Frizerii si, in general, centrele de infrumusetare, au o concurenta larga pe piata, datorita ofertei deosebite pe care o ofera serviciile lor. Din acest motiv, orice coafor bun trebuie sa ia in considerare implementarea unor noi tactici care sa ii permita sa se diferentieze de ceilalti concurenti: aici vine tema zilei, avantajele includerii serviciilor unui stilist profesionist in salonul de coafura.

Pentru multe femei, gasirea unui stilist bun este la fel de dificila ca si gasirea partenerului ideal. Acestui profesionist in domeniul frumusetii, nu numai ca ii incredintati parul dvs., ci si in increderea, stima de sine si chiar fericirea dvs., deoarece o tunsoare nedorita sau o culoare necorespunzatoare, v-ar putea crea neplaceri pe termen lung.

Ce face mai exact un stilist?

Un stilist este consultant si, la fel cum exista consultanti de moda capabili sa creeze cele mai minunate tinute din lume, exista, de asemenea, stilisti responsabili pentru a va consilia cum sa gestionati imaginea personala dintr-o perspectiva estetica. Cu siguranta ati observat ca celebritatile nu fac de obicei un pas gresit atunci cand vine vorba de fizicul lor. Fiecare tunsoare, fiecare coafura, totul este masurat milimetric pentru a fi in perfecta armonie. Bineinteles, inclusiv tendintele fiecarui sezon sunt, de asemenea, parte a lucrarii unui adevarat stilist.

De aceea, nu uitati ca principala calitate de care aveti nevoie atunci cand alegeti serviciile unui stilist, este increderea. Un bun stilist trebuie sa satisfaca nevoile clientului, astfel ca este esential sa se creeze o legatura intre dvs.

Cum alegem un stilist – 7 criterii de care sa tineti cont

In acest sens, pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun stilist, va oferim cateva criterii pe care sa le luati in considerare:

  1. Inainte de a alege un stilist, mergeti la salonul de coafura selectat pentru a efectua numai servicii de spalare si uscare. In acest fel, puteti observa mai bine modul in care va trateaza inainte de a folosi foarfeca. Profitati de ocazie sa puneti cateva intrebari despre experienta sa in domeniu.
  2. Atunci cand cautati un salon, un criteriu important este si locatia. Criteriul apropierii este foarte important, in special daca sunteti o persoana ocupata care nu isi permite sa piarda prea mult timp in trafic. Este inutil sa alegeti serviciile unui coafor bucuresti sector 1, de exemplu,  daca dvs. locuiti in celalalt capat al orasului. Ganditi-va la acest aspect inainte de a alege salonul si implicit stilistul dvs.
  3. Controlati-va impulsurile. Nu este o decizie pe care ar trebui sa o luati cu usurinta. Ascultati recomandarile prietenilor, familiei si recenziile celorlalti clienti de pe site-ul salonului. Amintiti-va ca nu este nimic mai rau decat un par prea scurt sau o culoare nedorita.

3. Observati-i clientela. Daca la vizita dvs. in coafor observati tunsori mai vechi sau tunsori clasice si vreti ceva mai modern, ar fi mai bine sa renuntati la idee. De asemenea, puteti gasi stilisti care au clienti tineri, dar tunsorile lor moderne pot fi foarte extravagante pentru gustul dvs., deci ar trebui sa fiti atenti si sa cautati acel stilist care se potriveste cu ceea ce doriti.

  1. Un stilist bun este cel care va sfatuieste ce tunsori si coafuri a avantajeaza si care sunt cele care va dezavantajeaza. Acesta este un aspect foarte important atunci cand vine vorba de alegerea unui stilist.
  2. Tineti minte ca un profesionist bun nu incepe taierea parului fara a studia mai intai caracteristicile, textura parului si stilul fiecarei femei.
  3. Nu va fie teama sa veniti cu o fotografie pentru a explica mai bine ceea ce vreti. Cand vine vorba de descrierea stilurilor si a culorilor, o imagine face cat o mie de cuvinte.
  4. Nu aveti incredere in cineva care vrea sa impuna o culoare sau o tunsoare cu care nu va identificati. Amintiti-va ca, desi parul creste, nimanui nu-i place sa iasa in strada cu o tunsoare ingrozitoare. Cu toate acestea, tineti minte ca este un profesionist in acest domeniu, si ca sunteti in mainile sale! Sfaturile lui pot fi foarte utile in cazul in care tunsoarea aleasa nu este potrivita pentru fata dumneavoastra sau pentru calitatea parului dumneavoastra. De asemenea, este important sa stiti ca atat o tunsoare buna, cat si o culoare buna imbunatatesc aspectul, dar ele nu fac minuni, deci nu trebuie sa cereti imposibilul. Nu intotdeauna tunsoarea care va place cel mai mult, este cea care va favorizeaza cel mai mult. Desigur, evitati pe oricne vrea sa impuna o culoare sau o tunsoare care nu este stilul dvs. La urma urmei, dvs. sunteti cea sau cel care se va vedea zilnic in oglinda.