Fusta saupantaloni? Colanti sau picioare goale? Sandale sau tocuri? Acestea suntintrebarile pe care le-ati putea avea in fiecare dimineata pe masura ceselectati imbracamintea de lucru. Si, in functie de codul de imbracaminte pecare compania dvs. il implica, ati putea sa gasiti destul de complicat intregprocesul de alegerea a unei tinute office.

Coduri deimbracaminte

Exista de obiceipatru tipuri de coduri de imbracaminte corporativa. Iata cateva sfaturigenerale atat pentru barbati, cat si pentru femei pentru fiecare categorie. Ramanetiaproape de elementele de baza si asigurati-va ca sunteti intotdeauna imbracatiin mod corespunzator.

Stilul formal,elegant

Ei bine, acestaeste stilul pe care il adopta cei care lucreaza in domenii precum avocatura. Uncostum elegant intr-o culoare solida, neutra, cum ar fi negru, gri sau albastruinchis reprezinta o alegere excelenta. Camasile si alte accesorii ar trebui safie atat modeste in culori, insa uneori are merge chiar si o culoare vibranta.De exemplu, la un costum foarte elegant, de un albastru inchis, poti purta ocravata rosie sau mov. Cu siguranta costumul nu va mai fi atat de banal ci vafi pus in evidenta de aceasta nuanta vibranta a cravatei.

Pentru femei, unpantalon intr-o culoare neutra conservatoare, cum ar fi negru sau maro, poatefi o alegere destul de inteleapta. Cu siguranta vei arata foarte elegant si veiface o impresie foarte buna. De asemenea, poti opta cu incredere si pentru uncostum cu fusta. Insa, nu uita ca fusta ar trebui sa fie de tip creion si sa setermine in zona genunchilor, nici mai scurta, dar nici mai lunga. Bineinteles,pentru a complete tinuta intr-un mod perfect, opteaza pentru o pereche depantofi cu toc.

Bijuteriile nutrebuie nici ele sa lipseasca, insa acestea trebuie intotdeauna alese cu grija.Stilul minimalist este cel mai potrivit, iar in ceea ce priveste parul, siacesta ar trebui aranjat intr-un stil conservator. Doar asa vei arata perfectsi vei crea o imagine eleganta, distinsa, si foarte feminina in acelasi timp.Sa te imbraci elegant pentru intalniri cu clienti important, nu este deloc greuatata timp cat tii cont de sfaturile prezentate in acest articol.

Stilul businesscasual

Acest stilvestimentar este unul dintre cele mai frecvente in foarte multe corporatii,permitand angajatilor sa adauge personalitate la imbracamintea lor de lucrufara a arata neprofesional. Atat barbatii cat si femeile prefera acest stilpentru ca este unul ceva mai lejer. Totodata, le permite sa adauga elementecare tin de personalitatea lor, lucru care ii face sa arate si sa se simtaextraordinar de bine.

Barbatii potopta cu incredere pentru o camasa casual si o pereche de blugi de culoareinchisa. La aceasta tinuta pot asorta o pereche de pantofi din piele si un ceasin acelasi ton. Pe de alta parte, femeile pot opta fie pentru o rochie casual,fie pentru o combinatie de fusta si un top. Evident ca si o pereche depantaloni impreuna cu o camasa draguta si feminine te vor face sa aratiextraordinar de bine.