Un avocat de ocupare a forței de muncă poate ajuta angajatorii și angajații să lucreze împreună legal si fara nici un fel de probleme. Insa, uneori lucrurile nu stau deloc asa, si atat angajatii cat si angajatorii se pot confrunta cu situatii ceva mai complexe care necesita colaborarea cu un avocat.

Ce este un avocat de ocupare a forței de muncă?

Există, în principiu, două tipuri de avocați de ocupare a forței de muncă. Un tip se concentrează asupra reclamanților sau a angajaților – uneori denumit ca avocat de discriminare a ocupării forței de muncă, avocatul privind drepturile de muncă sau avocatul federal de ocupare a forței de muncă – iar ceilalți se concentrează pe inculpați sau angajatori – cunoscuți și ca avocați de conducere. Atunci cand iti dai demisia pentru ca angajatorul nu a respectat anumite clauze din contract, este recomandat sa apelezi la un avocat. Citeste mai multe pe https://ad-avocat.ro/incetarea-contractului-de-munca-prin-demisie/.

Ce face un avocat de ocupare a forței de muncă?

„Un avocat de ocupare a forței de muncă se ocupă de orice aspect al ocupării forței de muncă”, spune avocatul și acționarul Mark Levitt al lui Allen, Norton și Albastru. „Aceasta ar putea fi discriminare, probleme de salarizare și timp de lucru, probleme de siguranță în temeiul Legii privind siguranța și sănătatea la locul de muncă, orice legătură cu ocuparea forței de muncă”.  Există o mulțime de legi ale muncii pe care un angajator le-a putut încălca cu ușurință (sau intenționat), iar deoarece există un număr diferit de angajați și praguri de mandatare pentru diferite legi, este util să obținem îndrumări de la un avocat online. De pe business24.ro afli mai multe informatii despre serviciile juridice online.

Când este cel mai bun moment pentru a căuta sfaturi?

„De îndată ce un angajat crede că ceva este greșit, atunci acesta este momentul in care trebuie sa consulte un avocat. Asta nu înseamnă că angajatul trebuie să folosească imediat serviciile unui avocat. Angajatul poate merge direct la Comisia federală de oportunitate de ocupare a forței de muncă dacă consideră că a fost discriminat sa poate cere sfatul unui avocat, nu neaparat sa il angajeze pe acesta. Din pacate, romanii nu isi cunosc drepturile.

Apoi, agenția investighează și stabilește fie că există suficiente dovezi pentru a stabili o încălcare și asistă angajatul în realizarea unei cereri corespunzătoare. Chiar dacă agenția constată dovezi insuficiente, angajatul are încă dreptul de a deschide un proces. Agenția va ajuta fie angajatul în acel moment, fie ii va spune angajatului că ar trebui să găsească un avocat. Deci, un angajat va trebui să caute un avocat de ocupare a forței de muncă pentru a determina care sunt drepturile sale și dacă situația sa este demnă de a urmări un proces real. Rezultatele agenției nu sunt obligatorii și de multe ori nu sunt chiar admisibile, deoarece agențiile nu fac investigații exhaustive.

Insa, atunci cand un angajat apeleaza la un avocat specializat in dreptul muncii, acesta are toate sansele sa castige cazul. Avocatul va stii ce trebuie facut pentru a aduna dovezile de care are nevoie. Pasii urmati de acesta sunt foarte bine stabiliti astfel incat anagajatul sa poata sta linistit, bazandu-se pe experienta avocatului ca va face tot posibilul pentru a castiga cazul.