In acest articol iti aratam cele mai bune metode prin care poti sa castigi bani in timpul liber, cand mergi la cursuri sau … cand dormi (nu e gluma; unele metode genereaza venituri chiar si cand tu nu esti online sau treaz). 

1. Sondaje platite

Un mod interesant de a face bani este de a completa sondaje online in timpul liber. Companiile de research si cercetare deruleaza frecvent studii de piata si recruteaza mereu membri noi pentru a raspunde la chestionare si pentru a-si testa produsele noi. 

Pentru a completa cateva minute un formular, poti castiga 3 – 5 euro. Cateva platforme care functioneaza cu plata pentru sondaje platite sunt Toluna, Onepoll, i-Say, Pinecone, Hiving etc. 

2. Tranzactionare pe piete online

Chiar daca acest lucru nu este neaparat cel mai usor mod de a castiga bani in timpul liber (in comparatie cu a castiga bani cu blog-ul), investitia pe pietele bursiere poate fi profitabila daca inveti sa o faci in mod corect si in siguranta. Din pacate, daca nu iei totul in serios, te poti trezi cu pierderi semnificative. eToro este o astfel de platforma de unde poti incepe. 

3. Fa-ti un site sau un blog si castiga bani cu el

Esti interesat de venituri pasive? Acele venituri care pot veni chiar si atunci cand tu dormi? Ei bine, cea mai buna metoda este sa-ti faci un site sau un blog. 

Acum exista o multime de platforme online care te ajuta sa-ti faci un site in doar 30 de minute, iar costurile sunt reduse. Nu trebuie sa ai cunostinte tehnice. Dar, iti trebuie pasiune pentru a scrie continut bun pentru site-ul sau blogul tau. Daca vrei sa mergi mai departe, ai putea chiar sa colaborezi cu un freelancer content writer care sa-ti furnizeze continut pentru site sau blog. Pe masura ce site-ul va avea un trafic mai mare, vei putea castiga din ce in ce mai mult bani. Exista mai multe modalitati prin care poti castiga bani cu blog-ul sau site-ul, dar una din cele mai serioase si eficiente este acum prin plasarea de advertoriale seo. 

In acest sens iti recomandam platforma ibox, o adevarata bursa de continut digital. Aici intri in contact cu o multime de advertiseri interesati sa publice continut de valoare pe site-ul tau. Din nou, poti sa scrii tu continutul in timpul liber pentru extra cash sau poti sa ramai doar la ideea de a castiga bani cu blogul in timp ce dormi. 

4. Livrator

Daca ai o bicicleta sau o masina, poti sa livrezi pizza in timpul liber, ca sa castigi niste bani in plus. De asemenea, poti sa faci livrari cu o trotineta electrica, pe care poti sa o cumperi sau sa o inchiriezi. Exista mai multe companii pentru care poti sa livrezi pizza. Avantajul enorm tine de  programul flexibil, pentru ca poti sa alegi sa livrezi pizza dimineata sau noaptea tarziu. 

5. Servicii de content writing

O alta modalitate de a face bani de acasa este prin servicii de content writing. Daca ai putin talent si dorinta de a face research pe diferite subiecte, poti alege sa scrii continut pentru diverse publicatii sau advertiseri. Pe ibox.ro iti pot crea un cont de content writer si poti incepe sa castigi bani colaborand cu diverse branduri. Astfel, ca student, poti sa lucrezi in functie de timpul tau liber si de disponibilitate. 

Acestea sunt doar cateva idei de a castiga bani in timpul liber, dintr-o activitate suplimentara. Iata ca Internetul face ca totul sa devina mult mai flexibil atunci cand vine vorba despre castiguri suplimentare. Poti incerca si tu.