Scriitoarea Ottessa Moshfegh (Anul meu de odihna si relaxare, Alfaguara, 2018) l-a intervievat pe Brad Pitt (Oklahoma, SUA, 58 de ani) pentru numarul de iulie al revistei pentru barbati GQ, unde actorul a marturisit din casa linistita si pe care acum o considera „refugiul sau” care ar putea ajunge in amurgul carierei sale cinematografice: „De ceva vreme, ma vad in ultima etapa. Cum va fi aceasta noua faza? Cum o sa-mi dau seama?”

Intr-o conversatie profunda si intensa, in care actorul si scriitorul fac referiri la poezii ale lui Rumi sau Rilke, actorul, care a renuntat la tutun in timpul pandemiei, a vorbit despre problemele sale cu consumul de alcool si despre sosirea sa la Alcoolicii Anonimi: „Am fost intr-un grup grozav de barbati, foarte privat si selectiv, asa ca era in siguranta”, a marturisit el, „vazusem ce s-a intamplat cu altii, cum ar fi Philip Seymour Hoffman, care a fost inregistrat in timp ce vomita si mi s-a parut atroce”. Actorul nu mai bea din 2016, an in care si-a anuntat divortul de actrita Angelina Jolie, cu care are impreuna sase copii.

De atunci, Pitt si Jolie au lansat o lupta juridica pentru divort si custodia copiilor, in care fiecare dintre actori a cheltuit deja peste un milion de dolari in chestiuni legale. Unii experti prevad ca pana cand cei mici implinesc 18 ani si toti implinesc varsta majoratului, si deci independenta legala fata de parinti, lupta pentru custodia lor nu se va incheia. In acest moment, Angelina Jolie este cea care are custodia copiilor in comun.

Pitt marturiseste ca se afla intr-un moment de reflexie, unde isi poate analiza in sfarsit trecutul cu o noua infatisare. Sub aceasta noua perspectiva, actorul vorbeste despre problemele sale cu depresia si incapacitatea lui de mult timp de a obtine fericirea: „Cred ca bucuria a fost ceva ce am descoperit mai tarziu in viata. M-am lasat mereu cu curgerea, am strabatut lumea putin fara rost, am trecut de la un lucru la altul. Cred ca de cativa ani am suferit de o depresie usoara, iar pana nu am depasit-o, pana nu m-am acceptat pe deplin, cu frumosul si uratul, nu am reusit sa simt acele momente de bucurie. In fata raspunsului scriitoarei, care spune ca banuieste ca are inima zdrobita, actorul raspunde: „Cred ca toti avem inima franta”.

Interpretul din Seven and Once upon a time in… Hollywood a vorbit si despre o problema curioasa pe care o are la evenimentele sociale: incapacitatea lui de a-si aminti fetele oamenilor, ceea ce ii poate determina pe altii sa creada ca Pitt este cineva rece sau indepartat. Desi nu a avut niciodata un diagnostic oficial, actorul banuieste ca ar putea suferi de prosopagnozie, caracteristica care afecteaza lobul temporal, in general in emisfera dreapta, determinand persoana sa piarda legatura dintre ceea ce vede si o parte din memorie. dedicat identificarii. „Nimeni nu ma crede!”, spune actorul in interviu, „Vreau sa cunosc pe cineva caruia i se intampla acelasi lucru”.