De cele mai multe ori, mansarda este un loc transformat în spațiu de depozitare, așa că nu acorzi o atenție prea mare acelui spațiu. Însă, cu puțin timp și creativitate poți transforma mansarda într-un loc special din casa ta, fie că vrei să-ți organizezi acolo un spațiu de odihnă, de studiu sau vrei doar să ai un dressing organizat. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să începi cu puțină curățenie, să scapi de lucrurile nefolositoare, după care ține cont de următoarele sfaturi pentru a-ți transforma mansarda într-un spațiu minunat:

  • Alege un stil de amenajare

Este important ca pentru orice spațiu ce urmează să fie amenajat să alegi un stil de amenajare interioară pentru a păstra un echilibru. Dacă mergi în mai multe direcții este posibil să creezi un aspect obositor și să încarci inutil spațiul. Poți alege din numeroase stiluri de amenajare, cum ar fi cel minimalist, modern, clasic, industrial sau chiar rustic. Documentează-te înainte să începi să amenajezi, află prin ce se caracterizează fiecare stil pentru a-ți da seama ce ți-ar plăcea și s-ar potrivi în mansarda ta.

  • Achiziționează piese de mobilier potrivite pentru dimensiunea mansardei

Atunci când amenajezi mansarda trebuie să te raportezi la dimensiunea acesteia. Spre exemplu, dacă mansarda ta este de mici dimensiuni cele mai potrivite sunt piesele de mobilier compacte, simple, cum ar fi două fotolii, o masă din lemn, eventual și câteva rafturi suspendate. Dacă mansarda ta este spațioasă, atunci misiunea de a crea un spațiu de relaxare inedit va fi mult mai simplă, deoarece ai mult mai multă libertate de a te juca cu piesele de mobilier. Compartimentează spațiul astfel încât să îndeplinească cât mai multe funcții dacă simți că ai nevoie și că perimetrul său îți permite acest lucru, optând chiar și pentru mobila incorporabilă sau pliabilă.

  • Acordă o atenție sporită decorațiunilor

Poți transforma mansarda într-un spațiu special în care să te relaxezi apelând la câteva decorațiuni. Dacă acest spațiu este luminos și se bucură de ferestre mari prin care să pătrundă lumina naturală, poți amplasa câteva ghivece de flori pentru un plus de culoare. În plus, poți decora rafturile suspendate cu câteva cărți pentru un aspect vintage și nu uita de tablouri. Pereții trebuie să fie decorați cât mai simplu și cu bun gust, iar cele mai potrivite elemente decorative pentru mansarda ta sunt tablourile canvas cu peisaje, de la pepanza.ro. O astfel de imagine te va ajuta să te relaxezi și să visezi la locurile tale preferate.

  • Corpurile de iluminat nu trebuie neglijate

Dacă în mansarda ta nu pătrunde foarte multă lumină naturală, ai nevoie de corpuri de iluminat. În acest spațiu, cele mai recomandate sunt plafonierele. Mansardele sunt de regulă un spațiu optimizat, nu au tavane înalte, motiv pentru care nu sunt recomandate candelabrele spre exemplu. Profită de faptul că mansarda este, de regulă, o structură din lemn, așa că poți folosi lumina caldă pentru a crea o atmosferă caldă.

În concluzie, este foarte ușor să creezi un spațiu relaxant în mansarda ta ținând cont de sfaturile prezentate anterior.

Sursa foto: Freepik.com