Felul in care visam cu ochii deschisi la relaxarea pe litoral nu depinde exclusiv de experientele pe care le-am trait atunci cand ne-am petrecut vacanta la mare sau am vazut marea in anumite circumstante, ci mai ales de natura noastra interioara, de felul in care suntem construiti psihic. Astfel, reactia noastra psihica la locuri deschise, cum este intinderea marii, ca si reactia la albastrul verzui al marii ne poate da unele indicii legate de psihicul nostru. Mai mult decat atat, asa cum arata specialistii in psihologie, gandul nostru la mare, asociat cu ideea de detasare de griji si viitoare posibile momente placute, poate oferi indicii si mai exact legate de felul nostru de a fi si chiar aspecte de caracter.

Daca asteptam cu nerabdare si anticipam bucuria

In situatia in care suntem foarte nerabdatori sa ajungem pe litoral, iar acest gand nu implica amintiri foarte multe, ci doar o senzatie nedefinita de a dori sa ajungem cat mai repede, este vorba de o fire activa, cu o viteza de gandire rapida. Cei care simt doar nerabdare la gandul ca vor ajunge la mare, fara a se gandi foarte profund la cum va fi sau cum a fost in ultimele vacante pe litoral, sunt de regula cei care stiu sa-si traiasca viata, pot trece usor peste greutati, pot invinge oricare bariera care ar sta in calea realizarii lor profesionale si de obicei inving, chiar daca mijloacele nu sunt cele mai ortodoxe. Pe plan sentimental, se indragostesc destul de usor si foarte intens, dar deseori flacara iubirii lor se stinge la fel de repede cum se si aprinde. In relatia de cuplu nu sunt printre cei mai fideli si se plictisesc relativ repede daca nu li se ofera indeajuns de multa iubire si o viata plina de actiune.

Daca marea e o evadare intr-un loc relaxant

Cei care iubesc relaxarea pe malul marii, dulcele somn pe plaja, fara griji, in adierea brizei, sunt de obicei personalitati mai complexe, cu o capacitate foarte mare de a intelege oamenii si capabili de a-si materializa visele prin munca si chiar sacrificii foarte mari. Sunt de obicei echilibrati, stiu sa-si controleze furia si isi cunosc bine „lungul nasului”. Calmul si uneori sangele rece cu care pot actiona este chiar cheia succesului lor. Se indragostesc mai greu, dar, daca ajung sa iubeasca pe cineva, sentimentele lor sunt foarte stabile. Devin infideli numai in cazul in care se simt neglijati sau inselati.

Daca se doreste o vacanta activa

Foarte multi dintre noi vad in concediul pe litoral un maraton al veseliei, in care toata ziua este ocupata in diverse distractii, incepand cu activitatile de pe plaja si terminand cu dansul in cluburi sau discoteci. Cei care privesc in acest fel iesirea din monotonia localitatii in care locuiesc sunt de obicei personalitati mai putin definite, uneori usor infantile, capabile de a fi optimiste numai in cazul in care simt actiunea, fac ceva sau privesc la diferite evenimente dinamice care-i scot din plictiseala sau ii fac sa uite de griji. Majoritatea sunt inteligenti, au un creier foarte activ si capabil de ratiuni foarte complexe. Din nefericire, in viata de zi cu zi, rareori isi folosesc intreaga capacitate intelectuala, desi inteligenta lor este unul din darurile cele mai de pret oferite de natura. Tot din nefericire, se indragostesc deseori de cine nu trebuie, fiind atrasi mai mult de aspecte superficiale cum ar fi frumusetea fizica a persoanelor de sex opus. Dimpotriva, cand iubesc, pot pastra dragostea in inima toata viata ca simt ca primesc destula afectiune din partea partenerului. 

Daca vacanta este ca un vis romantic

Romanticii incurabili, care simt cu adevarat marea ca pe o poezie, sunt atrasi mai mult de frumusetea peisajului si culoarea trairilor, sunt persoane cu o gandire foarte profunda, foarte sensibili si creativi. In sens negativ, deseori pot fi subiectivi, rupti de realitate, pot lua decizii foarte gresite cand sunt tristi sau foarte entuziasmati. Desi pot iubi cu tot sufletul, daca se simt neglijati se pot indragosti cu usurinta de altcineva.