20 de copii talentati in domeniul picturii, desenului si fotografiei care fac parte din Clubul de Excelenta Dan Voiculescu, au fost selectati pentru a participa la Tabara de Creatie monumente de Civilizatie Europeana.

Micii artisti au fost alesi de Fundatia Umanista Dan Voiculescu la data de 3 iunie 2007 in cadrul Targului Talentelor si in 10 iulie 2007 in cadrul selectiei desfasurate la sediul Fundatiei. Pentru toti acesti copii care nu au mai mult de 14 ani, vacanta de creatie este prima experienta de acest fel. Pasionati de pictura sau fotografie, acestia au ocazia sa se inspire direct din frumusetile Greciei, avand posibilitatea sa realizeze schite in mijlocul siturilor arheologice. Micutii vor vizita Salonicul, Valea Tempii, Manastirea Sfanta Paraschieva si izvorul spalarii pacatelor. La Kalambaka, vor vedea manastirile Meteore, unul dintre cele mai cunoscute centre monahale ale rasaritului crestin, iar in Atena copiii vor avea ocazia sa asiste la schimbarea garzii la Parlament, sa viziteze muzeul de arheologie, piata Sintagma si Omonia, stadionul Kallimarmara sI, bineinteles, Acropole unde sunt construite monumente religioase importante, fiind considerat unul dintre cele mai importante simboluri ale Greciei de azi. La intoarcere, se va vizita oracolul din Delphi. Programul va fi concretizat intr-o expozitie de lucrari de arta si un site cu lucrarile cele mai reusite ale clubului de excelenta Dan Voiculescu. La intoarcere, micutii vor primi un dvd cu poze si cu film, urmand ca timp de doua luni sa se pregateasca pentru expozitia ce va avea loc undeva in luna octobrie. Copiii au parcurs deja prima etapa dintr-un program personalizat de dezvoltare a talentelor, participand la ateliere de lucru desfasurate la Muzeul National de Arta al Romaniei. Conducerea Fundatiei a anuntat ca din toamna se vor organiza noi selectii pentru descoperirea copiilor supradotati si din alte domenii, iar premiile acordate celor mai buni nu vor fi deloc simbolice.

Fundatia Umanista Dan Voiculescu

De 17 ani, Fundatia Umanista Dan Voiculescu sprijina si promoveaza tineri, prin programe de pregatire sau educatie extrascolara. Misiunea si obiectivele acesteia sunt de incurajare, de sprijinire si de promovare a valorilor umane si profesionale romanesti. Dar, in special Fundatia se ocupa cu identificarea tinerilor dotatii in diverse domenii de activitate. Tinerii cred in misiunea acestui centru deoarece acesta organizeaza activitatii care le sustin ideile, dar ii si incurajeaza sa le dezvolte mai departe. Copii talentati, cei cu nevoi speciale, elevi cu rezultate exceptionale la olimpiade, muzicieni, cu totii beneficiaza de atentia acestei organizatii non-profit, poate si pentru ca aici, in proportie de 90% lucreaza tineri.