Cobra Kai a inceput ca un serial pe YouTube, dar popularitatea sa a explodat cu adevarat cand a ajuns pe Netflix, primele doua sezoane avand loc la peste 30 de ani de la evenimentele din primul film Karate Kid in care Daniel LaRusso l-a invins pe Johnny Lawrence, a furat mireasa si demnitatea ei la acel turneu de karate din oras.

Fanii filmului nu pot sa vada intotdeauna ce s-a intamplat cu personajele lor preferate dupa filme, dar cineva stia ca aceasta este o fantezie comuna si a decis sa creeze Cobra Kai, care i-a adus inapoi pe William Zabka si Ralph Macchio cu o noua intorsatura. va permite sa vedeti putin mai multe despre vietile acestor inamici si despre ce sa intamplat cu ei dupa turneu.

In primul si al doilea sezon din Cobra Kai, putem vedea un Johnny Lawrence incercand sa-si recapete controlul asupra vietii sale, in timp ce Daniel LaRusso este un om de afaceri de succes care, in ciuda faptului ca lupta lui cu Johnny a fost cu ani in urma, pare sa se agate inca de vrajmasia lui si incercarile de a-si bloca incercarile de a redeschide dojo-ul Cobra Kai in care si-a petrecut ani de zile antrenandu-se cand era copil.

Daniel esueaza planul si Johnny devine profesorul unui nou grup de adolescenti care se pregatesc sa participe la turneul care se desfasoara de zeci de ani, iar cei doi incep o calatorie profesionala si personala care le schimba din nou viata. . Povestea este plina de nostalgie si amintiri din alte vremuri, iar asta a ajutat-o ​​sa devina unul dintre cele mai vizionate seriale de pe Netflix si, se pare, gigantul de streaming a avut multa incredere in ea pentru ca, desi nu au confirmat o data pentru cel de-al treilea sezon, au lansat deja un mic preview care practic o confirma si anunta revenirea unui personaj vechi.

Despre ce este al treilea sezon din Cobra Kai?

„Domnul Miyagui m-a tratat ca pe un fiu. Nu mi-a ascuns niciodata nimic”, spune Daniel Larusso (Ralph Macchio). „Esti sigur de asta?”, raspunde un personaj misterios pe care nu apucam sa-l vedem, dar multi cred ca ar putea fi Chozen Toguchi (nepotul lui Sato, vechiul dusman al lui Miyagi), si ca Daniel se pregateste sa se intoarca la Okinawa, unde a calatorit cu Miyagi in al doilea film Karate Kid.

In prima sa calatorie la Okinawa, Daniel il insoteste pe Miyagi in a face fata mortii tatalui sau si acolo invata adevarata putere si valoarea karate-ului pe care l-a invatat maestrul sau. Aici Miyagi isi „infrange” inamicul fara a folosi forta si aici Daniel ar putea avea cresterea de care are nevoie.

Este clar ca Miyagi avea cateva secrete si Daniel inca nu le-a descoperit, dar daca se intoarce in Okinawa, inseamna ca o vom vedea pe Kumiko (Tamlyn Tomita), „iubita” lui Daniel in timpul calatoriei?

Vom cunoaste originea lui Miyagi?

Potrivit unei noi teorii, Daniel va calatori la Okinawa, dar nu doar pentru a se conecta cu trecutul sau, ci si pentru a descoperi adevarata origine a tehnicii stravechi pe care a invatat-o de la profesorul sau. Se presupune ca Daniel va descoperi ca karate-ul maestrului sau si cel al dojo-ului Cobra Kai provin din acelasi loc, maestrul Shito Ryu. 

Teoria vine de la un profesor de karate pe nume Jesse Encamp care spune ca, dupa ce s-a gandit ca serialul a facut o greseala, si-a dat seama ca aceasta ar putea fi intorsatura sezonului 3 al Cobra Kai.

Totul are de-a face cu o fotografie care il arata pe Miyagi Choyun , maestru al lui Miyagi din filme, fondator al stilului Goyu Ryu si elev al lui Higaonna Kanryo. Profesorul de karate spune ca cele doua stiluri din serie sunt de fapt de la scoala Shito Ryu, ceea ce ar insemna ca Johnny si Daniel apartin aceleiasi scoli, iar asta inseamna ca Miyagi l-a mintit pe Daniel. 

Il vom putea vedea pe Ali in sezonul 3?

Unul dintre marile zvonuri ale celui de-al treilea sezon asigura ca Ali (Elisabeth Shue), iubita lui Daniel din primele filme, va reveni in partea a treia din Cobra Kai. 

Unul dintre indicii se gaseste la sfarsitul celui de-al doilea sezon, unde Johnny poate fi vazut primind o notificare pe telefon ca Ali i-a trimis o cerere de prietenie, ceea ce ii face pe fani sa creada ca cei doi vor avea o relatie. viata, care ar fi pentru prima data cand vor fi impreuna timp de trei decenii. 

Pe de alta parte, atat Ralph Macchio, cat si William Zabka au mentionat ca Ali ar putea face aparitia in al treilea sezon. 

Zabka a declarat pentru PopCulture.com: „Da, nu exista niciun secret despre care se vorbeste. Cred ca a contactat-o ​​si sper ca ar putea exista cateva locuri cu ea in care sa fie deschisa posibilitatii si asta este tot ce stiu.”

Intre timp, Macchio a sugerat adaugarea: „Cu siguranta au abordat-o [ea] si au pus-o la indoiala. Stim ca i-a placut foarte mult serialul si vede calitatea spectacolului. Deci, da, cred ca usa este deschisa pentru ceva acolo”. 

Insasi Elisabeth Shue (care a aparut in primul sezon din The Boys) a spus ca nu este inchisa la ideea de a aparea in serial. Cand a fost intrebata in interviul lui Anthony Starr, co-starul din The Boys, daca i s-a oferit un rol in serial, ea a dat din cap.

In cele din urma, fanii spun ca Ali ar putea fi mama lui Tory, care a fost prezentata in sezonul doi ca „Tory cu y”, care este o referire clara la momentul in care Ali se prezinta ca „Ali cu un i” in The Karate Kid. 

Cand are premiera sezonului trei?

Netflix tocmai a confirmat ca Cobra Kai va avea un al patrulea sezon, pe langa dezvaluirea unui teaser care confirma data lansarii celei de-a treia parti a acestei noi povesti care ne arata pe Daniel si Johnny ca adulti. 

Cine se intoarce?

Ralph Macchio si William Zabka sunt destul de confirmati (la fel ca si copiii lor), plus ca este clar ca nu am vazut inca ultimul din John Kreese (Martin Kove), dar daca sezonul trei include intr-adevar o excursie la Okinawa (si ar face un mult simt), am putut sa-l vedem si pe Yukie (Nobu McCarthy), pe marea dragoste a lui Miyagi, Kumiko, si chiar pe Chozen (Yuji Okumoto), care are inca treburi neterminate cu Daniel.