Vrei sa scapi de ridurile acelea inestetice care te supara de ceva ani? Sau vrei sa iti recapeti stralucirea si fermitatea tenului? Nimic mai simplu, deoarece acum ai noi metode revolutionare care te pot ajuta. Afla si tu mai multe despre peelingul chimic si cum poti intineri cu 5 ani dupa doar o sedinta.

Peelingul chimic este o tehnica noninvaziva care trateaza liniile fine, cicatricile, depigmentarile sau hiperpigmentarile, pistruii, porii dilatati si chiar acneea. Procedura consta in aplicarea pe zona tratata a unei substante chimice care distruge celulele moarte de la nivelul pielii, exfolieaza pielea si o ajuta la regenerare.

Peelingul poate fi de mai multe feluri: superficial, mediu sau profund.

Peelingul superficial. Se foloseste acid salicilic in concentratie mica, iar tratamentul dureaza doar cateva minute. Pacientul nu simte niciun fel de durere, de aceea anestezia nu este necesara. Acest tip de tratament este potrivit oricarui tip de ten, de la cel foarte deschis la culoare pana la cel mai inchis. Din pacate, peelingul superficial nu este de ajutor in tratarea cicatricilor, cateodata fiind nevoie chiar de mai multe sedinte pentru rezultatele dorite (care se vad cam la o saptamana dupa procedura).

Peelingul mediu. Substanta folosita in acest caz se numeste TCA si are o concentratie medie. Fiind o substanta chimica, pacientul poate avea senzatie de arsura pe fata, de aceea este posibila anestezierea zonei pe care se aplica tratamentul. Peelingul chimic mediu poate afecta capacitatea pielii de a produce pigment, asadar nu este recomandat in cazul persoanelor cu tenul inchis. Rezultatele se vad in cateva zile si tin pana la 1 an.

Peelingul profund. Este cea mai agresiva forma de peeling chimic, folosindu-se TCA in concentratie mare sau fenol. In cazul fenolului, medicul va avea o grija sporita si va verifica functionarea inimii si a rinichilor pe durata procedurii, deoarece fenolul poate afecta ritmul cardiac.

Peelingul profund poate fi asemanat cu o arsura de gradul II, si din aceasta cauza pacientul va fi sub anestezie locala sau sedare usoara. Procedura dureaza 30 de minute, insa pacentul va trebui sa ramana spitalizat pentru cel putin 24 de ore. Vindecarea dureaza mult mai mult decat in cazurile precedente (2-3 saptamani pentru peelingul profund), insa efectele dureaza si pana la 15 ani. Deoarece afecteaza tonusul pielii, peelingul profund este recomandat doar persoanelor cu tenul deschis la culoare.