Selectionerul Victor Piturca ar putea chema la viitoarele actiuni ale nationalei un fotbalist cu pasaport german, dar de origine romana. Recomandat de Dorinel Munteanu, cu care a fost coleg la VfL Wolfsburg, Albert Streit (25 de ani) ar putea fi bomba viitoarelor preliminarii pentru Euro 2008. inceput. Streit s-a nascut la Bucuresti, la Spitalul Filantropia, pentru ca familia lui locuia in Piata 1 Mai. A plecat din Romania in 1982, cand nu implinise doi ani. in Germania, micul Albert Ursachi a fost rebotezat Streit dupa numele bunicilor din partea mamei. Vine acasa. Albert vorbeste bine romaneste pentru cineva care nu a mai fost de zece ani in Romania. „Am sa revin la Bucuresti in decembrie. Poate o sa merg si la munte, probabil la Poiana Brasov. imi plac mult sarmalele… Sunt mort si dupa cozonac si vreau sa ajut si la taiatul porcului de Craciun…”. Discutie. Pentru a cunoaste exact intentiile lui Victor Piturca, Albert si-a luat inima in dinti si a vorbit la telefon cu selectionerul, cu care va avea o discutie fata in fata in jurul Craciunului, in Capitala: „Nu am jucat inca in nationala Germaniei. Am fost convocat de cateva ori in 2004 la o asa-numita formatie a viitorului, insa nu au fost meciuri oficiale. Acum nu stiu daca am dreptul sa joc pentru nationala Romaniei, pentru ca am doar pasaport german si mi-ar trebui unul romanesc. Dar daca primesc raspuns pozitiv din Romania, se poate rezolva situatia. Nu am nici o preferinta: unde voi fi chemat prima oara, acolo voi juca”. Dorinel. Coechipier cu „Munti” la Wolfsburg, Albert a primit o oferta de la CFR Cluj, acolo unde antrenor-jucator este „Neamtul”: „Daca voi juca pentru Romania, nu vad de ce nu m-as duce la Cluj, mai ales ca am inteles ca vor lupta pentru titlu in sezonul viitor”. Pe lista lui „Munti” se afla si stelistii Petre Marin, Florentin Dumitru si Oprita. Idol. in pagina de prezentare a clubului FC Koln, Albert marturiseste ca idolul sau este Gica Hagi: „Un magician, la fel ca Pele, Maradona sau Ronaldinho”. 

A fost mare chiulangiu la scoala 

* Stare civila: necasatorit, are o prietena, Sophia; 
* Familie: mai are o sora, Bianca 
* Hobby-uri: biliardul, masinile, muzica; 
* Studii: liceul; 
* Tari preferate: Romania si Franta; 
* Mancare preferata: cea chinezeasca; 
* Muzica: soul, R&B;, rap; 
* Motto: „Traieste-ti viata”; 
* Ce lucruri si-ar lua cu el daca ar pleca pe o insula pustie: prietena, laptop-ul, crema de protectie impotriva razelor soarelui; 
* A fost un mare chiulangiu in scoala. 

Albert Streit 

Mijlocas central-stanga 
1.80 metri, 79 kg 
Data nasterii: 18 martie 1980 (Bucuresti) 
A jucat la: FV Zuffenhausen (1986-1989), VfB Stuttgart (1989-1997), Eintracht Frankfurt (1997-2003), WfL Wolfsburg (2003), FC Koln (din ianuarie 2004). 
Meciuri/ goluri in Bundesliga: 35/ 5 (11/ 4 in acest sezon); ocupa locul 14 cu FC Koln, primul deasupra liniei, dupa 12 etape. 
A promovat in prima liga cu Frankfurt si Koln. 
Selectionat la Germania B.