Unii oameni se aventureaza in antreprenoriat cu o viziune clara: stiu ce industrie doresc sa cucereasca si calea pe care o vor urma pentru a ajunge acolo. Cu toate acestea, pentru multi antreprenori noi, poate fi dificil sa-si dea seama cum sa infiinteze o afacere – in plus, sa stabileasca exact in ce tip de afacere este cea mai buna alegere pentru a investi.

Pentru a va ajuta sa va lansati calatoria, am intocmit o lista cu cele mai profitabile afaceri, luand in considerare factori precum cresterea si competitivitatea industriei, costurile de pornire si barierele la intrare, precum si potentialul de profitabilitate. De asemenea vezi pe https://meni.ro pentru mai multe articole despre afaceri.

Cele mai profitabile afaceri mici

Cu un plan de afaceri solid, munca asidua si determinare, orice idee puternica de afaceri poate deveni de succes si profitabila.

Cu toate acestea, intreprinderile din industriile cu o crestere mare, cu costuri de pornire mai mici , pot avea un potential de profitabilitate mai mare. Odata cu cresterea tehnologiei, de exemplu, probabil ca veti avea mai mult succes in demararea unei afaceri de asistenti virtuali decat in ​​deschiderea unui magazin alimentar.

Desi unele dintre cele mai profitabile afaceri se bazeaza pe online, altele implica servicii in persoana, iar unele se potrivesc foarte bine daca esti un antreprenor din mers. Iata lista noastra cu cele mai profitabile intreprinderi mici:

1. Vanzare de alimente

Miscarea camioanelor cu alimente a cunoscut o crestere constanta in ultimii cinci ani – si se asteapta sa continue – piata estimata sa creasca la 6,6 miliarde de dolari pana in 2028, potrivit unui raport din 2021 al Grand View Research. Puteti incepe o afacere cu food truck pentru mai putin de o treime din cat costa deschiderea unui restaurant concret; in plus, aveti versatilitate geografica, potentialul de rentabilitate ridicata a veniturilor si flexibilitatea de a crea un meniu personalizat, care este propriul dvs.

2. Servicii de spalatorie auto

Pretul in crestere si caracteristicile extinse ale vehiculelor noi ii determina pe proprietarii de masini sa-si pastreze masinile mai mult timp, potrivit unui studiu din 2020 al Consumer Reports. Si pe masura ce soferii isi pastreaza masinile mai mult timp, se asteapta ca si companiile precum spalatoriile auto care ii ajuta pe oameni sa-si mentina valoarea investitiei auto sa continue sa creasca.

3. Reparatii auto

In 2021, varsta medie a masinilor si camioanelor usoare din SUA a crescut la 12,1 ani, in crestere de la 9,6 ani in 2002, potrivit IHS Markit (acum parte a S&P Global). Oamenii isi pastreaza masinile mai mult decat oricand, ceea ce sugereaza ca exista oportunitati semnificative in domeniul intretinerii si reparatiilor.

4. Antrenori personali

Se estimeaza ca angajarea antrenorilor si instructorilor de fitness va creste cu 39% din 2020 pana in 2030, mult mai rapid decat media pentru toate ocupatiile, potrivit Biroului de Statistica al Muncii din SUA. Dar sa-ti transformi dragostea pentru fitness intr-o cariera nu trebuie sa insemne sa lucrezi pentru o mare sala de sport corporativa – si nici nu ai nevoie de cheltuielile generale de a avea propria locatie pentru a-ti antrena clientii. Arunca cateva greutati, benzi si covorase de yoga in portbagajul masinii tale si du-ti spectacolul de fitness pe drum.

5. Servicii nou-nascuti si postsarcina

Desi milenii amana calitatea de parinte mai mult decat generatiile anterioare, multi isi doresc in cele din urma sa aiba copii. De fapt, potrivit unei analize a datelor guvernamentale realizata de Centrul de Cercetare Pew, din 2018, mai mult de jumatate dintre femeile mileniale au avut un copil.