Mircea Rednic dezvaluie de ce FC Vaslui se afla la retrogradare, desi are in lot fosti golgeteri ai Romaniei

FC Vaslui, lanterna clasamentului Diviziei A, este o formatie a contrastelor. Promovata in premiera asta-vara pe prima scena fotbalistica a tarii, echipa moldoveana este singura care n-a simtit inca gustul victoriei, dupa 12 etape.
Cu toate ca finantatorul Adrian Porumboiu se lauda ca ofera jucatorilor contracte si prime foarte mari, Vasluiul pare, in acest moment, condamnata sigura la retrogradare. Fostul arbitru international a angajat numerosi jucatori cu carte de vizita (Claudiu Raducanu, Catalin Cursaru, Sabin Ilie si Nana Falemi) si doi antrenori bine vazuti, Basarab Panduru (care a rezistat doar primele cinci etape) si Mircea Rednic (care obtinuse promovarea cu gruparea vasluiana si are trecut in CV un titlu, o Cupa si o Supercupa a Romaniei, toate la timona Rapidului). 
Cei trei fosti golgeteri ai Diviziei A si un antrenor care a castigat toate trofeele interne n-au reusit (desi muncesc acolo de peste doua luni) sa scoata echipa din zona retrogradarii. Mircea Rednic a analizat pentru „Evenimentul zilei” cauzele acestui parcurs dezastruos.

EVZ: Mircea, ce se intampla cu formatia din Vaslui? De ce n-a reusit nicio victorie in Divizia A? 
Mircea Rednic: Ocazii avem, dar nu reusim s-o bagam in poarta. Si acasa, si in deplasare, avem cate patru-cinci mari oportunitati de gol, dar degeaba. Am marcat doar patru goluri. In rest, n-am ce sa le reprosez elevilor mei.

Ai avut trei fosti golgeteri in echipa… 
Claudiu Raducanu e un jucator de moral. E innebunit sa dea gol si, tocmai de aceea, nu reuseste. Presiunea e foarte mare asupra lui. Toata lumea stie ce contract are (n.r. – 120.000 de euro) si nu e normal. Dupa fiecare meci toti sunt cu gura pe el, ca de ce nu marcheaza. Au existat discutii mari intre el si ceilalti jucatori, chiar si in vestiar. Ii intereseaza cat castiga unul sau altul. Eu n-as fi acceptat sa fie diferente mari la salarii. Maximum 30.000 de euro trebuiau sa aiba la Vaslui. Incaseaza prea multi bani fata de cat arata pe teren.

Cursaru? 
Catalin nu mai jucase de un an. E gras. Abia a revenit. Daca nu se accidenta Valentin Badea, Cursaru nu prindea decat maximum 20 de minute.

Dar cu Sabin Ilie ce s-a intamplat? 
Inainte de meciul cu Pandurii a fost la ruleta. I-am zis: „Foarte bine! Joci titular, fiindca inseamna ca esti pregatit. Daca-mi castigi meciul bine, daca nu, ne despartim!”. Eu mi-am pus obrazul pentru el in fata domnului Porumboiu. A luat bani la semnatura. Nici la 
echipele mari nu se mai dau bani la semnatura. Cand mi-a cerut ajutorul i-am intins o mana, iar cand a trebuit sa ma ajute si el si-a batut joc de mine. Nu accept asa ceva. A dat tonul la neseriozitate.

Cine e principalul vinovat? 
E problema fostului antrenor (n.r. – Panduru), care a lasat construirea lotului pana in ultimele zile. S-au facut greseli de care au profitat jucatorii si impresarii.

Crezi ca se mai poate salva echipa de la retrogradare? 
Da. Daca n-as crede asta, as pleca. Dar nu voi parasi echipa. In iarna voi aduce mai multi jucatori. Nu suntem cea mai slaba echipa din Divizia A.

La inceputul sezonului au fost adusi foarte multi jucatori straini… 
Au venit aici la tratament. Aproape toti sunt accidentati. La ce sa-i mai tinem? Doar ca sa ne ocupam de tratamentul lor?

Pe cine ai vota pentru presedintia FRF? 
E greu de spus. Pe Lupescu l-as fi votat, daca ar fi candidat, fiindca a crescut langa mine si-l cunosc.

1,6 milioane de euro intr-un club exclusivist

Mircea Rednic se ocupa de afaceri simultan cu activitatea in plan fotbalistic. „Puriul” a cumparat fosta casa de la Sinaia a lui Tache Ionescu (celebru politician din perioada interbelica) si intentioneaza s-o transforme intr-un club. „Am dat 600.000 de euro pe casa si voi mai investi inca un milion de euro. Am acolo 6.000 de metri patrati de teren. Vreau sa fac un club, cu un teren de minifotbal, unul de tenis de camp, cu sauna, bazin. Vor fi 12 camere, dar tot complexul va fi cotat la patru stele. Va fi un club cu circuit inchis. In afara de casa lui Tache Ionescu, in spate mai am o casa. Acolo vreau sa fac doua apartamente, unul pentru mine, altul pentru fetele mele. Acolo vom sta noi. E o afacere buna. De altfel, eu am multe afaceri in domeniul imobiliar, am case in Bucuresti…”, a incheiat tehnicianul moldovenilor.