Unora le este usor sa se indragosteasca, altora mai usor. Tindem sa ne indragostim de oamenii care indeplinesc un anumit criteriu in mintea noastra.

Acest criteriu subconstient se bazeaza pe experientele noastre din trecut, relatia cu parintii sau evenimentele care s-au intamplat in viata noastra. Pe baza criteriului subconstient al fiecarui individ, motivele variaza de la persoana la persoana pe motivul pentru care este atat de greu sa te indragostesti.

Iubirea unei persoane poate fi extrem de dificila – iata de ce:

Teama de angajament

Cel mai frecvent si cel mai mare motiv pentru care este atat de greu sa te indragostesti este teama de angajament. Etichetele pot ingrozi unii oameni, dar pentru altii este si teribila incertitudinea locului in care se afla relatia.

Intalnirile moderne au devenit atat de ambigue si confuze. Unele cupluri au probleme de angajament si nu par sa vrea niciodata sa accepte conditiile de a fi „oficial”. In timp ce unii sunt reticenti in a discuta etichete, altii nu au stiut daca acea persoana este cea potrivita.

A fi „oficial” poate sugera mai putina libertate si mai putina varietate sexuala. Cultura legaturii este atat de proeminenta in societate in zilele noastre, incat permite timp minim pentru angajament, atasament emotional minim si mai multe oportunitati de placere fizica.

Prin urmare, unii oameni se tem de angajament, deoarece necesita atentie si daruire. Iubirea ne cere sa ne confruntam cu lenea, impulsivitatea si plictiseala, lucru greu de facut pentru majoritatea oamenilor. Multi barbati prefera sa se angajeze in relatii superficiale cu persoane pe care le-au intalnit pe internet sau pe site-uri de anunturi matrimoniale cu femei singure, de multe ori nerezultand o relatie serioasa din acest tip de intalniri.

Teama de relatiile esuate

A devenit atat de obisnuit sa vezi oamenii din jurul nostru inselandu-se. Este practic imposibil sa ai incredere in cineva in aceste zile.

Cu totii am auzit povesti de la prietenii, familia si colegii nostri legate de un fel de scandal inselator. Drept urmare, unii au probleme majore de incredere, in timp ce altii s-ar putea simti impovarati de nesiguranta din partea partenerului lor.

Superficialitate 

Unii oameni sunt incredibil de superficiali si nu ajuta sa stiti ca multor oameni le pasa de aparente atunci cand cauta un partener. Prin urmare, poate face o persoana sa procedeze cu prudenta extrema.

Iesirea este mai usoara

O relatie necesita mult timp si efort. Unii oameni nu sunt neaparat dispusi sa depuna efortul si ar prefera sa-l rupa. Acestea fiind spuse, pentru unii oameni, este usor sa iasa, deoarece stiu ca au alte optiuni.

Procesul de recuperare

Dupa ce te-ai indragostit, trebuie sa ridici piesele de la inima. Devenim precauti daca sentimentele noastre au fost ranite in trecut.

Preferam sa nu sarim intr-o relatie, pentru ca stim foarte bine cat de neajutorat si ingrozitor poate fi sentimentul. A oferi unei alte persoane puterea de a trece prin aceeasi durere nu este niciodata usor.

Avand standarde inalte

Pe masura ce imbatranim, adaugam mai multe lucruri la lista noastra cu ceea ce cautam. Intelegem ce ne dorim in ceea ce priveste calitatile personalitatii, atractia fizica, valorile, interesele etc. Acest lucru face dificil de gasit un partener, deoarece fiecare persoana are un anumit scor pentru a-si determina propria valoare.

Cand intalnim pe cineva, tindem sa subliniem aspectele negative pe care le vedem si sa ne concentram asupra acestora. Este cu siguranta bine sa pastrezi standarde ridicate, deoarece vrei sa fii cu cineva care se potriveste cu valoarea ta, dar uneori, standardele pot deveni inaccesibile.

Alte prioritati

Este greu sa te indragostesti din cauza factorilor societali. Maturitatea tinde sa fie intarziata, iar acum sunt mai multi oameni care merg la facultate si la scoala si se muta inapoi cu parintii lor.

Inceperea unei relatii necesita timp, efort si bani. In timp ce unii ar prefera sa se concentreze asupra scolii, altii ar dori sa fie stabili financiar inainte de a se angaja intr-o relatie pe termen lung.

Sincer, o multime de oameni simt ca isi pot permite sa astepte si sa se concentreze mai degraba pe a-si dezvolta cariera.