exact cum functioneaza si este acest parc tematic.

Unde este si cum sa ajungi in Puy du Fou Spania

Parcul tematic se afla la 10 kilometri de centrul orasului Toledo. O calatorie de doar 15 minute. Din Madrid, calatoria catre Puy du Fou dureaza mai putin de o ora.

Parcul are parcare gratuita. Parcarea este permisa cu o jumatate de ora inainte de deschiderea parcului si pana la una dupa inchiderea acestuia (cu exceptia zilelor in care se realizeaza „El Sueno de Toledo”, cand parcarea ramane deschisa pana la trei ore dupa terminarea spectacolului).

La sosirea in zona de parcare, vehiculele sunt directionate sa parcheze intotdeauna in locurile libere cele mai apropiate de intrarea in parc. In cazul autobuzelor si autocaravanelor, acestea au zone de parcare specifice. Au si cateva locuri in Puy du Fou Toledo unde poti incarca masini electrice.

La aceste bilete de baza mai poti adauga cu cativa euro in plus locatia preferentiala pentru „Visul de Toledo” sau abonamentul de emotie pentru o locatie rezervata in standurile spectacolelor zilei.

Indiferent de optiunea pe care o alegeti pentru vizita dvs., nu uitati sa cumparati intotdeauna biletul in avans, puteti economisi pana la 13 EUR la oricare dintre ele. In urmatorul link le puteti cumpara la cel mai bun pret: bilete pentru Puy du Fou Spania.

Cand cumparati biletul puteti verifica in fiecare zi se deschide parcul. Acestea variaza de-a lungul anului si orele nu sunt aceleasi in zilele lucratoare ca si in zilele de sambata sau duminica. Ele se schimba si in functie de luna, iar spectacolul „Visul de la Toledo” se joaca doar cateva zile in fiecare saptamana.

Din acest motiv, este important sa verificati calendarul de deschidere si orarele Puy du Fou Toledo atunci cand cumparati bilete. Este modalitatea de a fi clar cate ore vor fi numarate pentru vizita si daca ziua aleasa se va putea bucura de spectacolul nocturn sau nu.

Ce vei gasi in Puy du Fou Toledo

Nu va ganditi la un parc tematic pe care sa il folositi. Puy du Fou Toledo nu este incinta tipica cu atractii pentru tineri si batrani. Nimic de-a face cu acest concept. Puy du Fou ofera spectacole pe tot parcursul zilei in diferite puncte ale incintei sale. Iar intre unul si altul dintre aceste incinte s-au construit mici orase in stil castilian unde sunt restaurante si magazine.

Exista cinci spectacole principale care pot fi savurate la Puy du Fou Spania. Toate sunt legate intr-un fel sau altul de istoria Toledo si Spania. Fiecare este reprezentat pe o scena diferita care te obliga sa parcurgi tot parcul, mereu atent la orarele fiecarei reprezentatii pentru a le putea vedea pe toate.

  • Soimul Regilor. In aer liber, un spectacol in care pasarile de prada sunt protagoniste.
  • Un stilou si o sabie. Cu Lope de Vega ca protagonist principal, este un adevarat spectacol vizual si muzical.
  • Dincolo de Marea Oceanului. O calatorie de la Sevilla pana in Caraibe, insotindu-l pe Cristofor Columb in acea calatorie care a plecat de la Palos de la Frontera si l-a determinat sa puna America pe harta lumii.
  • Ultimul Cantec. O punere in scena surprinzatoare pentru a spune povestea Cidului Campeador.
  • Visul de la Toledo. Se joaca in aer liber intr-un teatru mare in fata unei scene cu cladiri din Toledo ca decor. Istoria este o calatorie prin istoria orasului.

Sfatul meu este ca nu vrei sa stii prea multe despre aceste emisiuni. Nu am de gand sa va spun nimic, pentru ca intr-adevar, toate sunt surprinzatoare si merita sa-i vedeti stiind cat mai putine despre fiecare.

Pe langa aceste cinci spectacole grozave, pe tot parcursul zilei exista si povestitori, strigatori de oras si un chitarist care distreaza vizitatorii in timpul plimbarilor prin parc.

Sunt patru zone care isi dedica spatiul magazinelor de suveniruri si restaurantelor. Nu trebuie sa le cauti pentru ca toate sunt langa intrare sau pe poteca care duce la unele dintre etapele in care au loc spectacolele. Restaurantele si barurile au ore diferite, unele sunt deschise pana la inchiderea parcului. Altii, insa, se inchid la mijlocul dupa-amiezii sau inainte de inceperea spectacolului de seara.

Unele locuri au preturi accesibile (desi nu ieftine, in niciun parc tematic sau atractie nu le au), dar atentie la restaurante. Poate fi mai scump decat sa mananci intr-un restaurant bun din capitala Toledo.

  • Andaluzul Askar. O mana de corturi reprezinta tabara marelui calif Abderraman III.
  • Vanzarea lui Isidro. Un han castilian cu o mana de case albe ocupate de restaurante.
  • Puebla regala. Langa castelul in care reprezinta El Ultimo Cantar se afla acest oras in care nu lipseste un fierar, un producator de iarba de spart, un mare magazin de suveniruri si mai multe restaurante, in jurul unei fantani centrale.
  • Suburbia. Cu muzica live care incepe dupa-amiaza, este locul perfect pentru a manca un hot dog sau un hamburger intr-unul dintre cele noua restaurante ale sale.
  • De asemenea, langa accesul la spectacolele A Pluma y Espada si El Sueno de Toledo exista cateva restaurante.

