Istoria citirii cartilor de tarot este la fel de mistica ca si conceptul de citire a tarotului in sine. Desi nu exista o origine exacta a istoriei Tarotului, exista dovezi ca a fost un joc de carti primitiv cu titlul francez Le Tarots, dar a fost predominant de origine italiana. Cu toate acestea, poate fi remarcat faptul ca Tarotul este inca jucat in unele tari europene, dar nu are nicio asemanare cu conceptul de divinatie.

Cartile de TAROT pot fi considerate ca un instrument pentru solutii de divinatiee eficiente, care au fost utilizate in mod constant din vremuri demult apuse.

Citirea cartilor de tarot si divinatie

Se crede ca unele carti de tarot sunt utilizate pentru a obtine o perspectiva a prezentului, precum si pentru situatiile viitoare pe care le poate intampina persoana care apeleaza la cititrea cartilor de tarot. Unii oameni cred ca sunt ghidati de o forta spirituala precum Gaia, in timp ce putini dintre ei considera ca tarotul ii ajuta sa apeleze la  divinitate sau la un inconstient colectiv precum si la subconstient.

Tarot si psihologie

Importanta simbolismului tarotului a fost cercetata de primul psiholog, Carl Jung. Acesta a privit cartile de tarot prin prisma unor reprezentari arhietipale: situatii incorporate in subconstientul tuturor fiintelor umane sau a tipurilor fundamentale de personalitati. Teoria arhetipurilor este folosita in mai multe terapii psihologice.

Tarot si ocultism

Studiul simbolismului sau unele scoli oculte, cum ar fi Ordinul Hermetic ia in considerare faptul ca tarotul este un instrument specific utilizat adesea in ocultism. Aceasta ar putea fi cauza arcanei mondiale, care este folosita pentru a transmite sensul a doua sectiuni ale cartilor de tarot. Este forma plurala a cuvantului latin Arcanum care inseamna secret sau inchis.

Cu toate ca, in trecut, se credea in cultura romana ca o bunica batrana va transmite nepoatei celei mai mari, secretele divinatiei, inainte de a muri si, prin urmare, a fost un secret bine pazit, cu toate acestea, acum, timpurile s-au schimbat, iar acest mit a suferit modificari. In prezent, toata lumea pot avea acces la aflarea viitorului din cartile de tarot, de multe ori, citrea in carti fiind regasita pe o multime de site-uri de tarot online.

Cum functioneaza citirea in tarot

Cativa oameni sunt nelamuriti in ceea ce priveste modul in care un pachet de carti de tarot poate prezice viitorul, dar adevarul este altul. Cartile de tarot trec cu mult peste reprezentarea lor din imagine. Cartile de tarot ne permit sa obtinem o perspectiva clara asupra noastra si a lumii din jurul nostru. Ele sunt reprezentative pentru calatoriile pe care trebuie sa le facem, precum si pentru deciziile pe care trebuie sa le luam de-a lungul vietii.

In majoritatea cazurilor, tarotul este privit ca un instrument puternic pentru divinatie. Intr-o citire obisnuita in cartile de tarot, cel mai adesea se cauta informatii si raspunsuri, de obicei intrebari cu privire la problemele personale sau profesionale si apoi un cititor in cartile de tarot va interpreta semnificatia cartilor de tarot afisate.

O citire tipica a tarotului incepe in timp ce persoana care cauta raspunsuri alege cate o carte, le asaza pe masa si scoate carti la intamplare cu imaginea orientata in jos. In timp ce sunt alese aceste carti, citiorul le ia si le expune pe masa, intr-o anumita ordine, in functie de modul de extindere a cartilor ales de cititor.

Extinderea cartilor de tarot sau raspandirea cartilor este de mai multe tipuri, fiecare avand un nume relevant si este utilizat pentru diferite tipuri de citiri. Insa, pentru a va asigura ca veti primi cele mai bune rezultate, cititorul va selecta cea mai relevanta extindere pentru interogarea specifica pe care o veti adresa. De exemplu, isi vor schimba ordinea dispunerii cartilor pentru propleme personale, aspecte din dragoste sau cariera.

Tarot – Moartea

Unii oameni pot fi foarte ingrijorati atunci cand apar anumite carti, in special cartea de tarot Moartea. Dar la fel ca in cazul atator carti, inclusiv a cartii de tarot Moartea, semnificatiile nu sunt ceea ce poti crede sau ceea ce este reprezentat in imagine. Si in cazul cartii de tarot Moartea, aceasta poate insemna pur si simplu sfarsitul unei anumite parti traumatice din viata si rar are vreo legatura cu moartea sau cu ceva apropiat de moartea fizica.

Pe masura ce cititorul de tarot stabileste ordinea cartilor de tarot, acestia primesc impresii si idei intuitive in mintea lor subconstienta care ii ajuta sa raspunda cu exactitate la intrebarile tale. Nu se uita pur si simplu la imagini si nu va ofera raspunsuri doar prin analiza imaginilor in sine. Prin combinatii speciale sunt capabili sa va ofere informatiile pe care le cautati.

Tarot dragoste

Intrebarile despre relatii si cartile de tarot dragoste sunt probabil cele mai frecvente si cel mai adesea solicitate. Intalnesti pe cineva si vrei sa afli daca intentiile lui sunt onorabile sau daca te afli intr-o relatie care devine din ce in ce mai toxica si vrei sa afli sansele tale de a o salva. Daca aveti indoieli cu privire la relatia de dragoste actuala, daca sunteti in cautarea unei relatii de dragoste adevarate sau doriti sa aflati daca persoana pe care o aveti in minte este o potrivita pentru voi, citirea in cartile de tarot dragoste va poate oferi cateva raspunsuri semnificative.

Tarot horoscop

Cititorul in cartile de tarot va alege intuitiv 12 carti diferite, fiecare corespunzand celor 12 semne ale zodiacului si o a 13a carte, care este de obicei un indicator pentru interogare la indemana. Aceasta este o forma eficienta de citire in tarot care cuprinde toate semnele zodiacale si ofera predictiile lor pe scurt si, de asemenea, raspunde la o intrebare specifica daca exista una in mintea clientului. Acest lucru functioneaza perfect daca astepti cu nerabdare sa afli mai multe aspecte pentru un numar mai mare de oameni din grupul tau si esti destul de generic in abordarea ta.