Chiar si cele mai bune relatii pe termen lung nu sunt imune la ocazia romantica ocazionala. Ceea ce face ca un cuplu sa fie cu adevarat puternic este abilitatea de a trece de acalmie si de a mentine aceeasi flacara pe care au avut-o in prima zi. Acestea fiind spuse, a sti sa mentinem pasiunea vie intr-o relatie nu este neaparat o abilitate care vine in mod natural tuturor. Asadar, pentru aceia dintre voi care se intreaba cum sa faca din nou scanteia, vin cateva sfaturi extrem de valoroase.

Sprijinirea intimitatii emotionale

O relatie sexuala buna se bazeaza pe intimitate si apropiere emotionala. Cu alte cuvinte, daca sperati sa va imbunatatiti relatia fizica, trebuie sa lucrati mai intai la conexiunea dvs. emotionala. Concentreaza-te pe satisfacerea nevoilor partenerului tau si pe comunicarea nevoilor tale intr-un mod iubitor, respectuos.

Exprima recunostinta pentru lucrurile marunte

„Sunt cele mai mici lucruri care inspira relatia”, spun specialistii. Prin urmare, este important sa va exprimati aprecierile pentru micile lucruri pe care le face partenerul. Acest lucru poate lua forma unor lucruri marunte, cum ar fi sa scoti cosul de gunoi, sa daruitesti un cadou frumos, sa faci cafea sau sa trimiti un mesaj text dulce. Si nu doar din cand in cand, ci zilnic. Pe internt gasesti o varietate de cadouri speciale barbati de unde poti achizitiona unul special pentru partenerul tau.

Savurati timpul impreuna

Recunoasterea si savurarea cu adevarat a timpului pe care il petreci cu partenerul si a nu-l lua de la sine este o alta strategie care poate ajuta la salvarea unei relatii. Si nu doar momentele mari, cum ar fi vacantele sau zilele de nastere, ci si toate micile momente zilnice, cum ar fi sa privesti televizorul impreuna sau sa faci cina acasa. Fiti pe deplin prezenti si beneficiati de timpul de calitate.

Concentrati-va pe atingerea afectuoasa

Oamenii asocieaza foreplay-ul cu actul sexual, dar atingerea afectuoasa este o modalitate puternica de a demonstra si a relansa pasiunea, chiar daca nu sunteti o persoana plina de emotie.

Mentineti comunicarea deschisa

Cu adevarat subestimam puterea comunicarii, dar adevaratul sfarsit al unei relatii nu este lipsa sexului, este lipsa comunicarii! Incercati sa aveti o parte din zi in care doar voi doi vorbiti fara distrageri, treceti peste zi sau orice altceva doriti sa vorbiti. Mentineti prietenia in viata pentru a ramane indragostiti.

Desemnati o zona „fara lucru”

In aceste zile, este greu sa ai un echilibru munca-viata datorita tehnologiei, dar relatia ta ar trebui sa aiba propriul loc sigur. Creati un timp in saptamana in care sunteti doar voi doi si sunteti complet departe de munca.