2019 ne-a oferit filme si seriale groaza grozave, de la Marianne pana la un nou sezon din Stranger Things, continuarea lui It, Midsommar a lui Ari Aster si Us a lui Jordan Peele (Joker este un pic de groaza, dar nu este tocmai in acest gen), iar acum ca anul este aproape de sfarsit, este timpul sa incepem sa vedem ce ne asteapta anul viitor si proiectele terifiante care ne vor tine treji.

Genul de groaza merge din ce in ce mai puternic, acum avem noi maestri precum Aster, Peele, Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) si Robert Eggers (The Witch), iar partea cea mai buna este ca multi dintre ei nu o fac. la cinema, isi aduc povestile terifiante la televizor, sau mai degraba in streaming, pentru a ne oferi seriale de groaza care ne prelungesc suferinta (ceea ce creeaza dependenta ciudat) si ne tin sa tremuram mai mult (pentru ca unele seriale sunt prea infricosatoare pentru ceas).

Nu putem sti ce se va intampla cu lumea in 2020, cu politica, schimbarile climatice sau justitia sociala, si nici nu stim daca Trump va fi reales presedinte sau daca Brexitul se va intampla, ce Stim ca unele platforme si studiouri isi au deja proiectele pregatite pentru anul viitor, iar printre ele exista unele horror care promit sa fie si mai deranjante, mai intunecate si mai captivante decat cele pe care le-am vazut anul acesta.

2020 vine cu noi adaptari, sechele, miniserie si antologii intunecate create de cele mai creative minti si de marii profesori care vor sa ne faca sa plangem de frica si sa recurga din nou la scutece pentru adulti.

Anul viitor vin marile filme de groaza dar nu trebuie sa astepti intre premiere, poti fi speriat tot anul in urma propunerilor care urmeaza sa soseasca la televizor, inclusiv doua seriale inspirate din cartile lui Stephen King si noul sezon din The Haunting de Hill House de la Netflix.

Penny Dreadful: Orasul Ingerilor

Dupa anularea serialului de groaza de succes cu Eva Green, soseste un nou sezon plasat in Los Angeles in anii 1930, intr-o perioada marcata de tensiuni politice, in care o pereche de detectivi sunt implicati intr-un caz terifiant de crima care le dezvaluie ca lucruri intunecate se intampla in oras. Nazisti, vrajitoare si crime, acest nou sezon promite o calatorie intensa si terifianta.

Desfacerea

Acesta nu este tocmai un serial de groaza, este un thriller care urmareste o femeie (Nicole Kidman) a carei viata incepe sa se transforme intr-o furtuna dupa ce o moarte violenta declanseaza o serie de evenimente distructive, fortand-o sa distruga totul si sa o ia de la capat cu dvs. copil.

Blocare si cheie

Serialul, inspirat de celebrele benzi desenate, urmareste trei frati care se muta impreuna cu mama lor in casa familiei dupa ce tatal lor este ucis, acolo descopera ca locul ar putea fi legat de moartea lui si ca un demon misterios populeaza colturile intunecate ale casa.

Zapada

Acest serial este un amestec intre horror si science fiction. Snowpiercer, cu Jennifer Connelly in rol principal, este adaptarea benzii desenate franceze care spune povestea ultimilor locuitori ai umanitatii, care locuiesc la bordul unui tren urias care nu se opreste niciodata din miscare si din care nimeni nu poate scapa.

Calul Palid

Sarah Phelps prezinta o drama in doua parti care urmareste un barbat care gaseste o lista de nume in pantofii unei femei moarte, conducandu-l intr-un oras misterios care gazduieste trei femei care, potrivit zvonurilor, despre oameni, sunt vrajitoare si au un pact cu diavolul.

Deadwater Fell

lr: Sgt. Steve Campbell (Matthew McNulty) si Tom Kendrick (David Tennant) Aceasta imagine poate fi folosita numai in scopuri de publicitate a programului Channel 4 in legatura cu difuzarea curenta a programului(e) prezentat(e) in presa si listari nationale si locale. 

David Tenant joaca in acest serial din 4 parti din Chanel 4 (la fel ca Black Mirror) in care o mica comunitate din Scotia este distrusa dupa uciderea violenta a unei familii, care a fost comisa de cineva cunoscut.

Standul

Bazat pe romanul lui Stephen King , The Stand are loc intr-o lume post-apocaliptica atacata de o ciuma ciudata care ameninta sa distruga restul umanitatii, adaugand la aceasta o lupta pe moarte intre bine si rau.

Exteriorul

Noua miniserie HBO se bazeaza pe cel mai recent roman al lui Stephen King, incepe cand un antrenor scolar este arestat pentru uciderea unui baietel de 11 ani, dar ancheta descopera rapid ca ei cauta un monstru care „convinge „Iarta-i ca au ucis pentru el.

Alienistul (sezonul 2)

Drama terifianta a Netflix, care a urmat un criminal in serie violent de copii in primul sau sezon, revine cu o noua poveste. Partea a doua va avea la baza romanul Ingerul intunericului care ii reuneste pe anchetatorii din primul sezon pentru a rezolva ciudata disparitie a unei fete.

Tema: Legamant

Aceasta este prima parte a unei noi antologii de groaza. Acest sezon este plasat in anii 1950 si ii urmareste pe Alfred si Lucky Emory, un cuplu care se muta intr-un nou cartier care pare a fi foarte linistit, dar treptat isi dau seama ca este ceva ciudat in noua lor casa si ca exista forte supranaturale care incearca distruge-i.

Haunting of Hill House (Sezonul 2)

Serialul Mike Flanagan revine cu un nou sezon si o noua poveste, care nu mai are nicio legatura cu istoria familiei Crain. Al doilea sezon se numeste The Haunting of Bly Manor si este inspirat din romanul lui Henry James, The Turnung of the Screw , despre o guvernanta care este angajata sa aiba grija de doi copii ciudati intr-un conac care pare sa fie locuit de fantome care vor sa ia peste.vietile lor.