1. Cu siguranta, tunsoarea este unul dintre cele mai importante aspecte ale infatisarii unui barbat. Ea poate influenta felul in care sunteti perceput de catre cei din jur si poate avea un impact semnificativ asupra increderii si a stimei de sine.

In momentul in care alegeti o tunsoare potrivita, unul dintre factorii esentiali care ar trebui luati in considerare este forma fetei. Fiecare forma a fetei are propriile sale caracteristici si poate necesita o tunsoare specifica, pentru a-i scoate in evidenta frumusetea si pentru a-i reduce sau accentua anumite trasaturi.

Indiferent de tendinte, cei mai atragatori barbati tind sa-si aleaga tunsoarea pe baza acestor doi factori: contururile fetei si stilul lor individual.Sa vedem care sunt cele mai cool tunsori pentru baieti in functie de forma fetei!

Cum sa stiu care este tipul meu de fata daca sunt barbat?

Consultantii profesionisti de imagine disting sapte tipuri de fata, in functie de structura osoasa. Pentru a-l analiza pe al tau, aduna-ti parul si priveste-te in fata oglinzii: este fata ta mai lata decat lunga sau invers? Care este forma fruntii tale? Si cum ramane cu barbia ta? Aceste intrebari va vor ajuta sa va determinati forma fetei si sa va evidentiati atractivitatea naturala.

  • Tipul fetei ovale. Datorita proportiilor, aceasta fata este cea mai armonioasa si ideala pe care vom corecta restul, intrucat pastreaza destul de mult proportiile. Este putin mai lat la pometi si se ingusteaza la tample si barbie. Contururile sale sunt netede.

  • Tipul alungit al fetei. Acest tip de fata se caracterizeaza prin faptul ca este foarte lunga si ingusta, asemanatoare unui dreptunghi. Fruntea este de obicei lata, nasul este alungit, iar barbia este ovala sau dreapta. Are aceeasi latime in toate punctele.

  • Tipul fetei rotunde. Lungimea si latimea acestei fete sunt similare. Fruntea este mare si linia maxilarului rotunda. Trasaturile (nasul, ochii, gura si sprancenele) sunt de obicei rotunjite, iar contururile sunt curbate si netede.

  • Tipul fetei triunghiulare. Fruntea este cea mai lata parte a fetei tale, pometii sunt bine delimitati, iar barbia este ingusta si se termina intr-un punct, ca un triunghi inversat.

  • Tip patrat de fata. In acest caz, fruntea ta este larga, iar pometii tai sunt aliniati cu maxilarul, care se caracterizeaza prin a fi largi. Este un chip cu un aspect hotarat masculin.

  • Tipul de fata trapezoid. Fruntea este ingusta, pometii au putina definitie, maxilarul este proeminent si barbia este adesea rotunjita.

  • Tipul fetei de diamant. Aceasta fata se caracterizeaza prin unghiurile sale multiple. Fruntea este ingusta si se largeste la tample. Pometii sunt largi si bine delimitati. Maxilarul este puternic, dar mai ingust, ca si fruntea. Barbia este ingusta si se poate termina sau nu intr-un punct.

De unde stiu care este tunsoarea ideala pentru mine?

Odata ce ti-ai identificat tipul fetei, alege croiala care se potriveste cel mai bine stilului tau.

Tunsori pentru barbati dupa fata: oval

Daca fata ta este ovala, orice stil ti se potriveste si ai o carte deschisa de experimentat chiar si cu taieturi riscante. Incearca o tunsoare quiff clasica sau croiala atemporala in straturi decolorate.

Tunsori pentru barbati dupa fata: alungit

Pentru a-ti largi fata si a o scurta vizual, alege taieturi cu volum pe laterale —niciodata deasupra— si breton pe frunte. Croielile asimetrice si laterale sunt un pariu sigur, la fel si barba!

Daca ai bucle, profita de ele si lasa-le sa creasca cat vrei. Puteti chiar sa profitati de ea si sa obtineti o taietura de aer shaggy , saptezeci si rebela.

Tunsori pentru barbati dupa fata: rotund

O taietura care este putin mai scurta pe laterale si pe spate ajuta la ingustarea si alungirea fetei si ofera un aspect mai patrat liniei maxilarului. Ar trebui sa lasi parul putin mai mult in varf si sa te joci cu volumul.

Lungimea medie ajuta si la conturarea fetei din lateral, in timp ce bretonul lateral sau despartit in mijloc se rupe de circularitatea sa intr-un mod simplu si magulitor.

Tunsori pentru barbati in functie de fata: triunghiulara

Bretonul este cei mai buni aliati ai tai, deoarece iti vor permite sa ascunzi fruntea. De asemenea coafuri cu efect subtil dezordonat. Evitati capetele ras si, mai bine, mizati pe tunsori precum pompadour sau quiff.

De asemenea, puteti opta pentru un bob lung pentru a echilibra o barbie ingusta sau sa incercati o taietura de chefal daca sunteti inclinati catre stiluri nervoase, rebele.

Pentru a evita intarirea trasaturilor, evitati taieturile militare si capetele ras complet. In schimb, alegeti cele cu volum in centru si partile barbierite, cum ar fi o taietura sub taietura sau decolorare . Bretonul lateral mic, atata timp cat nu este intepator, este un alt stil de care poti profita pentru a forma vizual o diagonala.

In general, taieturile deasupra urechilor si cu perciune scurte va arata bine. In cele din urma, daca alegi sa porti barba, este bine sa o lasi putin lunga, astfel incat linia maxilarului sa para mai alungita.

Tunsori pentru barbati dupa fata: trapez

In acest caz, poate ca o coafura cu tupee este cea mai potrivita alegere, deoarece la ridicarea inaltimii, fruntea va ramane cu o senzatie mai clara. De asemenea, despartirea laterala este foarte magulitoare.

Daca ai destul par, opteaza pentru breton volumizat, texturat. Pentru aceasta croiala Cesar este ideala.

Tunsori pentru barbati dupa fata: diamant

In functie de proportia sa, poate fi noua fata „ideala” si are tot atatea libertati cat ovalul. Dar daca preferi sa ascunzi duritatea trasaturilor tale, poti miza pe un par de lungime medie cu barba. Stilurile inspirate de hipsteri oarecum ciufulite sunt, de asemenea, alegeri bune.

In schimb, croiurile clasice pieptanate intr-o parte si usor coborate pe laterale, precum si cele asimetrice sau stratificate, sunt foarte magulitoare. Daca doriti sa va evidentiati trasaturile cizelate, asa cum fac modelele, updo-urile si coafurile sunt o idee excelenta.