Scandalul provocat dupa arestarea omului de afaceri Florin Mihai dateaza din 2002, iar ziarul „Gardianul” a prezentat pe larg dedesubturile acestei afaceri. Dupa incarcerarea afaceristului ploiestean, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti dispuneau inceperea urmariri penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Dan Geotoiu, administratorul firmei brasovene „Bicor Impex”, pentru inselaciune.

Totodata, procurorii au emis un mandat pentru 30 de zile pe numele Elenei Botezatu, fost director general al Rafinariei Astra. Ea era acuzata ca a dispus incheierea unui contract dezavantajos pentru rafinarie, cauzand un prejudiciu de 63 miliarde lei. In urma anchetei de atunci privind legalitatea contractului de livrare de produse petroliere, incheiat in noiembrie 2001 cu SC Rom Greorg Oituz, s-a stabilit ca acesta nu a fost discutat de Consiliul de Administratie al Rafinariei Astra. Procurorii sustineau ca acest contract a fost incheiat din dispozitia Elenei Botezatu, care, pentru a da un caracter legal, a determinat doi subordonati sa intocmeasca in fals un raport justificativ. Prin acest contract, Rom Greorg a ridicat de la Rafinaria Astra 2.000 de tone de combustibil lichid usor, livrat prin firmele lui Florin Mihai catre SC Selesta Sami Sighetul Marmatiei si apoi SC Lauruc Oil. Pentru achitarea marfii, sau emis file cec fara acoperire pentru 28,5 miliarde lei, girate de firma Bicor Impex.

Astfel, Florin Mihai a ramas dator catre Rafinaria Astra pentru ca i-au fost refuzate filele cec din cauza lipsei de disponibil in cont. In privinta diferentei de 32 miliarde de lei care trebuia sa ajunga in contul Rafinariei Astra, politistii prahoveni precizau ca, „in perioada noiembrie 2001-ianuarie 2002, Florin Mihai, prin manopere ilegale, respectiv documente de livrare si de plata fictive, a indus in eroare reprezentantii firmei Astra Romana si Rom Greorg, producandu-le un prejudiciu de 63 miliarde lei”. Intregul scandal a fost provocat chiar de Florin Mihai, in momentul in formularii unor plangeri penale la adresa fostului secretar de stat din Ministerul Justitiei, Doru Trifoi, care, la scurt timp, si-a depus demisia. Totul s-a soldat cu arestarea administratorilor firmelor colaboratoare ale lui Florin Mihai.