Parcul poate fi accesat cu mancare si bautura, dar niciodata in racitoare cu laturi tare. Pentru cei care doresc sa-si ia pranzul sau cina cu ei, in incinta Puy du Fou Toledo exista mai multe zone cu mese, banci si umbra.

In fiecare dintre zonele pe care le-am mentionat si, de asemenea, inainte de accesul in parc, exista toalete. Sunt intotdeauna curati si au hartie igienica, sapun si maini uscate.

Ce sa aduci in Puy du Fou Spania

Cand vizitati un parc tematic, trebuie sa va amintiti o serie de premise pentru a face vizita mai confortabila si pentru a nu pierde nimic cand sunteti deja acolo. Dupa vizita noastra, va recomand sa aduceti cel putin urmatoarele.

  • Pantofi comozi.
  • Nu prea este umbra, asa ca o palarie, o sapca sau o umbrela sunt esentiale vara.
  • Crema de protectie solara.
  • Mai bine porti o haina care sa acopere umerii, cu cat este mai putin expus la soare, cu atat mai bine.
  • In caz de ploaie, spectacolele nu sunt anulate. Pentru a le vedea pe cei care sunt in aer liber, haina de ploaie.
  • Pe timpul verii este important sa te mentii hidratat, daca poti, purta mereu cu tine apa proaspata.
  • In unele ocazii, temperaturile pot scadea mult noaptea. Daca veti vedea El Sueno de Toledo, aduceti ceva care sa va tina de cald.
  • Iti poti aduce propriul dezinfectant pentru maini, desi vei gasi dozatoare de gel hidroalcoolic in tot parcul.
  • Daca in orice moment iti este foarte fierbinte, in afara de a scoate ventilatorul, poti cauta o Miza de Purtator de Apa. Cautati pedala care o pune in functiune si face sa iasa apa ca la dus.

Nu sunt multe lucruri care sa nu se poata face in Puy du Fou Toledo. Dar pentru orice eventualitate, tineti cont de acestea:

  • Nu sunt permise sticla, arme sau obiecte ascutite.
  • Nici cu droguri sau bauturi alcoolice nu poti accesa.
  • Daca purtati o geanta sau un rucsac, aceasta nu trebuie sa depaseasca 20 de litri.
  • In ceea ce priveste imbracamintea, este interzis accesul deghizat in parc.
  • Nu se poate fuma decat in ​​zonele abilitate pentru aceasta.
  • Pana la schimbarea situatiei epidemiologice cauzate de Covid-19, masca trebuie purtata in permanenta.
  • Nu se pot face fotografii sau videoclipuri in timpul unora dintre spectacole (este indicat la inceputul fiecareia dintre ele). In El Sueno de Toledo nu m-am putut abtine sa fac o fotografie la final.

Poti sa vezi Puy du Fou Toledo intr-o singura zi?

Fara indoiala, raspunsul este da. Va spun experienta noastra. Am vizitat Puy du Fou Toledo intr-o zi de vineri, cu program de lucru la 12:00. Tinand cont de orarele fiecarui spectacol, la ora 17:00 le vazusem pe toate. Aveam 5 ore in fata noastra pana la spectacolul de noapte fara nimic de facut in afara de a ne plimba sub soarele de la Toledo. De aceea am mers la Toledo si ne-am intors la sfarsitul dupa-amiezii.

Exista suficient timp pentru a vedea Puy du Fou Toledo intr-o dupa-amiaza?

Tinand cont ca intrarea de dupa-amiaza in parc permite accesul numai dupa ora 17:00, cele patru spectacole din zi sunt imposibil de vazut. Motivul este ca orele de pornire ale fiecaruia fac imposibil sa le vezi in trei ore.

Ca sa va faceti o idee, va spun care au fost orele de spectacol in dupa-amiaza in care am fost la Puy du Fou Spania.

  • A Pluma y Espada: incepe la 17:45, durata 30 de minute.
  • Beyond the Ocean Sea: este un spectacol continuu care poate fi vazut in aproximativ 25 de minute. Deschis de la 2:00 p.m. la 8:00 p.m.
  • The Last Song: inceperea spectacolului la ora 19:00, durata 30 de minute.
  • Kings Falconry: incepe la 7:15 p.m., 30 de minute.

Cum veti vedea, tinand cont ca trebuie sa ajungeti la locatie cu cel putin 15 minute inainte de inceperea fiecarei functii, ca trebuie sa asteptati sa plecati si apoi sa parcurgeti distanta pana la urmatoarea locatie, in cel mai bun caz am putut vedea trei spectacole (si uita de The Last Song).

Puy du Fou Espana este un parc tematic pentru copii?

Nu avem copii si viziunea noastra poate sa nu fie in intregime reala. Dar dupa vizita si vazut ce ofera acest parc tematic, Puy du Fou Espana nu pare a fi parcul la care poate visa orice copil.

Daca le place teatrul, se pot distra. Vizual, toate spectacolele sunt foarte izbitoare, dar spun povesti care, pentru cei mici, nu mi se par foarte atractive. Deci nu este de mirare ca majoritatea vizitatorilor pe care nu i-am intalnit erau adulti.

Aceasta este doar impresia mea, cu siguranta unii dintre voi aveti copii mici care se distreaza de minune urmarind balet si musicaluri, care inventeaza cu usurinta o aventura si cu mintea pregatita sa se bucure de spectacolele oferite de Puy du Fou Toledo.