Daca mai avem un lucru de invatat, italienii, este ca bucataria noastra nu este cea mai buna din lume . Sa nu mai mergem in strainatate si sa cautam cu disperare restaurante italiene si sa nu mai credem ca toata mancarea care nu este italiana este nasola. Stiu, pentru unii dintre voi va fi greu sa acceptati, dar exista bucatarii, restaurante si bucatari care nu pot face o carbonara perfecta sau un sos de rosii asa cum a facut bunica noastra, dar totusi reusesc sa ofere mancaruri la fel de uimitoare. si meniuri. Uita-te la clasamentul „Cele mai bune 50 de restaurante din lume” din 2022 pentru a realiza realitatea cruda si pentru a afla care sunt cele mai bune restaurante din lume. Afla de pe Fuzzy care sunt cele mai bune restaurante din Romania.

Care sunt cele mai bune restaurante din lume conform clasamentului World’s 50 Best Restaurants of 2022

De cand exista cele mai bune 50 de restaurante din lume, adica de 20 de ani, niciun restaurant in afara Europei sau Americii de Nord nu a castigat vreodata premiul principal. Toti castigatorii de pana acum sunt din Spania, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Italia si Franta si, conform reglementarilor, au putut ocupa primul loc o singura data. Restaurantele castigatoare sunt incluse intr-un program diferit, „Best of the Best” , care include, de exemplu, Noma din Copenhaga, Eleven Madison Park din New York, The Fat Duck langa Londra, Osteria Franciscan din Modena si Mirazur din Menton, Franta.

Tot anul acesta, ca si in ceilalti ani, s-a confirmat tendinta obisnuita:

1- Restaurantele asiatice pot ajunge doar pe locul douazecea cu Tokyo Den

2- Primele 10 locuri sunt dominate de tarile europene Danemarca, Italia si mai ales Spania cu 3 restaurante

3- Restaurantele sud-americane incep sa fie o competitie dura pentru restaurantele europene, restaurantul Central din Lima ocupand locul doi , depasind Italia si Spania

Iar pentru tine, care mori de curiozitate, iata primele 10 locuri in clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume

1 – Geranium (Copenhaga, Danemarca)

2 – Central (Lima, Peru)

3 – Disfrutar (Barcelona, ​​​​Spania)

4 – Diverxo (Madrid, Spania)

5 – Pujol (Orasul Mexico, Mexic)

6 – Asador Etxebarri (Axpe, Spania)

7 – A Casa do Porco (Sao Paulo, Brazilia)

8 – Lido 84 (Gardone Riviera, Italia)

9 – Quintonil (Orasul Mexico, Mexic)

10 – Le Calandre (Rubano, Italia)

Geranium

Se numeste Geranium si este cel mai bun restaurant din lume din 2022 .

Este situat in Copenhaga si serveste un meniu scandinav de sezon.
Este situat intr-o cladire de la etajul 8 si are vedere la stadionul national de fotbal. Pentru a o face si mai precisa, alegerea de a-l mentine deschis doar patru zile pe saptamana, o decizie dorita de insusi bucatarul-sef, Rasmus Kofoed, si de coproprietar, Soren Ledet, pentru a permite lucratorilor sa mentina un echilibru intre munca si viata privata.

Odata cu schimbarea anotimpului, meniul se schimba si el, dar mentine mereu aceleasi principii: un studiu atent al fiecarui fel de mancare si utilizarea ingredientelor rafinate.

Mancarea emblematica a geraniumului este, fara indoiala , merluciul marmorat , format din merluciu, caviar si zara, pudra arsa de tulpini de patrunjel, ulei de patrunjel si solzi de merluciu prajit.
Pentru a lua pranzul sau cina la Geranium puteti rezerva online doar cu un avans de 750 de coroane daneze (sau 100 de euro). Rezervarile sunt deschise cu 90 de zile inainte de deschiderea diferitelor meniuri de sezon.

Central

Ocupand locul al doilea in clasamentul World’s 50 Best Restaurants of 2022 a fost Central in Lima, Peru , un restaurant care este foarte atent la problematica durabilitatii si care are o gradina de legume cu 100 de specii diferite de plante in interior.

Centrala este o oda adusa Peruului in toate formele sale . Scopul restaurantului este de fapt redescoperirea tarii, bogata in ingrediente, peisaje, culturi, traditii si istorie, unice in felul lor. Dar asta nu este tot, dorinta bucatarului Virgilio Martinez este sa intre in contact cu oamenii care locuiesc acolo si sa-si poata transmite povestile.

Meniurile ofera cele mai bune mancaruri pe care le pot oferi pamantul si marea : scoici, calamar si scoici sosesc proaspete direct de pe coasta si din Amazon, in timp ce Valea Sacra ofera burta de porc si carne de capra.

Disfrutar

In romana se traduce cu termenul „bucurati-va”, este situat in cartierul Eixample din Barcelona si ofera una dintre cele mai surprinzatoare si avangardiste experiente gastronomice din lume . Vorbim despre Disfrutar, restaurantul care a reusit sa cucereasca locul trei in clasamentul World’s 50 best Restaurant of 2022

Este condus de bucatarii Oriol Castro, Mateu Casanas si Eduard Xatruch, care dupa ce au lucrat in diverse restaurante, au decis sa isi uneasca fortele in 2014 pentru a deschide Disfrutar.

Ceea ce caracterizeaza renumita bucatarie a acestui restaurant sunt 3 caracteristici specifice: surprinderea mesenilor, riscul de combinatii indraznete si concentrarea pe utilizarea tehnicilor contemporane, precum pesto multisferic cu fistic fragezi si anghila. Mancarurile trebuie sa „multeasca, sa surprinda si sa emotioneze” , acesta este scopul.

Lido 84

Ei bine, da, chiar si Italia se afla printre primele 10 locuri in clasament , mai exact pe locul opt, datorita Lido 84, un restaurant sugestiv din Gardone Riviera.

Mancarea excelenta, privelistea uluitoare asupra Lacului Garda si ospitalitatea extrem de atenta pana la ultimul detaliu fac din restaurantul fratilor Riccardo (bucatarul) si Giancarlo Camanin un loc unic fara egal.

Meniurile revin mancarurilor traditionale italiene intr-un mod inovator si creativ , subliniind in special produsele din Lacul Garda si din regiune. Printre preparatele emblematice ale restaurantului gasim Torta di Rose, o prajitura cu lamai de la Garda, parmigiana de vinete la 400 de grade si cacio e pepe en vessie, un fel de mancare extrem de deosebit de rigatoni, gatit cu pecorino si sucuri de vezica in interior. a vezicii de porc.