In urma cu cateva zile s-a declansat un nou scandal legat de sistemul sanitar din Romania. De aceasta data, cele vizate au fost trei asistente care si-au facut poze in ipostaze provocatoare la sectia de terapie intensiva, la Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu.Cele trei asistente si-au dat demisia din functie, in cursul zilei de marti, 13 mai. In acest fel, ele nu mai pot fi sanctionate conform regulamentului.

In urma pozelor incriminatorii aparute intr-un ziar de scandal, Ordinul Asistentilor Medicali a declansat o ancheta.Se pare ca, fotografiile dateaza din luna ianuarie a anului 2007. In acest caz, asistentele nu mai pot fi sanctionate, intrucat fapta comisa nu a fost sesizata in termen de sase luni de cand s-a savarsit.Presedintele Ordinului Asistentilor, Gheorghe Georgescu a declarat ca cele trei asistente si-au dat demisia, in semn ca-si recunosc vina.

“Am discutat cu cele doua si am aflat ca respectivele fotografii au fost facute in ianuarie 2007. Asistentele au dus filmul la developat, iar fotograful a folosit imaginile ilegal, postandu-le pe internet. Mai mult decat atat, in fotografiile respective apare si un pacient care ar fi trebuit sa aiba fata acoperita intrucat trebuie pastrata confidentialitatea bolnavului”, a declarat Georgescu.

Chiar daca toate cadrele medicale trebuie sa aiba o conduita ireprosabila in timpul serviciului, iata ca problemele de nerespectare a regulamentului apar pana si in spitale, nu numai in scoli, unde numarul acestor evenimente a crescut alarmant in ultima vreme.Dupa sexy-profesoarele din licee, si dupa directorii don-juani, iata ca vine randul asistentelor-cuceritoare.Cu toate ca trebuie sa dea dovada de o conduita ireprosabila pe plan fizic, mental si emotional fata de bolnav, respectand intotdeauna demnitatea acestuia, cele trei asistente nu s-au sinchisit de acest lucru si s-au pozat in ipostaze provocatoare langa patul unui bolnav.

Cadrul medical, pe nume Emanuela Mariana Modarjac, mima o ipostaza erotica, avand in mana o perfuzie si un picior pe patul barbatului inconstient, care suferise numeroase interventii chirurgicale. Alaturi de asistenta petrecareata s-au mai aflat si colegele acesteia, Emilia Furnica si Ioana Ciobotaru, care s-au pozat la randul lor langa patul pacientului.Cu toate ca si-au prezentat demisia din cadrul Institutului de Cardiologie C.C. Iliescu, cele trei asistente au cerut dreptul de libera practica.

Cazurile in care cadrele medicale se distreaza de minune la locul muncii nu sunt singulare.La inceputul anului 2008 a fost facut public un filmulet in care se putea vedea o petrecere organizata intr-o ambulanta. Cu toate ca ambulanta ducea un bolnav la spital, aceasta mai gazduia inca sapte persoane care dadeau o petrecere in toata regula in ambulanta, la capataiul targii pe care se afla bolnavul.