Comozi si versatili, jeansii sunt o piesa de baza a garderobei feminine. Desi sunt una dintre cele mai versatile articole vestimentare, este importanta alegerea unei perechi potrivite tipului tau de siluet. Deci, cum ii alegem in functie de forma corpului nostru? Foxi.ro iti ofera cateva sfaturi!

Daca esti inalta

– Daca ai picioare zvelte, indrazneste sa porti stilul IT al sezonului: jeansii evazati. Vor arata senzational pe tine! 

– Daca vrei sa camuflezi niste picioare nu pe atat de subtiri pe cat ti-ai dori, mizeaza pe modelul clasic boot cut. (se recomanda nuantele deschise de denim pentru posesoarele unui bust generos, pentru a echilibra aspectul general al siluetei, in timp ce pentru a masca niste solduri proeminente, sunt recomandate nuantele inchise).

– Talia „medium rise” va masca de asemenea niste picioare cu coapse nu tocmai subtiri, accentuand in acelasi timp inaltimea.

– Poarta modele al caror tiv se termina la nu mai putin de un centimetru de pamant, pentru impact maxim.

– Daca esti norocoasa posesoare a unei siluete atat zvelte cat si inalte, esti libera sa experimentezi cu orice croiala, culoare sau stil. (sfatul nostru: indrazneste sa incerci una dintre cele mai hot tendinte ale sezonului: pantalonii stil culotte, ori cei cu croiala larga!

Daca esti mignona

 – Mizeaza pe modele cu talia inalta care vor crea iluzia optica a unui plus de inaltime.

 – Fereste-te de modelele largi sau evazate, care scot in evidenta statura mignona.

 – Stilul clasic straight-leg este ideal pentru a te face sa pari mai inalta, insa poti incerca de asemenea varianta skinny.

 – Evita croielile ¾ care taie optic in doua piciorul la nivelul gambei.

 – Nuantele deschise de denim scot in evidenta partea inferioara a siluetei, facandu-te sa pari mai inalta.

 – Daca alegi sa porti nuante inchise de denim, asorteaza pantofi pe cat posibil in aceeasi familie cromatica. Cu cat este mai mic contrastul dintre pantaloni si incaltari, cu atat mai inalta vei parea.

Daca ai o silueta voluptuoasa

– Mergi pe varianta nuantelor inchise de denim, care subtiaza silueta.

– Evita stilurile „faded” cu portiuni prespalate de diverse culori. Alege mereu un model monocrom. De asemenea, evita rupturile sau orice tip de aplicatii.

–   Evita extremele: stilurile prea largi ori prea stramte. Mizeaza pe modele slim fit (nu super skinny!) ori boot cut.

– Daca esti inalta, poti incerca un model cropped (se termina putin mai sus de glezna), insa poarta-l neaparat cu tocuri pentru a echilibra aspectul general al siluetei.

– Asigura-te ca ai gasit dimensiunea perfecta. Atat o pereche de jeansi prea stramti, cat si una prea larga, va accentua fix zonele-problema pe care le doresti camuflate.

– Stilul „medium rise” ascunde un abdomen nu tocmai plat si creeaza iluzia unor coapse mai zvelte.

– Daca ai un abdomen plat, insa vrei sa minimizezi posteriorul, mizeaza pe talia inalta.

Daca ai o silueta androgina

– Fereste-te de jeansii skinny care vor scoate in evidenta lipsa soldurilor/posteriorului. Daca alegi totusi un model stramt, poarta-l cu un top supradimensionat.

– Incearca o pereche de chinos sau boyfriend jeans – vor crea iluzia unor curbe acolo unde nu exista. (Poarta-i cu tocuri pentru un boost de feminitate).

– Un top cu tivul introdus in talia jeansilor va accentua forma de clepsidra a siluetei, facand-o sa para cat mai feminina.

– Modelele cu croiala usor larga in zona soldurilor adauga un plus de volum, facand silueta sa para mai voluptuoasa.

In acest an ne-am bucurat din plin de revenirea denimului “creativ”. Multe culori noi, nuante minunate si taieturi inovatoare fac ca acest an sa fie unul dintre cei mai veseli ani pentru trendul denim-ului.

Pe rafturile magazinelor ai de ales intre blugi cu imprimeuri florale, blugi in culori pastel cu talie inalta si accente metalice. Dar hai sa vedem ce ne-a pregatit toamna 2012 si dupa imaginile de mai jos iti vei seama ca in 2012 vei putea fi la fel de indrazneata cu blugii tai, cum esti cu restul garderobei.

 5 perechi de blugi in voga pentru toamna

Blugi peliculizati – Cu un look umed, de ceara, denimul peliculizat este un mod simplu de a da iluzia ca porti piele, fara sa-ti sacrifici portofelul. Nu lasa textura lor sa te pacaleasca – sunt extrem de elastici!

Blugi cu imprimeuri florale – In culori mai inchise, cu imprimeuri mai mari si cu modele ce te duc cu gandul la tapet, imprimeurile in culori de toamna par mult mai mature decat surorile lor de asta vara.

Blugii iubitului – Jeansii purtati intorsi la glezna si incapatori – dar ai grija sa nu atarne pe tine – sunt blugii perfecti pentru a fi purtati cu pumps colorati.

Blugi cu buline – Cu o varietate de marimi, culori si modele, blugii cu buline iti vor salva garderoba in acelasi mod in care rochita cu buline ti-a salvat-o asta vara.

Blugi cu dunga laterala – Asemanatori pantalonilor de smoking, blugii cu dunga laterala dau iluzia unor picioare mai lungi si adauga o influenta jazz tinutei.