Majoritatea  oamenilor pot incepe o conversatie simpla, dar este posibil sa doresti ceva mai mult. Incepe sa-ti dezvolti abilitati pentru a purta conversatii profunde, astfel incat sa poti introduce un subiect sau sa-ti impartasesti interesul pentru ceva. Gaseste persoanele potrivite cu care sa vorbesti si asigura-te ca momentul este adecvata. Impartaseste ceva personal si fii deschisa sa arati o parte din cine esti. Pastreaza conversatia ascultand bine si raspunzand inteligent.

Daca nu stii cum sa incepi o conversatie profunda cu cineva important, citeste mai jos

Incepe cu discutii simple

Poate ca nu doresti sa intri direct intr-o discutie profunda odata ce te intalnesti cu cineva. Incepe cu o conversatie usoara, cum ar fi ,,Cum iti merge ziua?” sau, ,,Cum te descurci cu examenele?” Foloseste-ti micul discurs pentru a conduce spre intrebari mai profunde. Daca esti emotionat sa vorbesti despre un subiect mai delicat cu cineva, nu-ti petrece tot timpul planificand ceea ce vei spune. Nu te grabi direct intr-o conversatie profunda. In schimb, saluta, simte-te confortabil si gaseste cuvintele. Daca abia incepi sa cunosti persoana si vorbiti pe site-ul de intalniri online, discutiile simple pot fi cele mai bune. Indiferent de ceea ce cauti, femei sex sau relatii de lunga durata, pastreaza discutiile cat mai simple, pentru inceput, apoi dupa ce-ti aprofundezi relatia, poti incepe cu discutii mai profunde.

Gaseste un inceput de discutie

Nu trebuie sa fortezi o conversatie. Las-o sa se dezvolte in mod natural. Daca ai ceva in minte despre care doresti sa vorbesti incepe cu aceasta. Daca nu ai nimic de spus, atunci este in regula sa nu spui nimic. Acesta ar putea fi un moment de pauza sau un moment de tacere sau un moment potrivit pentru a aborda un subiect diferit. Incepe un subiect sau pune o intrebare pe un ton casual, prietenos,  si fii sigur pe tine.

Incepe sa vorbesti despre ceva

Odata ce ai evaluat daca persoana este pregatita sa vorbeasca cu tine, acum este momentul. Daca ai o intrebare sau un subiect pe care doresti sa il discuti, adu-l in discutie. Daca ai o intrebare, pune-o. Spune ,,Am o intrebare pentru tine …” sau ,,Sunt foarte interesat sa-ti aud opinia despre asta …”

Incearca cateva intrebari specifice

O parte din conversatia profunda este de a pune intrebari minunate. Poate doresti sa incepi cu intrebari personale pentru a afla mai multe despre cineva si experientele acesteia. Pentru intrebari personale profunde, intreaba: ,,Ce este ceva care iti aduce implinire?” sau intreaba: ,,Care este pasiune a ta?” Poti pune cuiva o intrebare semnificativa, cum ar fi ,,Care este o greseala pe care ai facut-o, de la care ai invatat multe?” sau intreaba: ,,Ai experimentat vreodata ceea ce credeai ca este un obstacol, dar de fapt te-a ajutat sa mergi mai departe?”Pune intrebari deschise pentru a mentine conversatia interesanta. Poti folosi informatiile pe care le obtii pentru a te adanci in subiecte mai profunde.

Distribuie ceva personal

Adesea, discutiile profunde implica vorbirea despre ceva personal sau privat. Sunt o modalitate de a te deschide cuiva si de a impartasi o parte din tine. S-ar putea sa doresti sa vorbesti despre visele copilariei sau despre ceea ce te-au invatat dezamagirile. Intreaba o alta persoana despre propriile experiente personale. Spune: ,,As vrea sa impartasesc experienta mea despre copilaria mea” sau ,,Imi amintesc o data cand am fost foarte dezamagit …”

Pune intrebari profunde

Daca doresti sa incepi o conversatie profunda, este important sa continui cel putin o vreme. Arata un interes real fata de persoana cu care vorbesti si raspunsul acesteia. S-ar putea sa incepi cu o intrebare la care te-ai gandit mult sa o pui, dar lasa timpul sa curga mai mult daca esti curios. Roaga persoana sa clarifice raspunsul sau dand exemple. Ramai curios in ceea ce spune. Intreaba: ,,Ce vrei sa spui prin asta?” sau spune: ,,As vrea sa aud mai multe despre tine”.