Uneori, baietii curteaza fete care nu sunt interesate, iar un ,,nu” clar ii readuce pe drumul cel bun. Alteori, continua. S-ar putea sa te simti din ce in ce mai incomod sau chiar nesigura pe situatie. Iata cum sa faci fata unui baiat care refuza sa te asculte.

Daca nu stii cum sa faci fata unei persoane care nu poate accepta, nu, ca raspuns, citeste aici

Explica ca nu esti interesata

Cu toata lumea de pretutindeni pe un telefon inteligent, tableta sau laptop, tehnologia devine rapid unul dintre principalele moduri in care oamenii comunica. Retelele de socializare, forumurile online si site-urile de intalniri si camerele de chat ofera sansa oamenilor care nu accepta refuzul, sa insiste. Poate ca anterior ai fost prietenoasa cu un alt utilizator si acesta a spus sau a facut ceva care te-a facut sa te simti inconfortabil.

Blocheaza persoana

Daca ai cerut in mod clar si ferm persoanei sa nu te mai contacteze si continua oricum, urmatorul pas este sa blochezi aceasta persoana din profilurile tale de socializare sau din camerele de chat. Eliminarea acestui baiat ar trebui sa-l impiedice sa te poata contacta in continuare. Aseaza-te si treci prin fiecare retea in care ai avut contact cu el si blocheaza-l sa nu-ti mai poata vedea profilul si sa te contacteze.

Contacteaza administratorii site-ului web

Daca ai nevoie de ajutor pentru a bloca un utilizator neprietenos, poti solicita intotdeauna asistenta de la administratorii oricarui site pe care il utilizezi. De obicei, acesti agenti de servicii pentru clienti se vor grabi sa blocheze aceasta persoana si persoana respectiva nu va putea sa te contacteze din nou. Indifirent daca e Facebook sau site de intalniri online unde poti intalni escorte mature Valcea, poti contacta administratorii in caz ca cineva te face sa te simti inconfortabil. In special pe site-ul de intalniri, trebuie sa ai grija sa-ti pastrezi datele de contacte in siguranta, si sa comunici mult cu persoana inainte de a o cunoaste in persoana. Orice site este periculos daca vorbesti cu persoane straine. Asigura-te ca stii bine persoana inainte sa oferi detalii intime despre tine.

Schimba adresa de e-mail

Daca ai dat adresa de e-mail sau daca a fost listata in conturile tale de utilizator, ar putea fi o idee buna sa o modifici. Daca persoana respectiva nu te-a contactat prin e-mail, este posibil sa fit in regula sa utilizezi in continuare adresa de e-mail actuala.

Obtine dovezi ale comportamentului cyberstalking

Daca o persoana online te urmareste, este important sa aduni orice mesaje, e-mailuri, fotografii sau alte mijloace de contact inadecvate pentru a le arata cuiva autorizat. Daca nu esti sigura daca cazul tau este considerat cyberstalking, i-a in considerare urmatoarele. Cyberstalking-ul apare atunci cand cineva: Monitorizeaza utilizarea computerului tau, internetului sau a postarilor tale pe retelele sociale. Posteaza imagini neadecvate sau raspandeste zvonuri despre tine online. Ameninta sa te raneasca pe tine sau pe cineva la care tii. Iti trimite mesaje sau atunci cand nu doresti sa vorbesti. Iti trimite virusi care pot dauna computerului sau telefonului tau.

Implica politia

Daca blocarea acestei persoane sau obtinerea ajutorului de la o camera de chat sau de un administrator de site-uri de socializare nu rezolva problema, trebuie sa primesti asistenta juridica. Contacteaza politistii si pune-i la curent cu situatia, asigurandu-te sigur ca le oferi dovezi care sa-ti ajute cazul.

Evalueaza daca este o amenintare

Daca persoana nu asculta ceea ce spui, ar fi un lucru bun sa te ingrijorezi – dar cat de mult trebuie sa te ingrijorezi, depinde de situatie. In cel mai bun caz, este inofensiv, in cel mai rau caz, este potential violent si foarte confuz. Ai intotdeauna dreptul sa spui nu; acest lucru este important pentru a analiza cum sa-ti protejezi siguranta.