Mutarea într-un oraș nou poate fi atât de interesantă, cât și de stresantă in acelasi timp. Dilema principală pentru un profesionist care lucrează în timp ce se mută într-un loc nou este dacă să vă mutați mai întâi sau să căutați  întâi un loc de muncă în noul oraș in care doriti sa va mutate. 

Castigurile dvs financiar ar putea rezolva soluția la acest puzzle.

Acum, ar putea exista două scenarii în care relocarea sa devina ușoară. Unul, vă mutați, deoarece compania dvs. vă cere să vă mutați. 

În al doilea rând, faceți tranziția pentru a explora oportunități mai bune. În orice scenariu, următoarele strategii ar putea fi utile.

Este posibil să trebuiască să efectuați multe cercetări înainte de a face o tranziție. Nu poți doar să-ți faci bagajele și să aterizezi într-un loc cu totul nou. Trebuie să vă asigurați că toate documentele dvs. sunt la locul lor, inclusiv viza, pașaportul daca este cazult,etc. Și să nu uităm durata; în funcție de faptul dacă va fi o soluționare pe termen lung sau pe termen scurt, lucrurile pe care le transportați vor trebui gestionate. Totul va trebui să fie pre-planificat.

Fii Proactiv

Este întotdeauna recomandabil să fii activ în timp ce faci o anumita mișcare. Deși trebuie să continuați să căutați oportunități, nu trebuie să începeți să aplicați pentru noi locuri de muncă înainte de a părăsi actualul oraș de reședință. 

Portalurile online pot fi de mare ajutor aici.

Informați intervievatorii despre disponibilitatea dvs. dacă cineva se aliniază în perioada de tranziție.

Foloseste-ti cercul de cunostinte

Acesta este momentul în care conexiunile construite anterior vă pot ajuta. Prietenii sau colegii dvs. de la fostul birou s-ar putea să apară cu solutii. Puteți discuta despre cerințele dvs. cu ei. Ei pot recomanda cel puțin câteva locuri de muncă dacă nu sunt în măsură să te angajeze undeva. Este o mutare destul de simplă dacă ți-ai impresionat șeful pentru un transfer intern (posibil în cazul companiilor multinaționale).

Sa cunoasteti locul

Trebuie să efectuați toate pregătirile înainte de actul final. Aceasta include aflarea locației / orașului perfect în care există oportunități pentru dvs. Trebuie să știți dacă există locuri de muncă legate de industria dvs. Mai sunt câteva lucruri de reținut: facilitățile de navetă de la domiciliu la birou, magazine/hypermarketuri aproape de casa/serviviu, farmatii, gara, metrou,etc.

Profitatati de informatiile din social media

Tehnologia oferă oamenilor o platformă excelentă pentru a explora oportunitățile de angajare. 

Aplicațiile puternice precum LinkedIn, Facebook etc. au toate informațiile necesare despre aproape toate companiile dintr-un anumit oraș / țară. 

Vă puteți alătura unor grupuri sociale pentru a deveni conștienți de oportunitățile de locuri de muncă din apropierea locației dvs.

Când vine vorba de mutarea în orașul visat, poate fi o sarcină provocatoare. Prin urmare, ar fi util dacă ați căuta diverse opțiuni fezabile. Aceasta ar putea include găsirea de locuri de muncă temporare pentru a vă ușura stabilirea în noul oraș. 

Nu vă fie frică de astfel de provocări, imbrățișați schimbarea și mergeți inainte.

Finlandezi sunt cei mai fericiti oameni din lume, iata de ce

Raportul despre fericirea lumii este un rezumat anual al celor mai fericiți oameni de pe Pământ și ceea ce îi face pe acestia fericiți. 

Finlanda a fost întotdeauna în fruntea listei și și-a câștigat reputația de a avea cei mai fericiți cetățeni. 

Finlandezii au ocupat încă o dată primul loc în lume pe baza raportului recent publicat în  2020 despre fericirea mondială .

Dar care este secretul lor? O parte din aceasta se datorează modului în care se desfășoară societatea lor, în timp ce o mare parte a acesteia se datorează perspectivei generale și stilului de viață al oamenilor. 

Dacă vrei să fii mai fericit în viață, ia-l de la finlandezi și urmează aceste lecții prin care ei trăiesc bine.

Bucurați-vă de aer liber în fiecare zi

Finlandezilor le place să petreacă timpul în aer liber. Cu o mie de lacuri și 39 de parcuri naționale, precum și cu o parte din cea mai pură apă din lume și cel mai curat aer din Europa, nu este o surpriză. 

Ieșirea pentru a se bucura de natură  este un lucru firesc pentru finlandezi, deoarece aceștia se bucură de peisajul lor de când erau copii.

În Finlanda, copiii de la școală trebuie să aibă pauze de 15 minute la fiecare oră și îi petrec întotdeauna afară. Acolo, copiii se joaca, aleargă în jurul lor și apoi se întorc in clasele lor mult mai înviorați și concentrate pe activitatea ce urmeaza.

Psihologul clinic din Helsinki, Dr. Jane Tuomola, spune că petrecerea timpului în orice mediu verde crește bunăstarea emoțională. 

În timpul verilor din Finlanda, familiile fac de obicei drumeții, ciclism, înot sau schi fond. 

Practic sunt afară în fiecare zi. Acest lucru poate fi destul de util în graficul fericirii, deoarece exercițiile fizice și lumina soarelui joacă roluri esențiale în bunăstarea emoțională a cuiva

Practicați îngrijirea de sine

Programările săptămânale la saune sunt obligatorii în Finlanda. Fiecare familie primește un interval de timp în fiecare săptămână și toată lumea merge. 

Sauna s-a dovedit că scade tensiunea arterială și crește ritmul cardiac la un nivel similar cu cel în care te angajezi la exerciții de intensitate medie. 

Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bolilor cardiace și a accidentelor vasculare cerebrale, timpul de saună poate afecta și bunăstarea noastră psihologică. 

Totuși, nu trebuie să fie o saună. Doar asigurați-vă că încorporați ritualurile de auto-îngrijire în rutina săptămânală.

Odihnește-te fără să fii vinovat de asta

În Finlanda toata lumea isi ia concediul annual.

În schimb, doar jumătate dintre britanici beneficiază de indemnizația de vacanță, de obicei din cauza fricii de a rămâne în urmă la locul de muncă. Tuomola spune că nu este cazul Finlandei, unde au închis în luna iulie și au permis adulților să ia patru săptămâni libere. Tuomola recomandă să vă luați concediul anual alocat, astfel încât să puteți reseta și să reflectați asupra vieții.

Continuă să înveți

Școlile finlandeze nu percep taxe și nu există universități private în jur. În Finlanda, educația nu este un privilegiu, este un drept. Indiferent de experiența dvs., puteți realiza lucruri mari. Abilitățile de învățare beneficiază de sănătatea mintală pe măsură ce înțelegi scopul cu învățarea continuă. Nu putem avea sistemul lor de educație, dar putem investi în învățare.