Daca atunci cand erau mici, copiii dvs. se multumeau cu jucarii de plus si cu obiecte cu lumini si sunete de animale, iata ca a venit vremea in care acestia prezinta tot mai mult interes pentru lumea oamenilor mari. Mai exact, la varsta scolara, copiii sunt mult mai exigenti in privinta jucariilor lor. Si daca tot se apropie 1 iunie – Ziua Copilului – , noi va dam cateva idei de cadouri potrivite pentru un scolar. Si nici nu trebuie sa va ganditi ca veti da gres!

Jocurile de constructie

Jocurile de constructie, cele tip lego, sunt ideale pentru orice scolar. Aceste seturi sunt pe categorii de varste si dezvolta imaginatia si creativitatea unui copil. Scolarii vor fi mereu fascinati sa faca si sa desfaca o masina, un calculator, o macara sau sa construiasca un adevarat santier. Este important ca jocul sa contina peste 80 de piese, de dimensiuni mari, si sa aibe atasata si o carte cu idei de constructii sau cu instructiunile de folosire.

Jocurile sportive

Pentru ca urmeaza vacanta de vara, jocurile sportive sunt ideale pentru un scolar. Discurile zburatoare si bumerangurile, rolele, patinele sau bicicletele sunt cateva idei de cadouri pentru copii. Aceste propuneri va ajuta copilul sa fie in forma maxima, sa faca miscare, sa colaboreze cu partenerii de joc. De asemenea, mingiile pentru fotbal, un cos de baschet sau paletele de tenis sunt alte variante potrivite pentru un copil cu varsta peste 6 ani.

Puzzle

La acest capitol, piata este plina de oferte. Exista puzzle-uri pe categorii de varste, pe domenii diferite. Copiii din clasa I pot construi puzzle-uri tridimensionale, tip harta. Turnul din Pissa, Castelul Peles, scene din povesti sau alte puzzle-uri de genul acesta vor incanta mereu un scolar dornic sa-si depaseasca limitele si imaginatia. Indicat este sa alegeti jocuri cu peste 100 de piese, cu instructiuni de utilizare si, evident, sa va jucati impreuna.

Modelaj si arta

Tot pentru scolari sunt foarte potrivite jocurile de modelaj si arta. Formele realizate din plastilina, din nisip special, traforajul, creioanele colorate, un sevalet cu acuarele si un set de pensule, carti de colorat adaptate varstei si diverse seturi de realizare din mozaic va vor incanta copilul si il vor ajuta sa se dezvolte frumos.

Jucarii pentru dezvoltarea abilitatilor

La fel de recomandate si potrivite pentru copiii scolari sunt si telescopul, microscopul, laptopurile sau tabletele pentru cultura generala. Exista numeroase jocuri de genul acesta care le ofera copiilor informatii utile insotite de imagini cu explicatii clare privitoare la anumite domenii, fenomene ale naturii, tari si orase, sau spatiu cosmic. Astfel, puteti imbina util tehnologia (de care copiii nostri sunt extrem de atrasi) cu informatiile utile si cultura generala.

Echipamentele audio, cartile si instrumentele muzicale

Aparatura de karaoke, CD-urile cu muzica si desene pentru copii, DVD-urile cu filme, o toba, o chitara de jucarie sau o vioara sunt cateva idei de cadouri cu care nu veti da gres in fata unui scolar.Nici cartile cu mituri si legende sau dictionarele adaptate scolarilor nu vor da gres. De asemenea, cartile cu imagini in relief pe domenii precum natura, cosmosul etc., si ele sunt variante de cadouri de care copiii dvs. vor fi incantati si fericiti!