Aloe vera, planta magica, in scop terapeutic, care are grija de tine in interior si in exterior. Creste-o si profita la maxim de proprietatile sale!

La toate numele pe care le primeste, ar trebui adaugata planta magica. Aloe, aloe vera sau aloe din Barbados are o gama surprinzator de larga de proprietati si utilizari medicinale si cosmetice. Dupa cum probabil stiti deja, este foarte hidratanta si hranitoare, contine vitamine si minerale si, prin penetrarea usoara a pielii, promoveaza vindecarea si regenerarea celulelor, in timp ce combate imbatranirea prematura a pielii. De parca asta nu ar fi fost suficient, are si o actiune antiseptica si analgezica.

Frunzele acestei plante contin o cantitate mare de pulpa, care este extrasa pentru a fi folosita ca gel cu care sunt tratate probleme ale pielii precum uscaciunea, muscaturile insectelor si chiar arsurile. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca acest lucru este mult mai eficient daca planta a crescut in conditii optime. In acest sens, de la Colegiul Oficial al Farmacistilor din Barcelona reaminteste ca calitatea si eficacitatea acestui gel sunt conditionate de continutul sau de polizaharide, care variaza in functie de ciclurile de viata ale plantei si de variatiile climatice la care se vede. supus. Astfel, este esential sa folositi produse in care calitatea aloe este garantata de la cultivarea sa si colectata pana la fabricarea produsului final sau, daca indraznesti, mult mai bine: creste-o singur.

Daca indrazniti sa o cultivati, avem vesti bune si ca, mai ales, aceasta planta magica este usor de ingrijit. Poate supravietui in toate tipurile de clima extrema unde exista o penurie de apa, ceea ce ii permite sa creasca pe mai mult de jumatate din suprafata terestra a planetei. Cu o serie de ingrijiri de baza, va supravietui atat in ​​interior cat si in exterior, fara a necesita prea multa apa si chiar se va multiplica de la sine. Adaugam inca o atractie suplimentara: Aloe va ajuta, de asemenea, la purificarea aerului din casa ta .

Alegeti un loc care nu este prea rece sau prea umed

Aloe vera ii place soarele si se va descurca mult mai bine in lumina directa a soarelui. In mod ideal ar trebui sa fie expus la acesta intre 8 si 10 ore pe zi, dar daca nu este posibil, va trai si la umbra. Are o mare toleranta la variatii bruste ale temperaturii, dar va muri probabil daca scade sub 4ºC.

Solul in care o plantati trebuie sa fie nutritiv si poros

Deci este mai bine sa alegeti un vas de lut sau teracota, care va permite o drenare usoara. Este foarte important sa tineti cont de acest punct, deoarece aloe vera respinge acoperea de apa si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care aceasta planta moare.

Puteti pune o baza de scurgere pe baza de pietris din aproximativ doua degete, si acoperiti planta cu pamant de plantare, adaugand compost, pana la nasterea frunzelor.

Oala trebuie sa fie medie sau mare

Daca este posibil, in diametru de aproximativ 30 cm. Daca, pe de alta parte, o plantam intr-o gradina si vrem sa avem mai multe, ar trebui sa lasam un spatiu de 1m intre plantele de aloe, astfel incat acestea sa se dezvolte pe deplin.

Cand sa o plantezi

Toamna si primavara sunt cele mai bune perioade ale anului pentru a-l planta, dar o puteti face in orice anotimp.

Trebuie udata in fiecare saptamana sau 15 zile

Folosind o cantitate mica de apa si evitand intotdeauna, asa cum am mentionat mai inainte, baltoacele, asadar trebuie sa verificati daca solul nu este umed; Cand terminati plantarea, este mai bine sa asteptati doua saptamani inainte de a o uda pentru prima data.