Ziceam, in urma cu o vreme, ca emisiunea Sub alt chip – pe care Andreea Marin, acum vreo trei luni, era disperata s-o promoveze si a vizitat toate posturile de televiziune care i-au deschis usa – nu va prinde.

Ratingul a scazut de la o saptamana la alta, spre disperarea zanei care, dupa cum scriu tabloidele, isi rotunjea frumusel veniturile cu cateva zeci de mii de euro. In acest timp, Tudor Giurgiu, invitat pe la talkshow-uri, debita tot soiul de scuze absolut jenante ca sa justifice cum a facut praf fondurile televiziunii publice. De-acum chiar e interesant de urmarit ce va face distinsa Banica, intrucat a luat-o gura pe dinainte si a spus ca, din toamna, va renunta la Surprize, surprize… Intr-un cotidian se zicea ca Andreea Marin incepe, cu echipa de la Sub alt chip, o noua productie marca Lazarov. Foarte bine s-a gandit, zicem si noi, ca pana sa constati ca o emisiune merge sau nu trebuie sa treaca iar vreo trei-patru luni, ceea ce inseamna ca iar ii creste leafa.

Pana una-alta, doamna Banica trece clar printr-o perioada mai proasta, asa… Am citit un interviu de-al ei, iar una dintre intrebari era: Ce a spus sotul dv. de noua tunsoare?. Raspunsul a fost ca lui Banica i-a placut, ba chiar… m-a incurajat sa fac asta! Hodoronc, tronc, sigur ca da, a incurajat-o, intrucat era vorba de o chestiune foarte delicata, cum ar fi adoptarea a 5 copii mici cu sechele de poliomielita, nu de retezarea catorva suvite. Ce uriasa chestie, domnule, tunsul asta, nu m-am gandit pana acum ca e nevoie de un consiliu de familie pentru asta. Fara legatura cu problemele doamnei Banica, am auzit o intamplare care m-a umplut de revolta. Din motive de confidentialitate, nu voi pronunta niciun nume, dar mi-ar placea daca, pe e-mail-ul redactiei, v-ati spune punctul de vedere. Nu o data ati citit in ziare sau ati primit pe e-mail scrisori de la parinti disperati care au nevoie de sume uriase pentru a-si opera copilul grav bolnav in strainatate.

De multe ori, difuzarea acestor mesaje la televizor inseamna si rezolvarea problemei, intrucat romanii, cand e vorba de ajutorarea unor copii, sunt solidari si trimit bani. Am auzit, asadar, de un astfel de parinte disperat, care a apelat la o fundatie pentru a strange bani. Aceasta a reusit sa difuzeze la TV mesajul si s-au strans chiar mai multi bani decat avea nevoie familia respectiva. Fundatia avea insa mai multe cazuri de copii care necesitau tratamente la fel de costisitoare, astfel ca s-a convenit cu parintii ca suma ce depaseste necesarul sa fie oprita pentru alte cazuri grave. Ei au spus da, apoi au anuntat ca pastreaza toata suma pentru ca e vorba de o campanie organizata pentru copilul lor.

Cat de moral este sa incerci sa te imbogatesti de pe urma bolii copilului tau si a milei semenilor, mila pe care tu nu o manifesti fata de alti copii? Altii ti-au dat bani si ti-au acordat o sansa, iar tu, la randul tau, nu esti de acord sa faci acelasi gest! Ce parere aveti?